Rok 2023 skončil a odešel a rok 2024 začíná a přichází

Do nového roku 2024 jsem vám jako majitelka tohoto webu o módě, ekonomice a lifestyle popřála už několikrát i na sociálních sítích různými způsoby. Ráda bych se ale v dnešním článku zde v kategorii Blog věnovala tématu rok 2023 skončil a odešel a rok 2024 začíná a přichází.

Tak ještě jednou, do nového roku 2024 vám přeji hlavně zdraví, štěstí, lásky a všechno nejlepší.

Tak ještě jednou, do nového roku 2024 vám přeji hlavně zdraví, štěstí, lásky a všechno nejlepší.

Jaký byl váš konec roku 2023?

Doufám, že i přestože prosinec je obvykle velmi hektický měsíc, a to bez ohledu na různé předem stanovené strategie apod. (přeci jen pracujeme s lidmi, sami jsme lidé a další lidé nás obklopují i v soukromém životě), se nesl váš konec roku v relativní pohodě a ve zdraví.

Mnoho lidí kolem mě už na podzim dostalo virózy apod., další potom i v prosinci. Mám pocit, že skočily hlavně na velmi aktivní lidi, možná i proto, aby nám ukázaly, co je skutečně důležité – a to zdraví a naučily nás ještě větší strategičnosti při fungování v náročných situacích, protože fungovat, i když z postele, s chřipkou ve svém podnikání není úplně snadné.

Ono ne vždy vše je podle našich představ a je důležité se z tohoto faktu nezbláznit. Většinou se vše pokazí a uděje, když to člověk nejméně potřebuje a chce. Mě skončila babička v nemocnici před Vánocemi, což je velmi smutné, mrzí mě to a doufám, že bude brzy zdravá.

Vánoce by měly být svátky klidu a míru

Ale upřímně, často jsou hlavně o velké honičce, protože si to lidé tak stanoví, ať už ze zvyku, snahy ukázat svým nejbližším, že jsou skvělí lidé, hostitelé apod. A mnoho lidí se už v dnešní době vypraví někam za teplem a odpočinkem, protože buďme upřímní obecně doba, pokud chceme bý uspěšní je hektická a my v ní chceme skvěle fungovat, ale jsme jen lidé, ne stroje a potřebujeme i odpočinek ke skvělému fungování. Pokud neodpočíváme, tělo nás zastaví a často velmi nepříjmně a vážnými nemocemi, a to je špatně. Mějme se rádi a umějme odpočívat.

Myslím, že každý sám za sebe by si měl stanovit co chce a nechce a říct to slušně a s respektem ostatním lidem ve svém okolí. Bohužel ovšem mám pocit, že právě před Vánocemi, které by měly být svátky klidu a míru chce svým blízkým ukázat své lepší já, protože na ně během roku čas nemá nebo si ho neudělá i přestože už nemá sílu a potřeboval by si odpočinout.

Také byly vaše Vánoce i o odpočinku?

Také byly vaše Vánoce i o odpočinku?

Osobně jsem měla strategii takovou, že i přestože se mě chopil nějaký moribundus v listopadu a držel se mě dlouho a o Vánocích mi tělo řeklo, odpočívej (poslechla jsem jej a některé návštěvy i tentokrát poprvé s čistým svědomím neabsolvovala), zvládla jsem navštívit i vánoční trhy v několika českých i zahraničních městech, zvládla jsem hodně práce (za kterou jsem vděčná), ale i užít si Vánoce, mimo jiné i proto, že jsem na sebe nekladla přehnané nároky a uměla se zastavit.

Vánoce jsem si užila i v elegantních outfitech

Vánoce jsem si užila i v elegantních outfitech

Ono zastavit se, pro aktivního člověka není snadné. Uvědomila jsem si také, co chci v novém roce 2024 zažít a co bude priorita.

Před koncem roku 2023 jsem stihla hrát i karetní hry se svými blízkými

Před koncem roku 2023 jsem stihla hrát i karetní hry se svými blízkými

2023 díky za vše!

Ano, osobně jsem roku 2023 velmi vděčná za vše náročné i dobré, protože mě hodně naučil. Hlavně mi ukázal a utvrdil mě v tom, že je důležité vědět, co chceme a když už hodnotíme sami pro sebe lidi ve svém okolí, tak zásadně a pouze jako jednotlivce.

Rok 2023 mi ukázal, jak je důležité mít rád sám sebe, mít v životě, hlavně tom pracovním strategii, mimo jiné i proto, že vás v náročných chvílích, kdy se stane něco neočekávaného, podrží. Možná ne vždy jde a půjde podle plánu tzv., ale důležité je, vědět, co chceme a nechceme.

Děkuji vám všem, obchodním partnerům za spolupráce, ale hlavně mnohdy za lidskou komunikaci.

V roce 2023 jsem přišla o kamarádku a obchodní partnerku mimo jiné, protože se naštěstí pro mě včas ukázalo, že není upřímná a je všehoschopná. Utvrdila jsem se v tom, že hlavní je mít silný pilíř sama v sobě, i když máme okolo skvělé lidi. Někdy tu pro nás nemohou být, i když je potřebujeme, z mnoha důvodů.

Důležité je se nevzdávat, jít za svými cíli i sny, ale nebýt urputní, občas nechat věci plynout a vidět, pokud něco nejde, že to jít nemá a umět ale rozlišit, kdy je třeba se nevzdávat kvůli překážkám a naopak vidět, že tudy tzv. cesta opravdu nevede, po tom, co jsme zkusili různé možnosti.

I při pracovní vytíženosti jsem v loňském roce zvládla díky strategii navštívit i růuné vánoční trhy

I při pracovní vytíženosti jsem v loňském roce zvládla díky strategii navštívit i růuné vánoční trhy

Jsem velmi vděčná, co jsem v roce 2023 mohla zažít v osobním i pracovním životě.

2024 vítej!

Nepatřím mezi lidi, kteří si myslí, že se samo něco vyřeší, zlepší či změní, ale věřím na energie. A v souvislosti s rokem 2024 vnímám pozitivní energii a začínám se těšit na to, co vše přinese. Samozřejmě, že se o své štěstí, jak se říká, hodlám přičinit, ale současně vím, že se dějí různé věci a věřím, že mě budou hlavně pozitivní i proto, že jsem se poučila a směřuji ke svým konkrétním cílům a věřím v pozitivní energii apod.

Máte pocit, že jste něco nestihli? To asi my všichni, ale víte co, život jde dál. Buďte vděční, nenechejte se někam vmanipulovat, kam nechcete. Držete se své cesty a přijměte dobře míněné rady ovšem od lidí, kteří jsou dnes tam, kde chcete být jednou vy a vyvarujte se zbytečných chyb, které udělali oni.

Ať se vás drží nejen v roce 2024 jen to nejlepší

Ať se vás drží nejen v roce 2024 jen to nejlepší

Přeji vám všem, aby se vám dařilo celkově i plnit si své sny a cíle nejen v roce 2024 a budu se těšit na vaše podněty i spolupráci s vámi, jak na stávající, tak i novou.

Pokračujte ve čtení lifestyle článků ZDE.