Můj oděv na Veteranfest Slavkov 2023 byl promyšlený

Zde v kategorii Blog na informačním webu o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ věnuji pozornost různým tématům, hodně lifestylovým, ale nebojte, na módu nezapomínám. Důkazem je tento článek, kdy se chci vrátit ke svému oděvu na letošní Veteranfest Slavkov 2023.

Při zakomponovávání prvků do outfitu, které jsem vynesla na Veteranfest Slavkov 2023 jsem hodně přemýšlela

Při zakomponovávání prvků do outfitu, které jsem vynesla na Veteranfest Slavkov 2023 jsem hodně přemýšlela

Původním základem oděvu/outfitu na Veteranfest Slavkov 2023 byly baleríny

Až na výjimky si své outfity připravuji dopředu a často velmi promýšlím. Někdy dostanu nápad a věci ladím. Obvykle moje outfity vychází z toho, že vím, že chci vzít na sebe jednu věc, jeden prvek outfitu a k němu s respektem k dané příležitosti, kam jej chci vynést, ladím zbytek outfitu. Stejně tak tomu bylo i v případě oděvu na Veteranfest ve Slavkově 2023.

Detaily v outfitu hrají významnou roli, nebojte se klobouků ani fascinátorů apod.

Detaily v outfitu hrají významnou roli, nebojte se klobouků ani fascinátorů apod.

Mám jedny hezky modré baleríny se zlatým prvkem zipu – je to velmi jemná kombinace a ta modrá barva je specifická a ve vzhledu broušené kůže. Řekla jsem si, ty si na sebe vezmu na Veteranfest ve Slavkově 2023. Před časem jsem dostala nabídku, kterou jsem ráda přijala v souvislosti s fascinátorem.

Mít na hlavě fascinátor na míru na Veteranfestu ve Slavkově je čest

A mně se jí dostalo od úžasné dámy z Litovle, paní Marie Mazánkové. Tato dáma je právnička zmíněného města a jako zálibu tvoří klobouky a další pokrývky hlavy a to úchvatné kousky. Příležitostně je můžete vidět i na některých módních přehlídkách a samozřejmě na hlavách jejich zákaznic.

Vynést fascinátor na míru od paní Marie Mazánkové byla pro mě obrovská čest, velká radost a potěšení

Vynést fascinátor na míru od paní Marie Mazánkové byla pro mě obrovská čest, velká radost a potěšení

S paní Mazánkovou se již pár let známe. Kdysi jsme spolu dělaly rozhovor do odborného B2B časopisu Svět textilu a obuvi. Paní Mazánková je skvělá a milá žena. Dostala jsem od ní nabídku, že mi zapůjčí fascinátor, který vytvoří podle mých představ a zadání a následně jej vrátím a bude dělat radost lidem na módních přehlídkách. Byla jsem velmi poctěná a měla jsem obrovskou radost.

Podporovat českou módní tvorbu a oblékat se stylově a adekvátně ke konkrétní příležitosti je pro mě podstatné

Podporovat českou módní tvorbu a oblékat se stylově a adekvátně ke konkrétní příležitosti, je pro mě podstatné

Paní Mazánkové jsem tedy sdělila svůj nápad, který vycházel od balerín. Nakonec, když jsem ale viděla fascinátor, můj prvotní nápad vystřídal jiný a mnohem lepší nápad, svůj outfit jsem složila z jiných prvků.

Druhá šance pro oblečení vašich příbuzných

Jistě to také znáte. Máte v příbuzenstvu ženy s podobnou postavou a vkusem, a pokud tyto dámy třídí šatnu a loučí se s nějakými kousky, které jsou zachovalé, ale jim už se nelíbí, rády si jej vezmete do svého šatníku. U mě a mojí maminky to vypadá podobně.

Jako mediální partner událostí volím outfity na konkrétní události velmi pečlivě a s respektem

Jako mediální partner událostí volím outfity na konkrétní události velmi pečlivě a s respektem

Využila jsem získaných kousků oblečení, a protože některé z nich jsou nevšední, zakomponovala jsem je do svého outfitu/oděvu na Veteranfest Slavkov 2023, kterého jsem opět byla i letos mediálním partnerem.

Výsledný oděv na Veteranfest Slavkov 2023

Jak nakonec vypadal můj výsledný oděv na Veteranfest Slavkov 2023? Nazula jsem své tmavě modré balírny – tedy jinou obuv, než jsem původně přemýšlela. Nakonec i vzhledem k celodennímu chození se ukázalo, že to druhá varianta byla ideální.

Miluji stylové věci

Miluji stylové věci

Černé šaty s třásněmi ve stylu charleston, které moje maminka již nenosila, na ně jsem oblékla tmavě modré sako ze šatníku mojí maminky, které mi darovala už před nějakou dobou. Doladila jsem to černými brýlemi se zlatými kovovými straničkami značky Tom Ford z Optiky Wagner v Prostějově, kabelkou s detaily ve vzhledu náušnic a na hlavu jsem si posadila tmavě modro zlatý fascinátor z dílny paní Marie Mazánkové.

Teď troška edukace z oblasti, oděvu nebo spíše módních doplňků, konkrétně fascinátorů

Víte, jak se správně nosí fascinátor? Tzv. zdobením do ulice. Když jde žena s mužem, jde žena po pravém boku muže a fascinátor zdobením má směřovat doprava, tzv. ven a do ulice. Tuto pomůcku mi řekla skvělá paní Mazánková.

Už máte fascinátor z dílny paní Marie Mazánkové?

Už máte fascinátor z dílny paní Marie Mazánkové?

Nosíte fascinátory? Určitě kontaktujte paní Marii Mazánkovou a ráda vám nějaký vyrobí dle vašich představ a současně do něj vloží kus sebe a vznikne vám tak originální a osobitý módní doplněk.

Zdroj všech fotografií: archiv Sandry Friebové

Pokračujte ve čtení článků na téma cestování, móda apod. ZDE.

Zjistěte více o Veteranfestu ve Slavkově ZDE.