Jaký film v kině jste naposledy viděli?

Musím za sebe říct a přiznat se vám, že mám ráda filmy. Člověk se inspiruje, motivu jej to, zamyslí se i při nich odpočine. Koukat na ně v televizi či na notebooku je fajn, ale když je možnost vyrazit je shlédnout do kina, má to úplně jiný rozměr, je to skvělý zážitek, přidaná hodnota velkého prostoru pro vnímání energie filmu. Alespoň tak to vnímám já.

Letní vs. klasické kino či spíš multikino

Byli jste naposledy v kině či multikině nebo v letním kině na nějakém skvělém filmu? Jaký film jste naposledy nedávno v nějakém kině viděli? Jsem milovnice léta a všeho, co toto skvělé období bohaté na vysoké teploty vzduchu přináší.

Není tedy překvapením, že když jsem už před mnoha lety (tehdy zrovna mnoho let letní kino už nebo spíš už zase nebylo ještě trendem) objevila kouzlo letního kina, vyhledávala jsem toto zařízení a možnost jej navštívit a užít si tam pohodu a následně jsem přivítala s nadšením, že těchto zařízení začalo přibývat v mém bližším okolí a ty, které byly, tak rozšířily své programy o zajímavé filmy. Jsem ráda, že už několik let to takto je.

V zimě ale člověk samozřejmě v Česku do letního kina na film jít nemůže kvůli počasí, je zima a sníh nebo minimálně nízké teploty vzduchu a tak hledá fanynka filmů a kina jako já program nejbližšího kina či toho, které je nejblíž místu, kde má v úmyslu se pohybovat kvůli předchozímu programu pracovního či osobního života.

Jaký český film v kině jste viděli nedávno?

Fandíte více českým filmům nebo zahraničním? Já mám ráda obojí a tak nějak obecně komedie, protože většinou dobře dopadnou a já jsem optimistka, která fandím dobrým koncům.

V letošním roce jsem několik filmů českých i zahraničních v kině i v televizi viděla, ale v tomto článku chci zmínit film Karlos o českém zápasníkovi Karlosovi Vémolovi. Film se mi líbil a pan Vémola je mi sympatický hlavně tím, že když se objektivně každý soudný člověk zamyslí, musí si přiznat, že klobouk dolů před panem Vémolou, jeho odvahou a hlavně cílevědomostí a výdrží, protože vytrvat v náročných situacích není snadné a tím vrcholový sport jistě je.

Myslím, že objektivní náhled mít celkově na život je fér a ještě lepší je vyvarovat se chybám, kteří udělali jiní lidé, jenž jsou dále například i v podnikání či věkově starší. Osobně si beru příklad z lidí i třeba jen v něčem, ne celkově, protože nikdo nejsme ideální a hlavně každý člověk je jiný, má jiné možnosti apod.

Chystáte se do kina v blízké době na český nebo zahraniční film?

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové

Pokračujte ve čtení lifestyle článků ZDE.