Moje příprava na Vánoce – 1. díl

Tomuto tématu jsem původně chtěla věnovat jen jeden článek, ale nakonec jsem se rozhodla, že mu věnuji články dva. V tom prvním, tedy tomto, se rozpovídám o své strategii a v tom druhém o tom, že ne vždy vše dle strategie, slovo plány moc nemusím, vyjde a je třeba se spíše rychle zamyslet nad tím, jak danou situaci uchopit, vyřešit a třeba si i díky ní udělat radost. Zkrátka udělat vše, aby výsledkem byla zhmotněná pozitivní energie, radost a dobrá nálada.

Vánoce mám moc ráda už od svého dětství

Vánoce mám moc ráda už od svého dětství

Moje nejbližší okolí se mojí přípravy na Vánoce trošku obává

Moje příprava na Vánoce je téma, kterého se moje nejbližší okolí tak trošku obává, protože jsem osoba, která by se dala popsat jako s vervou sobě vlastní. Miluji Vánoce už léta a nenechám si je zkazit, ani radost z nich, některými nepříjemnými událostmi posledních let.

Kouzlu Vánoc propadám v různé intenzitě, která se v předvánočním období mění a je každý rok trošku jiná, ale je. Přípravu na Vánoce tedy skutečně nepodceňuji a dle okolností se jí dříve či později během každého podzimu začnu věnovat.

Umím být velmi urputná

Umím být velmi urputná

Snad všichni lidé více či méně milují Vánoce

Moje nejbližší okolí ví, jak umím být urputná a otravná. Hlavně před mnoha lety jsem byla skálopevně přesvědčená, že každý miluje Vánoce stejně jako já a nenechala jsem si to vymluvit či se nechat zpomalit při přípravách na Vánoce a snažila jsem se ke stejnému smýšlení a více než energickému konání přimět i ostatní lidi. Během let jsem zjistila, že každý není milovník vánočních svátků a vším, co je s nimi spojené.

Před lety jsem nedocházala pochopit, že každý není milovník Vánoc

Před lety jsem nedocházala pochopit, že každý není milovník Vánoc

Objevila jsem ale jedno tajemství, že mnoho lidí v dospělém věku se vlastně stydí, že mají rádi Vánoce, považují to za něco pošetilého. Ale pročpak? Je to krásné období plné pozitivní energie. Člověk vždy čerpá ze zásob energie, radosti apod. během náročnějšího období, které se nikomu z nás nevyhýbá a nikdy nevíme, jak bude dlouhé. Užijme si tedy každou pěknou chvíli na maximum. Jsou ovšem i lidé, kteří Vánoce rádi nemají, protože neměli bůhvíjak krásné dětství. Potom existují lidé, kteří kouzlu Vánoc podlehli díky pozorování mojí osoby a začali se zprvu těšit se mnou a následně už mají Vánoce rádi. To mě moc těší.

Umím si zážitky apod. vychutnat i sama

Umím si zážitky apod. vychutnat i sama

Dnes už jsem ve vývoji, jak já říkám, dále a došla jsem k názoru, že nikoho nehodlám do ničeho nutit, ani jej přemlouvat v souvislosti s Vánocemi, že dám možnost, a pokud nechce, jdu danou cestou k možnosti sama. No sama, obvykle se někdo přidá ke mně, a pokud ne, umím si zážitky apod. užít na maximum i sama.

Mám ráda strategii a koncept

Přiznám se bez mučení, vzhledem k různým událostem, které jsem zažila, jsem obezřetnější než před mnoha lety. Stále miluji život, ale jsem opatrná s těšením se na něco. Například, když jedu na dovolenou apod., těšit se začnu, až jsem na místě. Během cestování mě totiž potkaly různé zážitky a já chci omezit možné eskapády a užít si cestování apod. na maximum.

Podobné je to u mě i s Vánocemi. Mám radost i z příprav, ale na Vánoce se těším naplno až 23. prosince. Během let zjišťuji, že je vhodné se radovat z něčeho celý rok a užívat si i předvánoční období. Příliš se na nic nevázat a mít radost ze života. S tím nic nevázáním mám na mysli to, že když člověk se na něco moc upíná a potom to třeba nevyjde, je zklamaný, a to nechci. Mám raději pozitivní energii a tak věřím v dobré konce, ale jsem opatrná.

Libí se mi, když vše ladí

Libí se mi, když vše ladí

Základem strategie v přípravě na Vánoce je tvorba kategorií k úvaze

Už k té strategii a koncepci související s Vánocemi. Zhruba v říjnu začínám přemýšlet na Vánocemi. Pravda je, že si práci usnadňuji už po konci Vánoc, ale o tom později až v jednom z dalších článků zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ.

Možná mi bude někdo oponovat, že začátek října pro přemýšlení na Vánocemi je pozdě, například kvůli termínu objednání cukroví apod. Moje příprava na Vánoce, je moje, nemusí každému vyhovovat, ale může inspirovat a to je to, oč mi jde.

Je fajn, pokud začínáte o Vánocích uvažovat na začátku podzimu, začít tvorbou strategie, zvláště pokud máte pestrý život, spoustu aktivit a objevují se ve vašem životě příjemné i méně příjemné nenadálé události. Jak se říká, obvykle štěstí přeje připraveným.

Dovolím si skromný návrh, zamyslete se nad kategoriemi k úvaze.

Kategorie ve strategii příprava na Vánoce:

Barevný koncept Vánoc je důležitý

U mě to vše vychází z návrhu barevného konceptu, protože tomu podřizuji i výběr balícího papíru v dané barvě na vánoční dárky.

Do strategie přípravy na Vánoce mnohem více od letošního roku zahrnuji i pracovní program, jeho uzpůsobení, aby byl co nejefektivnější, jsou činnosti před koncem roku, které je potřeba udělat či já to tak vnímám, a abych si i odpočinula co nejvíce dnů v kuse, protože už se začínám těšit na nové výzvy v roce 2023.

  • Adventní a vánoční výzdoba
  • Přehled o fashion eventech a podobných událostech
  • Vánoční dárky pro moje blízké
  • Pracovní aktivity do konce roku
  • Pečení cukroví
  • Užívání si soukromého trávení volného času během adventu
  • Zamyšlení se nad trávením vánočních dnů

A v dalším článku, tedy druhém dílu, který si můžete zde na blogu přečíst už tento pátek se můžete těšit na podrobnější informace o mojí strategii přípravy na Vánoce.

Také máte svoji strategii v přípravě na Vánoce nebo nějakou hledáte, protože vždy skončíte vyčerpaní a moc síly na to užít si i přípravy na Vánoce vám již nezbývá?

Další články z lifestyle obsahem najdete v naší kategorii Blog.

Zdroj fotografií: pixabay.com