Dnes je Mezinárodní den piva. Tento článek bude rozbírat i vhodné oblečení, které je žádoucí si na sebe obléct, když jdeme na pivo.

Oslavíte Mezinárodní den piva?

Dle informací z webu Českého svazu pivovarů a sladoven je největší spotřeba piva na světě u nás v České republice, a to více než 140 litrů na osobu za rok. Je tedy patrné, že pivo v Česku dle statistiky pijeme často. Zamyslíme – li se nad tím, že to pivo pijeme v některém z restauračních zařízení, je zřejmá nutnost, vyrazit tam v nějakém oblečení. Ano jsou lidé, kteří pijí pivo láhvové a doma či u přátel, ale v tomto článku pohlédnu spíše na ty, kteří vyráží do společnosti, např. do běžné hospody.

Jaký vztah k pivu máte vy? K velmi známým se řadí plzeňská plzeň a budějovický budvar, pak následují další. K dlouhá léta známým pivům, jako Radegast, Zubr apod., se v posledních letech přidávají další piva malých pivovarů, která se stávají velmi oblíbenými a vyhledávanými (vím to z všeobecného doslechu od mých různých známých).

Nejsem odbornice na pivo, piji jej málo, ale všeobecné povědomí mám. Jak na vás působí osvěžující novinky, které se zvláště v létě stávají velmi oblíbenými napříč různými skupinami lidí, jako ovocná piva apod.? Já jsem v tomto konzervativní a nevyhledávám je.

Mezinárodní den piva a vhodné oblečení

Můj vztah k pivu

Můj vztah k pivu je asi stejný jako i k dalšímu alkoholu, v podstatě jej nevyhledávám. Ale zhruba 2x ročně dostávám chuť na pivo. A dám si jej jedině točené a v nějakém restauračním zařízení. Když je příležitost, dám si jedno točené pivo, buď radegast nebo plzeň a k tomu na jídlo smažený sýr, hranolky a tatarskou omáčku.

V místě, kde mají moji rodiče dům ještě před pár lety byla klasická tradiční česká hospoda, né nejvyšší kategorie, ale byla tam pohoda a člověk si tam zhruba 3x ročně v létě to pivo dal. Už tehdy jsem za ideální oděv považovala slušné tenisky, pohodlné džíny a barevné tílko a k tomu jsem doladila náušnice a případně kabelku, ale vzhledem k tomu, že hospoda nebyla příliš vzdálená od domu mých rodičů, člověk s sebou nepotřeboval nic vláčet, takže vše potřebné jsem vložila do kapes zmiňovaných pohodlných džínů. Nikdo zde módu neřešil, ale cítila jsem se lépe v oblčení v němž jsem zapadla a přesto lehce vyčnívala.

Mezinárodní den piva a vhodné oblečení

Zelené pivo

Znáte jej? Měli jste šanci jej někdy ochutnat? Jak už jsem zmiňovala nejsem nějakou fanynkou piva, ale mám moc ráda zelenou barvu, o zeleném pivu jsem slyšela a tak jsem si řekla, že jej vyzkouším, ale vzhledem k tomu, že je k dostání pouze v některých restauračních zařízeních a vždy jen v období velikonoc, zapomněla jsem na to a vzpomněla si na něj po velikonocích, a tak to bylo několik let, až jednou jsem měla štěstí. Jely jsme s mojí maminkou navštívit jednu známou o velikonocích a šly na oběd a tam měli právě ono zelené pivo, využila jsem příležitosti a pivo vyzkoušela. Jedno mi bohatě stačilo. Tím, jak nepiji, nemám výdrž. Spíš jsem si vychutnala kouzlo okamžiku.

Zdroj všech fotografií: archiv Sandry Friebové