PF 2024

Myslím, že nazvat tento článek lépe než PF (Pour Felicitér 2024) ani nejde, protože se v něm jako majitelka tohoto webu Fashion Industry CZ chci zaměřit na výhled do nového roku 2024, který už je tzv. za dveřmi. Rozhodně ale mám v úmyslu v tomto dnešním článku, zde v kategorii Blog na informačním webu o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ, věnovat pozornost také končícímu roku 2023.

Děkuji za vše, co mi přinesl tento rok 2023

Vy, co pravidelně čtete moje články a sledujete moje pracovní aktivity, nebo mě i znáte osobně, tak víte, že do všeho dávám kus sebe. Nemám potřebu šířit ze svého soukromí úplně vše jako někteří jiní lidé, ale tak nějak mi došlo (i na základě komunikace s dalšími lidmi), že v příštím roce chci sdílet více osobních myšlenek a možná díky tomu různé lidi i inspirovat.

Někdy člověk totiž v online prostoru potřebuje získat dojem, že není sám, že není žena divná, pokud před Vánocemi nestíhá, i když se snaží apod. Možná už jen tím, že se člověk podělí o své dojmy či sdílí obsah, který může někoho inspirovat, může pomoct a to za to stojí. Tak nějak vše v životě je o úhlu pohledu…pro jednoho může něco znamenat exhibicionismus, pro druhého pomoc. Proto je zásadní obklopit se lidmi, kteří smýšlí podobně jako my, abychom měli život jednodušší. Ale někdy je fajn vyslechnout si názor i jinak smýšlejícího člověka.

Zvláště před koncem tohoto roku jsem si mnoho věcí začala více uvědomovat, moje práce a vše, co s ní souvisí, včetně lidí, moribundus, který na mě skočil a v lehké formě se mě držel, obrovské množství práce, noví obchodní partneři i moje babička v nemocnici k tomu přispěli.

Nejdůležitější je totiž zdraví a potom až vše ostatní. Ke zdraví bychom měli směřovat nejen tím, že budeme cvičit, případně se trápit hlady apod….nejsem odbornice na zdraví, ale jen žena, která si našla svoji cestu a možná někoho inspiruje, minimálně však alespoň k zamyšlení. Mám oči a jednou jsem se tak zamyslela, z obecného pohledu, jak hodně staří lidé dokázali dožít se vysokého věku?

Opakuji, z obecného pohledu. A mám osobní teorii…nestresovali se tím, že si dají o cukroví více či místo jednoho panáka si dají dva, měli pohyb a měli rádi život, byli vděční apod. Co tím chci říct? Žijme život naplno s radostí, láskou, energií a umějme také odpočívat.

Sama vím, že zastavit se je náročné, a pokud člověk pracuje hlavou, je to velmi těžké. A i když to udělá, musí opatrně,…zkuste zastavit rozjetý vlak…i toto chce strategii. A odpočívat, když to skutečně potřebuje, i kdyby jen tím, že bude spát o hodinu déle bez výčitek apod. Každý člověk to má s odpočinkem jinak. Je třeba najít formu, která mu skutečně vyhovuje, přiznat si to a praktikovat ji.

Moje cesta uvědomění už sice trvá několik let (odstartoval ji jeden obrovský podraz v osobním životě, to jsem ještě ani nepřemýšlela a provozování webu Fashion Industry CZ), ale moje odolnost a mnohdy až nezdolný optimismus, některým tzv. znamením apod. odolávala, protože jsem nechtěla věřit tomu, že například někteří lidé jsou schopni manipulativního chování, neférovostí apod.

Dlouho jsem měla pochopení pro různé lidi, kteří vůči mě pochopení neměli naopak téměř žádné a snažila se je zbytečně omlouvat a tím, že jsem je měla ve svém okolí, jsem byla vtažená do jejich života a i mě se dotýkala jejich neschopnost převzít odpovědnost, nevymlouvat se na situaci…mnohdy stačí zaujmout k situaci aktivní postoj, čehož možná nejsou schopni či spíš ochotni. Vyřešila jsem to tak, že s některými lidmi jsem se přestala stýkat úplně a s některými jsem jen omezila komunikaci a zaujala neutrální postoj.

Světe div se, můj život se velmi zlepšil. A ke zlepšení mi velmi pomohla i změna myšlení. Snažím se neurputně si přivolat všechno dobré. A s pokorou říkám, daří se mi to, děkuji za to a hodlám se pozitivní energie držet.

Mnoho lidí si dnes neuvědomuje i díky tzv. proslovů do duše od svého okolí, že člověk byl a je a vždy bude součástí přírody a byl obdarován schopností intuice apod., proto aby přežil, že dnes je moderní doba? Ano! Ale proč nerozvíjet to, co máme a snažit se to nahradit něčím jiným. Používejme technologie jako pomocníky, ale rozvíjejme se, zůstávejme stále lidmi.

Co přinesl rok v souvislosti s mým webem Fashion Industry CZ

Práce se nám podnikatelům často prolíná i do našeho osobního života, což si myslím, je normální, protože naše práce je kus nás samotných. Udržujme ale určité meze, i když svoji práci milujeme a vážíme si svých obchodních partnerů.

Některým lidem nedojde, že například o svátcích chtít řešit pracovní věci není v pořádku, jiní to zkusí, protože manipulací zkouší apelovat na vaše svědomí a lásku k práci, další chtějí pracovat v tu dobu proto, že jejich osobní život není v pořádku a nevidí nalevo a napravo, ale špatně to nemyslí.

Chcete pracovat o svátcích, protože máte tu potřebu v některém svém životním období? Rozumím, kdysi jsem prací zaplácávala svoje osobní starosti a strachy, ale není to cesta, pro mě nebyla. Osobně, když mám problém, musím jej vyřešit, nic jiného mi nepomůže.

Na jednu stranu ale sama vidím, jak je to vše náročné časově v životě zvládnout, proto mám velké pochopení pro své obchodní partnery, ale má to své meze. Člověk musí být schopen reálného náhledu.

Mám pocit, že něco jako vyšší síla člověka zkouší a posílá mu do života různé zkoušky a lidi. Já jsem takto ještě v roce 2022 měla obchodní partnerku, byla za odměnu a následně se mě snažila poškodit, ale protože ze všeho vždy získám to nejlepší, nakonec mi její negativní snaha pomohla, protože jsem to otočila ve svůj prospěch.

I když to možná některým lidem nepřipadá, nežiji si na obláčku, zažila jsem dost drsné věci, ale rozhodla jsem se být optimistka a život mi ukazuje, že to má smysl a posílá mi do cesty čím dál více fajn lidí. Mnohdy jsou to typy lidí, kteří někomu uškodili, ale mě pomohli apod. Když někdo pomlouvá nějaké národy, pošle mi do života osud člověka, který mi ukáže, že tento národ je fajn apod. Jsem za vše dobré velmi vděčná a jsem otevřená spolupráci a fajn lidem.

Jsem vděčná za všechny dosavadní spolupráce s mými stálými i novými obchodními partnery, za všechny příležitosti, které mi život nabízí a přináší. Velmi mě těší nově navázané spolupráce, jak z firmami cílícími na B2B sektor, tedy odborníky z módního průmyslu, tak i z firmami zaměřující se na koncové uživatele. Budu se těšit na pokračování spolupráce i navázaní nových spoluprací v roce 2024.

S radostí jsem navázala se svým webem Fashion Industry CZ s veletrhem z Dubaje i Varšavy apod. A budu se těšit na navazování spolupráce s dalšími veletrhy, ale i osobní návštěvu těchto B2B událostí v příštím roce 2024, ale i následujících letech, a to bez ohledu na to, zda jsou z Evropy či jiných částí světa.

Od letošního roku 2023 na našem webu Fashion Industry CZ najdete také Databázi firem z módy

Ještě nevíte, že máme novou kategorii na našem webu Fashion Industry CZ s názvem Databáze firem z módy? Navštivte ji. Chcete se stát její součástí a zapsat tam svoji firmu, ať už jste majitel/ka výrobní firmy, e – shopu, kamenné prodejny či fashion designer odkudkoliv na světě? Kontaktujte nás.

Letos 30. listopadu jsme oslavili 3. rok své existence. Děkujeme za spolupráci s vámi, ale i váš zájem o obsah na našem webu Fashion Industry CZ

PF 2024

Co dodat na závěr? PF 2024! Hlavně ať se vás drží zdraví, štěstí, upřímní lidé, pokora, odvaha žít svůj osobní i pracovní život naplno a radost ze života, z drobností, ale také schopnost užít si velké věci, umět oslavit velký úspěch apod.

A na co se můžete těšit na našem webu Fashion Industry CZ v roce 2024?

Na rozšiřování Databáze firem z módy, na informace ze světa ekonomiky každé pondělí a středu v podobě článku v kategorii B2B novinky, jak jste zvyklí, na lifestyle články v úterý a pátek v kategorii Blog, zajímavé rozhovory v kategorii Rozhovory, pozvánky na události, reportáže z fashion eventu a módních přehlídech v kategorii Módní události.

Můžete se těšit i na různé novinky, například formáty šíření informací…sledujte nás na webu, ale i sociálních sítích a vše se včas dozvíte. Za vaše lajky a sdílení obsahu, jakož i šíření o nás budeme rádi a předem za to děkujeme.

Už nyní vám můžeme prozradit, že na zajímavý obsah na našem webu se můžete těšit i v létě 2024, chceme se totiž věnovat lidové tvorbě. V přechozích letech jsme věnovali prostor seriálu článku o českých muzeích, který najdete v kategorii Módní události.

Závěrem tohoto roku i článku vám chci jako majitelka webu Fashion Industry CZ popřát také hodně disciplíny dodržovat strategii a mít strategii, protože ta vás v krizových chvílích podrží, to říkám z osobní zkušenosti. Samozřejmě je potřeba umět reagovat v různých situacích, člověk získává zkušenosti. Říkáte si následně, to jsem mohl/a udělat jinak a lépe? Zkuste v daných situacích udělat vždy vše nejlépe, jak umíte.

Líbil se vám tento článek? Za jeho sdílení a následné označení nás na sociální síti budu ráda a předem vám za to děkuji.

Pokračujte ve čtení zajímavých článků o módním průmyslu, ekonomice a lifestyle ZDE.

Zdroj úvodní fotografie: pixabay.com