Dámy, nezapomínejte na sebe ani během adventu

Období před Vánocemi se zdá být typické tím, že je potřeba zařídit spousta věcí a času je málo. Není to ale spíše tak, že to my ženy takto subjektivně vnímáme, klademe na sebe obrovské, mnohdy až přehnané nároky a velmi nás to vyčerpává místo toho, aby nás to převážně těšilo? Co kdyby to letos vypadalo jinak?

Říkáte si, že vy to zvládáte, pomůže vám i rodina a najdete si chvilku na sebe? Skvěle. Ale věřím, že je zde i hodně žen, které měly v minulých letech nápady, jak si advent užít, ale spíše to byla dřina.

Chce to alespoň trochu strategie

Základem je systém, ale hlavně uvědomění si, že nic není, nebude a ani nebylo perfektní. Myslím, že než být uhnaná na první pohled skvělá hospodyňka, je lepší slevit ze svých přehnaných nároků a alespoň trochu si advent užít. Znáte tu připomínku, že Ježíšek se narodil na slámě a v chlívu.

Úklid je fajn, ale průběžně, nezapomínejte, že Ježíšek se narodil na slámě

Úklid je fajn, ale průběžně, nezapomínejte, že Ježíšek se narodil na slámě

Určitě je fajn pobavit se s rodinou o předvánočních činnostech, protože potom například zjistíte, že každého baví více něco jiného a podle toho si lze práci a činnosti rozdělit. Protože například pro tvorbu dekorací je fajn kreativita a připravenost na detaily, což člověk, kterého to nebaví a chce to mít rychle za sebou, mít nebude. Jasně improvizace je fajn, stejně jako kreativita, ale základní strategie je skvělý ukazatel cesty.

Zdobení cukroví (různých druhů) některé lidi nebaví, mě to ale baví

Zdobení cukroví (různých druhů) některé lidi nebaví, mě to ale baví

Mně například baví zdobení cukroví, moji maminku ne. Ona umí uvázat nádherné mašle, mně to moc nejde. To je jeden z příkladů.

Tipy, jak si užít adventní období, co podniknout

Sport

Chcete si vyčistit hlavu? Je fajn si jít zasportovat, sama, s partnerem, rodinou či přáteli. Skvělé je i wellnes, které lze spojit s pobytem v nějakém městě, případně i s návštěvou vánočních trhů. Návštěva sauny například je fajn i ve městě, kde bydlíte, či jej máte poblíž a chcete tam vyrazit na vánoční trhy.

Výlet

Máte někam pracovní cestu, do nějakého města v zemi, kde žijete či v zahraničí? Které další velké město je poblíž? Udělejte si výlet. Můžete spojit jednodenní výlet někam s návštěvou vánočních trhů.

Advent je skvělou příležitostí navštívit Vídeň a spojit výlet s nákupy a užíváním vánoční atmosféry

Advent je skvělou příležitostí navštívit Vídeň a spojit výlet s nákupy a užíváním vánoční atmosféry

Nejen nákup vánočních svetrů, ale i elegantní módy

Kupte si nějaký hezký kousek oděvu na sebe, ať jste krásná u vánočního stromečku i na vánočních návštěvách nebo když někdo navštíví vás. Nesnášíte zimu? Kupte si něco pěkného na sebe, nové boty, kabelku apod., co můžete nosit i po Vánocích. Milujete Vánoce? Kupte si vánoční svetry apod. pro sebe i své blízké.

Vychutnejte si punč či čaj v čajovně

Dlouho jste neviděla svoji kamarádku a další přátele či obchodní přátele? Pozvěte je na punč na vánočním trhu nebo jej uvařte u sebe doma. I návštěva čajovny je moc fajn, zvláště pokud vy ani vaši přátelé nejste přílišnými fanoušky alkoholu. Nic proti dětskému punči na vánočním trhu, ale kvalitní a vynikající čaj v prostředí čajovny má co do sebe.

Kvalitní čaj si v čajovně vychutnáte ještě více

Kvalitní čaj si v čajovně vychutnáte ještě více

Užijte si vánoční trhy ve městě, kde žijete

Vánoční trhy – navštivte ty ve vašem městě. Vychutnejte si atmosféru, hudbu a různé vůně. Kupte si drobný dárek s vánoční tématikou. Případně zde pořídíte i vánoční dárky pro své blízké.

Vyrazte během adventu na vánoční trhy

Vyrazte během adventu na vánoční trhy

Vyrazte za kulturou

Přes rok nemáte příliš času na kulturu, vyrazte do kina či divadla a klidně sama, vychutnejte si popkorn i žánr vámi vybraného filmu.

Masáž vás potěší fyzicky i psychicky

Masáž vás potěší fyzicky i psychicky

Užijte si kosmetiku, masáž apod.

Vyrazte na kosmetiku apod., I masáž je skvělá záležitost, jak pro tělo, tak i duši a hlavně zdraví.

Pamatujte spokojená žena má spokojenou rodinou. Jaké máte plány na adventní čas? Ať už jsou jakékoliv, užijte si je na maximum.

Zdroj fotografií: pixabay.com

Další články nejen na téma adventu a Vánoc najdete v naší kategorii Blog.