Jak na povánoční úklid s úsměvem?

Vše lze zvládnout s úsměvem. I činnosti, které se na první pohled rozhodně zábavné nezdají, záleží totiž hlavně na úhlu pohledu, osobním přístupu a možná i momentální náladě.

První lednový a současně první týden v tomto novém roce 2024 se pomalu chýlí ke konci. Pokud jste na tom jako já a tradice jste is upravili, ale ne úplně podle poslední módy a chystáte se rozloučit v blízké době se svojí vánoční výzdobou, tento článek je pro vás.

Proč zmiňuji poslední módu, protože někteří lidé začali s tím, že odstrojují vánoční stromeček po 2. vánočním svátku po vzoru jiných lidí proto, že to tak oni dělají a necítí se při tom komfortně, ale nechtějí být divní a stromeček zdobí snad už v listopadu.

Kdy je správný čas na povánoční úklid?

Pro každého v jinou dobu. Záleží, kdy na to najdete prostor a chuť. Myslím, že není ideální, když víte, že stíhat nebudete, protože potřebujete udělat důležitější věci a máte pocit, že v danou dobu musíte odstrojit vánoční výzdobu a stromek.

Ano, podle některých tradic se uklízí vánoční stromek až na Hromnice apod. Lidé jsou různí a mají různé tradice, někteří si je přizpůsobili podle sebe. Dělejme nejen tyto věci, jak vyhovují nám, ale nedělejme z toho standard pro ostatní a nevnucujme jim nic. Inspirujme ale lidi okolo sebe.

Jak už jsem zmínila, také jsem si tradice upravila…neboli věnuji se jim tak, jak to vyhovuje mě a mým blízkým. Hodně také záleží na čase. I při nejlepší strategii ne vše člověk úplně vždy vyjde tak, jak si stanoví, protože někdy se objeví důležitější záležitosti, které vyžadují okamžité řešení.

Každopádně je fajn mít na to čas a náladu, protože to jde rychleji a máme o to větší radost z dobře vykonané práce.

Když jsem byla malá, zdobili jsme vánoční stromeček až na Štědrý den. Dnes si pokládám otázku, jaak jsme to všechno stihli (řešíme samozřejmě více věcí než jen stromeček v ten den). Stromeček jsme měli ještě hodně dlouho v lednu, už si přesně ale nepamatuji do kdy.

V současnosti sobě zdobím stromeček začátkem adventu, nejpozději kolem svátku sv. Mikuláše a rodičům, ale i babičce v jeden den, a to den před Štědrým dnem. Vánoční výzdobu schováváme obvykle první víkend v lednu, případně druhý víkend v lednu.

Tipy jak na povánoční úklid s úsměvem, aneb…Jak si úklid usnadnit

V minulém roce jsem se rozhodla na toto téma napsat článek Jak jednoduše uklidit vánoční ozdoby pomocí strategie, sem do kategorie Blog na informační web o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ. Odkaz na článek naleznete ZDE – doufám, že vám jeho obsah pomůže a váš povánoční úklid vánočních ozdob začne i skončí s úsměvem na vaší tváři.

Další inspiraci, tipy a články lifestylového typu naleznete ZDE v článcích v naší kategorii Blog.

Zdroj fotografie: pixabay.com