Moje zážitky při tvoření vánočních dekorací

Máme tady advent a než se nadějeme, budeme přemýšlet o podobě a tvorbě štědrovečerní slavnostní tabule a designových prvcích, které na ni umístíme. V tomto dnešním článku zde v kategorii Blog na informačním webu o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ si dovolím podělit se vámi o moje zážitky při tvoření vánočních dekorací, abych vás pobavila, ale podpořila, pokud zjistíte, že jsem zažila situace jako vy a vám se někdo posmíval apod. Nejste v tom sami.

Když svojí tvorbou adventních dekorací vyhodíte pojistky

Vy, kteří jste to nezažili si možná nyní říkáte, žádný problém, oč jde, skočím je nahodit a jede se tzv. dál, spíš ale určitě zjistím co a zhruba z jakého důvodu je vyhodilo. Ono by to tak bezproblémové asi bylo, kdybych je nevyhodila někdy v noci a nevázalo se k tomu více dalších obtíží.

Už přesně nevím, kolik bylo hodin, ale je to více než 10 let, kdy se mi stalo, že jsem do noci tvořila adventní dekorace, matně si vzpomínám, že to bylo v prvním bytě, ve kterém jsem se svým partnerem bydlela a nebydleli jsme tam příliš dlouho. Vánoční dekorace obvykle začínám tvořit večer a pracuji do noci…je to skvělé, baví mě to a je to úžasný relax.

A tak si tak tvořím a najednou brutální rána. Můj přítel tehdy spal, měl zrovna chřipku a ta rána jej vzbudila, vyděšeně zjišťoval, co se stalo, tak jsem mu oznámila, že jsem asi vyhodila pojistky, byl poměrně v šoku a vzhledem k tomu, že zvláště tehdy, byla jsem hodně mladá a pojistky jsem nikdy vůbec tzv. nenahazovala, on je o mnoho let starší než já a technicky zdatnější, jsem po něm chtěla, aby je šel nahodit.

V té době jsme bydleli v novostavbě bytového domu v 5. patře, světě div se, podařilo se mi vyhodit pojistky nejen v bytě, ale ještě nějaké další, už přesně nevím. Respektive tavná pistole mi je vyhodila. Obecně musím říct, že jsme se s partnerem nikdy nenudili, máme spoustu různých zážitků. Jsem za to vděčná, je na co vzpomínat a co vyprávět.

Když vás tavná pistole opustí zhruba v půlce tvoření vánočních dekorací a vy ji potřebujete

Ano, i tohle jsem zažila a samozřejmě jsem totálně nestíhala kupovat si novou, další den byla minimálně sobota před první adventní nedělí a mě se nechtělo do obchodu. Jak jsem to tedy vyřešila? Měla jsem naštěstí hodně vázacího drátu zeleného, tak jsem to dodělala touto technikou. Člověk si musí umět poradit, a to v každé situaci. A kde získávat zkušenosti, koukat kolem sebe, komunikovat s lidmi a žít naplno.

Další zážitek s tavnou pistolí do sbírky – z roku 2023

Ano, tento zážitek je poměrně čerstvý, je z letošního roku. V loňském roce jsem si koupila novou tavnou pistoli, z jiného obchodu a trošku jiný typ, než v přechozích letech a ejhle…letos mě opustila…zhruba v půlce tvoření adventních dekorací.

A jakým způsobem mě opustila? Najednou začala tavit minimální množství lepidla z tyčinky, která se do ní v kládá. Možná to bylo nekvalitou zmíněné tyčinky, těžko říct, ale chystám se koupit novou.

Když nemáte z tvorby vánočních dekorací popálené prsty od lepidla a tavné pistole, jakobyste nic netvořili

Něco podobného mi řekl jeden známý, který je florista, tak jsem v klidu. Řekla bych o sobě, záleží, ale asi jak na co, že jsem průměrně šikovná osoba. Občas se stane, v zápalu tvorby vánočních dekorací, že si člověk trošku prsty spálí.

A co vaše zážitky, jaké jsou z tvoření vánočních dekorací? Tvoříte si vánoční dekorace sami nebo je kupujete, ať u známých či někde v květinářství apod.?

Líbil se vám tento článek? Za jeho sdílení a označení nás na sociálních sítích budeme rádi a předem za to děkujeme.

Pokračujte ve čtení dalších zajímavých lifestyle článků ZDE.

Zdroj fotografie: archiv Sandry Friebové