Baťův kanál si člověk v létě opravdu užije

Musím se přiznat, dobrovolně, vím, nemusím, ale chci. Na to, že jsem studovala ekonomiku, jak na střední škole, tak vysoké, tak ani po střední škole jsem neslyšela o vodní cestě s názvem Baťův kanál. Vlastně už ani nevím, jak jsem se o něm dozvěděla. Ale dnes můžu říct, je tam krásně. Byla jsem tam před pár lety a moc mě tato část České republiky zaujala.

Baťův kanál je krásné místo

Baťův kanál je krásné místo

Baťův kanál si vychutnáte na člunu

Ano, tvrdím to z vlastní zkušenosti, protože jsem po této vodní cestě před několika lety s přítelem jezdila, dobře tak lépe formulováno, plavila jsem se po ní na našem člunu a ještě i s naší milovanou chlupatou přítelkyní z psí říše Kendy.

Kendy byla skvělá psí osobnost, která ráda cestovala

Kendy byla skvělá psí osobnost, která ráda cestovala

Bylo to úžasné, vyšlo nám tehdy krásné slunečné letní počasí. Plavba po Baťově kanále je moc fajn, je tam klid, pěkná příroda a pohoda, čiší z toho místa pozitivní energie. Báječně si tam vyčistíte hlavu a cestou během plavby se můžete i opalovat.

Vidina plavby s Kendy vzbuzovala ve mě tehdy drobnější obavy, protože jsem do té doby na Baťově kanále nebyla, nevěděla jsem, zda se tam i nekoupou lidé. Ona totiž milá Kendy měla pocit, že když je někdo ve vodě, tak jej musí zachránit, což znamenalo, že se by chtěla plavat k němu a sápat se po něj, až by hrozilo nebezpečí pro plavce. Měla moc ráda lidi.

Kendy byla velmi svá, vy, co jste ji měli šanci poznat, tak víte a vy ostatní, kteří jste pravidelnými čtenáři a návštěvníky tohoto webu, to víte zase z mých článků, když se v některých z nich o ní zmiňuji. Uměla překvapit. A tak už na začátku plavby dala jasně najevo, že ona chce sedět včele lodi, aby měla přehled o dění okolo.

Ojedinělá chvíle, kdy mě Kendy pustila do čela člunu

Ojedinělá chvíle, kdy mě Kendy pustila do čela člunu

Když mě tehdy na moji žádost vysadil přítel z člunu, na moji žádost, chtěla jsem se podívat na Baťův kanál ze břehu, a měla jsem Kendy na vodítku a on odplul s člunem…málem jsem skončila i s Kendy neplánovaně ve vodě, měla sílu a jak jsem ji měla na tom vodítku, tak mě táhla do vody, protože viděla svého pánečka, jak ji „opouští“ a tak ještě navíc začala strašně výt a o to více, když viděla, že jsou okolo lidi, uměla se chovat, byla socializovaná opravdu hodně, ale občas ráda udělala ostudu, zvláště když bylo přítomné nějaké cizí obecenstvo. Když se vrátil se člunem ke břehu, Kendy měla další Vánoce radosti, jak se říká.

Kotviště jsou skvělý vynález

Nejen, že v kotvišti ukotvíte svoje plavidlo a jdete se podívat po okolí apod., nebo tam zaparkujete auto a přesunete se k vodě, ale také je možné se tam najíst a každý si vybere. Jsou tam v prodeji i sladkosti, zmrzliny apod. A jídlo bylo v restauraci i kvalitní a že je to už let, co jsem se tam plavila. Bylo to někdy v roce 2015.

V kotvištích u Baťova kanálu se můžete i najíst.

V kotvištích u Baťova kanálu se můžete i najíst.

Nedávno jsem jela okolo

Přesněji řečeno, projížděla jsem po mostě přes Baťův kanál a rychlostně jsem si prohlížela tu krásu. Rychlostně proto, že jsem řídila a byl provoz, ale na pár sekund mi dopřála krátká kolona ten krásný pohled ze strany mostu za něj, nejel v protisměru žádný kamion ani velká dodávka, že by mi nedopřáli ten nádherný pohled si vychutnat. Měla jsem štěstí. Věřím, že stejně jako vy, se raduji z maličkostí a užívám si život naplno. S nadšením přijímám všechny výzvy, ale hlavně krásné okamžiky.

Ráda se sem zase někdy vrátím

Ráda se sem zase někdy vrátím

Nemáte vlastní plavidlo jako loď apod.? Nevadí!

Proč to nevadí? Můžete si ji zapůjčit. Ještě jste nikdy nebyli na Baťově kanálu? Vypravte se tam a užijte si tam výlet či i více dnů. Více informací najdete ZDE.

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové

Pokračujte ve čtení lifestylových článků v naší kategorii Blog.