Prozatím podporujeme Ligu na ochranu zvířat ČR – místní organizaci Olomouc pouze mediálně, ale během roku 2021 máme v plánu tuto organizaci začít podporovat také finančně. Budeme rádi, když se k nám přidáte a podpoříte tuto organizaci ať už finančně, hmotnými dary, nebo alespoň sdílením informací o ní a jejich aktivitách, které zveřejňuje mimo jiné na své stránce na sociální síti Facebook.

Možná jste překvapení, že na informačním webu o módě čtete informaci o podpoře útulku pro zvířata a nevidíte souvislost mezi těmito, na první pohled, odlišnými světy.

Módní průmysl může chlupáčům pomáhat

Říká se, že když se spojí dobří lidé, něco přínosného a pozitivního z toho vznikne. Možná je to tím, že jsem milovnice módy, ale spojitost mezi zvířaty a módním průmyslem vidím ihned, a to v podobě oblečků pro psy, které je chrání před ušpiněním, díky čemuž se nemusí tak často koupat, a to pomůže jejich zdraví, dále je pak chrání před prochladnutím. Podtrženo, sečteno, oblečky pro psy mají spoustu přínosů.

Když se mluví o milovnících módy, často se diskutujícím lidem vybaví představa samolibých narcisů, ale každá mince má dvě strany, jak se říká. Dle mojí zkušenosti musím říct, že v módním průmyslu je mnoho srdečných lidí. Mnoho lidí, které jsem měla šanci poznat, nejen z módního průmyslu, má přátele z říše zvířat a zbožňuje je, tito lidé by pro své chlupaté kamarády udělali maximum, mnohdy o ně pečují lépe než sami o sebe. Když se spojí láska k módě a láska ke zvířatům, výsledkem může být nejen spokojený pes (například v padnoucím oblečku) a šťastný člověk, ale také podpora pro Ligu na ochranu zvířat ČR – místní organizaci Olomouc.

Nevidíte souvislost, kde ji vidím já? Chtěla jsem tím říct, že existuje mnoho srdečných lidí, kteří rádi pomůžou potřebným a případně si partu čtyřnohých přátel, které již mají doma, rozšíří. Fashion Industry CZ je informační web o módě a je zde předpoklad, že jej budou navštěvovat lidé, kteří mají blízko k módě a mají srdce na pravém místě a budou chtít pomáhat právě Lize na ochranu zvířat ČR – místní organizaci Olomouc sami za sebe a Fashion Industry CZ jim díky spolupráci s touto organizací může přinést zajímavé informace.

Konkrétní důvod, proč Fashion Industry CZ pomáhá organizaci LOZ ČR – místní organizace Olomouc

Pocházím sice z vesnice, ale byla jsem vždy zaměřením spíše městská holka. Žádnému zvířeti bych nikdy neublížila, zvířat jsem se poměrně dost bála, nerozuměla jsem jim (to si dnes plně uvědomuji). Jak s humorem říkám, nějaké velké množství zvířat jsme doma nikdy neměli, měli jsme jednoho fajn psa a sem tam pavouka, který náhodou migroval přes náš dům, to bylo tak všechno.

Před 10lety se mi změnil život. Konkrétně jej změnila fenka Kendy, která byla Americký pitbulteriér. Z dnešního pohledu to byl pes bývalého přítele, ale byl to naprosto úžasný psí kamarád, velmi osobitý, proto nelze psa (fenku) přímo přiřazovat k bývalému příteli, byla příliš velká osobnost, tudíž ji vnímám prvotně jako psí osobnost, a potom teprve jako psa bývalého přítele. I když po těch letech to byl i můj pes :-).

Podporujeme Ligu na ochranu zvířat ČR – místní organizaci Olomouc

Fenka Kendy, autor fotografie: archiv Sandry Friebové

Někteří z vás si možná teď myslí, že to přeháním, ale vzhledem k příběhům, které jsem si za posledních x let vyslechla od známých, kteří mají „bojové“ psy, tak si myslím, že lidé, kteří žijí (nebo žili) přímo s pitbulem, mě chápou.

Podporujeme Ligu na ochranu zvířat ČR – místní organizaci Olomouc

Fenka Kendy ve svém obydlí, z kterého měla přehled o dění okolo, ale byl to prostor, kam si ráda zalezla, když chtěla relaxovat. Autor fotografie: archiv Sandry Friebové

S bývalým přítelem a jeho fenkou, kterou si pořídil dříve, než jsme se poznali, jsme žili několik let v Olomouci, poté jsme se rozešli, ale protože jsme rozumní lidé, kteří fenku Kendy zbožňovali, domluvili jsme se tehdy, že o ni dále budeme společně pečovat, protože je to v jejím zájmu, vzhledem k tomu, že jsme věděli, že ji, i když každý zvlášť, můžeme dopřát, co má ráda a nač byla zvyklá.

Podporujeme Ligu na ochranu zvířat ČR – místní organizaci Olomouc

Kendy moc ráda plavala a aportovala. Autor fotografie: archiv Sandry Friebové

Místo zatrpklosti snaha pomoci

Bohužel letos se stala tragédie, jak jinak nazvat situaci, když vás opustí váš úžasný chlupatý přítel, kvůli kterému jste ochotni opustit svoje pohodlí, často i některé zásady, jen aby se měl dobře a byl šťastný a stejně tak je tomu u lidí ve vašem okolí, i když to má ale vždy své meze, pro psího přítele je člověk ochoten udělat strašně moc.

Podporujeme Ligu na ochranu zvířat ČR – místní organizaci Olomouc

Kendy byla krásná, i když už byla vážně nemocná. Autor fotografie: archiv Sandry Friebové

Naše milovaná fenka Kendy letos umřela na nejagresivnější nádor mezi tenkým a tlustým střevem. Bojovala ona i my její lidští přátelé ze všech sil, ale bohužel jsme prohráli. Nestala jsem se ovšem zatrpklou. O to víc, když slyším, že někdo někde opustil zvíře, či mu nějak ublížil, jsem smutnější. Vždy si vzpomenu na naši přítelkyni chlupatou, jak jsme dělali vše možné i téměř nemožné, abychom jí pomohli se uzdravit a jiní si svého přítele, jeho zdraví a času s ním neváží.

Podporujeme Ligu na ochranu zvířat ČR – místní organizaci Olomouc

Kendy měla ráda procházky do přírody a stejně tak i setkání s lidmi i ve městě. Autor fotografie: archiv Sandry Friebové

Jsem docela cíťa, ale nepatřím k lidem, kteří jsou bezmezní milovníci zvířat, tak jsem přemýšlela, co bych mohla udělat a jak pomoct zvířatům, alespoň nějak zprostředkovaně. Napadlo mě prozatím podporovat Ligu na ochranu zvířat ČR – místní organizaci Olomouc a později i finančně.

Přála bych každému chlupáči, aby měl milující rodinu, která má i finance na prevenci jeho zdraví, případnou léčbu nemocí a dopřeje mu, co potřebuje, ale i to, co chce!!!!

Podoba mediální podpory Ligy na ochranu zvířat ČR – místní organizaci Olomouc

S paní šéfovou olomouckého útulku (Ligy na ochranu zvířat ČR – místní organizace Olomouc), Hanou Dědochovou jsme se domluvily, že na Fashion Industry CZ v kategorii rozhovory, najdete jednou za měsíc rozhovor s ní, budeme příležitostně sdílet na naší facebookové stránce novinky z útulku, uveřejníme jejich logo do naší sekce partneři a ona na jejich webové stránky umístí naše logo.

Informace k úvodní fotografii – na fotografii je fenka Amanda, která čeká v útulku v Olomouci (Liga ochrany zvířat ČR – místní organizace Olomouc) na nového majitele. Tahle kráska miluje život, ale je chudák slepá. Autor fotografie je archiv Ligy na ochranu zvířat ČR – místní organizace Olomouc.

Sdílejte tento článek a šiřte tak povědomí o organizaci Liga na ochranu zvířat ČR – místní organizace Olomouc.

Finančně podpořit Ligu na ochranu zvířat ČR – místní organizaci Olomouc můžete na jejím transparentním účtu:

776655733/5500
IBAN: CZ5500 0000 0007 7665 5733
BIC: RZBCCZPP

Více informací zde: http://www.olomouckyutulek.cz/