Jet a jít do wellness je vhodné nejen v zimě. Nevím, jak jste na tom vy, ale já jsem v podstatě zmrzlá osoba, miluji teplo až horko a jsem šťastná ideálně u moře na dovolené, kde se krásně nahřívám, v moři na lehátku, na pláži, u hotelového bazénu, případně si užívám také procházek a výletů v zemích, kde je horko a svítí tam sluníčko.
Žiji v České republice, což je země disponující mnoha nejen přírodními krásami, ale má jedno zásadní mínus, nemá moře. K moři se z více důvodů nejsem schopná dostat tak často, jak bych chtěla, a proto hledám místa, kde se ohřeji a můžu i odpočívat a nejsou vzdálená. Těmito místy jsou termální lázně, různé wellness rezorty apod.

Do wellness nejen v zimě

Lázně Bělohrad – Tree of Life v létě

V rámci mých pracovních aktivit jsem se před několika lety dostala do rezortu Tree of Life, který se nachází v Lázních Bělohrad. Je to úžasné místo, kde si vážně odpočinete, můžete se i procházet, vyzkoušet nejrůznější procedury, které provádí skuteční profesionálové, a navíc se zde báječně najíte, což osobně považuji za velmi důležité.

Do wellness nejen v zimě

Obvykle se do termálních lázní a wellness rezortů jezdí v zimě a někam na hory, kde se i lyžuje někdy poblíž daného rezortu. Toto zní fajn, ale já jsem měla, v minulosti, v červnu, kdy je alergická sezóna, možnost navštívit Tree of Life a užít si tam pobyt s nejrůznějšími procedurami. Okamžitě jsem této možnosti využila a přivzala s sebou i moji dobrou kamarádku, která si pobyt v Tree of Life velmi užila také.

Do wellness nejen v zimě

Myslím, že není podstatné, zda vyrazíte do wellness rezortů na začátku jara nebo na podzim či v jiném ročním období, protože vždy si to užijete.

Do wellness nejen v zimě

Odpočívat je důležité, navštivte wellness zařízení

Myslím, že to známe tak nějak každý, zvláště my, kdo jsme pracovití a k tomu ještě děláme svoji práci na maximum a s radostí, často zapomínáme odpočívat. To je chyba, která se může fatálně odrazit na našem vlastním zdraví, ale i náladě našich blízkých, protože unavený člověk je často nepříjemný a pobyt v jeho přítomnosti může být pro jeho okolí velmi náročný.

Nezapomínejme odpočívat! Když pravidelně odpočíváme, máme sílu dávat do své práce maximum, přicházíme s novými nápady apod. Ano, není snadné si na odpočinek najít čas. Proto jsou alespoň několika denní pobyty moc fajn, a to jak pro naše fyzické, ale i duševní zdraví.

Do wellness nejen v zimě

Na svůj pobyt v Tree of Life vzpomínám velmi ráda, možná nejvíce na masáž hlavy, kde masérka opravdu uměla svoji práci a použila i nějaký typ olejů. Po každé proceduře v Tree of Life jsem si připadala jak nová, znovuzrozená. A při odjezdu odtamtud jsem měla pocit úžasného odpočinku.

Do wellness nejen v zimě

Dalším bonusem návštěvy wellness rezortu je rozšíření si obzorů ohledně typů procedur, věřím, že úplně všechny neznáte. Já jsem vyzkoušela i oxygenoterapii, která jistě měla svůj význam, ale více jsem si užila rašelinový zábal apod., miluji wellness zkrášlovací procedury jako zábaly a masáže.

Do wellness nejen v zimě

Nepodceňujte oblečení do wellness zařízení

Možná vás nyní napadne, proč? Vždyť budu v plavkách nebo bez oblečení úplně, případně se budu přesunovat po areálu v županu. Ale pokud jste si vybrali několika denní pobyt ve wellness zařízení, určitě budete chodit na snídaně, obědy a večeře, případně různé procházky i do okolí wellness areálu.

Do wellness nejen v zimě

Nikdy nevíte, kde koho a kde potkáte. A to ať už se jedná o nové přátele, lásku či nové obchodní přátele možná i ty stávající, ale hlavně…oblečte se pohodlně a pěkně zvláště sami pro sebe a svůj dobrý pocit.

Tento článek není výsledkem placené spolupráce. Jedná se o moji chuť podělit se s vámi o zážitky spokojené zákaznice.

V jakém českém wellness rezortu, wellnes zařízení se nejvíce líbilo vám? Podělte se s námi o svůj názor a zážitky.

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové