Výlet lodí po Brněnské přehradě na Státní hrad Veveří

Dnešní článek zde na informačním webu o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ budu věnovat ohlédnutí za jedním krásným výletem lodí po Brněnské přehradě na hrad Veveří.

Mám skvělou rodinu, tu blízkou i vzdálenější a musím říct, že jsem za ni vděčná, stejně jako za své přátele a obchodní partnery.

Jednou jsme si s mojí kamarádkou (dcera mamčiné sestřenice, je to vlastnice, ale toto slovo málokdo zná, a proto je snadnější se vzájemně označovat jako kamarádky či sestřenice) řekly, že každý rok v létě někam vyrazíme. Snažíme se to dodržet. Pokud si dobře pamatuji, tak se nám to podařilo v rámci možností i v době kovidové.

Výlet ala plavba po Brněnské přehradě je skvelý nápad zvláště v krásném počasí

Výlet ala plavba po Brněnské přehradě je skvelý nápad zvláště v krásném počasí

Jednou jsme s tou zmíněnou sestřenicí/kamarádkou byly na krátkém výletě – plavba po Brněnské přehradě a řekly jsme si, že by bylo fajn navštívit Státní hrad Veveří. A zjistily jsme, že možné tam doplout lodí po Brněnské přehradě – je to konečná zastávka. Tak jsme podnikly výlet na Státní hrad Veveří a současně díky tomu nápadu a jeho následné realizaci jsme měly možnost užít si další plavbu lodí po Brněnské přehradě, což jsme ocenily a užily si to na maximum.

K výletu patří dobré jídlo

Věřím, že to vnímáte stejně, k výletu patří dobré jídlo. Ideálně to, na které má člověk v tu danou chvíli, kdy na výletě je, chuť. I když například není ukázkou zdravé stravy. Pamatuji si to, jakoby to bylo včera. Den, kdy jsme si chtěly užít výlet po Brněnské přehradě na Státní hrad Veveří, bylo nádherně a opravdu velké vedro.

Vyplouvaly jsme ze zastávky Brno – Bystrc. Protože jsme měly dostatek času před vyplutím lodi, rozhodly jsme se, že si dáme na břehu Brněnské přehrady dobrý oběd. V nejbližším okolí je mnoho restaurací a stánků nejen s dobrotami, ale i suvenýry a pro podobná místa jakož i poutě typickými drobnými kýči, které mnohdy zahřejí na duši jako dárek, ať člověka, který je daruje či toho, co je dostává.

V této restauraci s krásným prostředím jsme zakotvily na oběd a výborně jsme se najedly

V této restauraci s krásným prostředím jsme zakotvily na oběd a výborně jsme se najedly

Zakotvily jsme v restauraci u břehu, která původně sloužila jako loď. Já jsem si dala lososa, jak poetické u vody (Na snězení pstruha, jehož součástí jsou běžně i v restauraci kosti, jsme neměly čas. Škoda, vím, bylo by to vzhledem k lokalitě restaurace vhodnější.), se zeleninovým salátkem a toustem. Mňam. Až budu mít někdy čas a budu v Brně, ráda se tam vrátím.

Nejen krásný výhled je součástí výletu, plavby po Brněnské přehradě

Někdy se říká, že i cesta je cíl. V souvislosti s naším výletem na Státní hrad Veveří, tomu tak z části bylo. Ano, cílem byl zmíněný hrad, ale cesta lodí po Brněnské přehradě, nejen na Státní hrad Veveří, je báječný zážitek. Zvláště pro nás, osoby, které máme rádi vodu, přírodu, cestování, zážitky a krásné počasí.

Plavba lodí byla super, matně si vzpomínám, když jsme pluli po Brněnské přehradě se sestřenicí po prvé, počasí ideální nebylo. Ale naše druhá plavba byla úžasná, užívaly jsme si na horní nezastřešené palubě sluníčka, ale na dolní palubě bylo také krásně, výhled byl zase z jiné perspektivy. Ten jsme si užily cestou zpět. Interiér lodi, která nás dopravila do našeho stanoveného cíle a zpět byl pěkný.

Plavba lodí má i další výhodu, můžete pozorovat lidi u břehu, jak se dobře baví sportem, relaxem pojídání a popíjení dobrot.

Státní hrad Veveří

Musím přiznat, že jsme se sestřenicí měly trošku jinou představu o vzdálenosti od zastávky lodi na Státní hrad Veveří. Myslely jsme, že je kratší. Ne, že bychom zrovna my dvě měly problém jít pěšky, ale… Tak nějak jsme nebyly jediné, kdo byl zaskočen, že je to delší procházka a ještě do velkého kopce. Měly jsme štěstí, že jsme děvčata pocházející z 90let a holky do nepohody, které se jen tak něčeho nezaleknou a jsme poměrně praktické.

Státní hrad Veveří stojí za vidění a návštěvu

Státní hrad Veveří stojí za vidění a návštěvu

Jak už tušíte a tušíte správně, obuly jsme na tento náš dohodnutý výlet tenisky. Ukázalo se to, jako skvělý a praktický nápad, protože upřímně řečeno, nedokážu si představit na tento výlet a pro zdolání kopce mít na nohou například městské sandálky nízké a bez podpatku či nedej bože pantofle. A už vůbec bych tento výlet nedoporučila lidem, kteří mají malé děti a ty ještě daleko pěšky nedojdou.

Jedno z mnoha krásných míst na Státním hradě Veveří

Jedno z mnoha krásných míst na Státním hradě Veveří

Každopádně Státní hrad Veveří za návštěvu určitě stojí, je to pěkné a zajímavé místo, odkud mám fotografie v tomto článku.

Jedno ze zákoutí na Státním hradě Veveří

Jedno ze zákoutí na Státním hradě Veveří

Byli jste někdy na Státním hradě Veveří? Pluli jste tam lodí?

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové

Pokračujte ve čtení lifestyle článků ZDE.

Více informací o Státním hradu Veveří naleznete na jeho WEBU.