Vánoční trhy v Katovicích jsou jak vánoční pohádka

Dnes bych se ráda v tom článku zde v kategorii Blog na webu Fashion Industry CZ ohlédla za svoji návštěvou vánočních trhů v Katovicích, které jsou jak vánoční pohádka. Tedy alespoň ve mně takový pocit vyvolaly, když jsem je v roce 2021 navštívila.

Z vánočních trhů v Katovicích jsem nadšená dodnes

Z vánočních trhů v Katovicích jsem nadšená dodnes

Vánoční wellness relax místo klasické podzimní dovolené u moře

To bylo tak, ten rok, jsem nějak nestihla klasickou dovolenou u moře, blížil se pomalu konec roku a já jsem potřebovala odpočinek. Miluji relax a wellness. Svoji práci taky miluji, ale pokud chci odpočívat, což jsem tehdy chtěla a potřebovala, tak ráda relaxuji a nedělám opravdu nic.

Potřebovala jsem nedělat nic

Potřebovala jsem nedělat nic

Říkala jsem si, jak danou situaci vyřešit, na návštěvu některých mých oblíbených destinací už nebylo úplně ideální počasí tam. Měla jsem podobné úvahy. Rozhodla jsem se, že vyrazím někam, kde jsem ještě nikdy nebyla a je to blízko mého bydliště, protože se mi nechtělo nikam trmácet x hodin. Volba padla na Polsko – ráda tam jezdím na wellness.

Katovice jsou fajn město

Katovice jsou fajn město

A časově můj prostor pro relax krásně vycházel s už otevřenými vánočními trhy. Přemýšlela jsem do jakého města a napadly mě Katovice, hodně jsem o nich slyšela, ale nikdy jsem tam nebyla a paradoxně příliš daleko od mého aktuálního bydliště to není ani autem, ani vlakem.

Nechala jsem se Katovicemi překvapit

Pamatuji si to, jako kdybych byla v Katovicích včera. Jela jsem vlakem a blížila jsem se do Katovic, když jsem si teprve o tomto městě začala něco zjišťovat, hlavně o místech, které jsem tam chtěla navštívit. Jsou tam i muzea, ale ty jsem úplně navštívit nechtěla.

Mám ráda jídlo

Mám ráda jídlo

Velmi se mi také líbila docházková vzdálenost delší procházkou z centra do mého hotelu (cca 900 metrů). Hotel byl skvělý a v pokoji, tedy spíš v koupelně místo tradičně umístěného sprchového koutu jsem tam měla vanu, jeden večer jsem toho využila a dala jsem si ji plnou luxusní pěny, kterou jsem si koupila v rámci svých nákupů. Už si přesně nepamatuji, jakou měla vůni, ale vím, že jsem vybírala netradiční. Občas mám chuť poznávat věci, které neznám a stejně tak místa a nic od nich nečekat. Jsem totiž potom obvykle velmi mile překvapená.

Dezerty v Katovicích mají nejen skvěle vypadající, ale i chutnající

Dezerty v Katovicích mají nejen skvěle vypadající, ale i chutnající

Můj program v Katovicích zahrnoval více než jen procházku po vánočních trzích

Při cestování a nejen během něj se snažím zkoušet nové věci a poznávat netradiční chutě, ale do určité míry pouze. V Polsku v Katovicích jsem poprvé v životě vyzkoušela pirožky s jablečnou náplní a byly vynikající, bylo to v podniku vypadajícím něco mezi restaurací, cukrárnou, pekařstvím a bistrem a bylo možné si koupit jen jeden kus, což mi vyhovovalo.

Vyzkoušela jsem jablečný pirožek

Vyzkoušela jsem jablečný pirožek

Běžně v restauraci nabízeli pirožky ve slané verzi a bylo jich v rámci jednoho jídla několik se stejnou příchutí, což mi nevyhovovalo.

Vánoční trhy v Katovicích mají vánoční duch

Vánoční trhy v Katovicích mají vánoční duch

Ovšem vánoční trhy v Katovicích mě dostaly svojí vánoční atmosférou, je to tam, nebo alespoň bylo, když jsem tam byla já, jako vánoční pohádka. Atmosféra neuvěřitelně krásná, i přestože trh není příliš velký, i když je na tamějším hlavním náměstí…název si nebavím, ale můžete si to najít v Google.

Vánoční dekorace, které hrají příběh

Vánoční dekorace

Báječné nákupy nejen vánočních dekorací

V Polsku obecně se skvěle nakupuje, to můžu tvrdit, protože se v této zemi snažím cestovat a nakupovat tam jezdím zvláště pak obuv mnoho let. Od doby svého dětství. Prošla jsem tam i second hand, pamatuji si, že jsem tam ale ztratila svoji náušnici (bižuterii) ve zlaté barvě a velmi mě to mrzelo, už se nenašla. Nevím jak vy, ale já mám ke svým věcem vztah, bez ohledu na jejich pořizovací hodnotu v korunách apod.

Vánoční trhy v Katovicích jsou nádherné

Vánoční trhy v Katovicích jsou nádherné

Každopádně v Katovicích se skvěle nakupuje, ať už vánoční dekorace či oblečení apod.

Letos možná do Katovic vyrazím znovu

Možná do Katovic letos ještě vyrazím buď sama či s kamarádkou mezi svátky, tedy po vánočních svátcích do konce roku 2023, ale spíš jen na jeden den užít si vánoční atmosféru a udělat si přestávku mezi degustací vánočního cukroví a návštěvami blízkých a přátel.

Možná do Katovic na vánoční trhy letos zavítám znovu

Možná do Katovic na vánoční trhy letos zavítám znovu

Jak znáte Katovice? Byli jste tam někdy na vánočních trzích?

Zdroj všech fotografií v tomto článku: archiv Sandry Friebové

Pokračujte ve čtení lifestyle článků ZDE.