Zítra je Světový den grafiky, dejte šanci studentům grafiky

Světový den grafiky nám připomíná všechny obrázky a jejich tvůrce, grafickou krásu světa kolem nás ztvárněnou jakýmkoliv grafickým způsobem. V České republice se tento svátek slaví od roku 1966.

Grafika dělá svět ještě krásnějším místem

Vždyť si vzpomeňte například na nedávno uplynulé Velikonoce a tradiční papírové pohledy, které ještě někteří lidé, nejen k Velikonocům, posílají, což je úžasné. Je to krásná tradice. Pamatuji si, jak jsem je ve svém dětství ze svých prázdninových cest a dobrodružství posílávala také. Musím přiznat, že dodnes, když mi někdo pošle pohled, vždy mě to potěší.

Vzhled papírového pohledu

Vzhled papírového pohledu

Grafika, respektive její výsledky jsou všude kolem nás, obklopují nás během našich běžných dní, ať už v zemi, kde bydlíme či v zahraničí, kde jsme pracovně či na dovolené nebo se věnujeme obojímu současně. Reklamy v televizi, na internetu, v novinách, na budovách, obaly výrobků a mnohé další….i to jsou výsledky grafiky ve spolupráci s dalšími odvětvími, které spadají do marketingu.

Dobrá grafika pomáhá k úspěchu

Dobrá grafika pomáhá k úspěchu

Grafika je důležitá v osobním i pracovním životě

Když posíláme různé animace, obrázky, vtipná videa – v dnešní době jsou častá, jedná se o výsledky grafiky. Mnohdy sdílíme obrázky na svých profilech na sociálních sítích, protože nás něčím zaujala či je přímo posíláme v e – mailech svým blízkým a přátelům, abychom potěšili i je a zvedli jim náladu.

Grafika má místo i v osobním životě člověka

Grafika má místo i v osobním životě člověka

Fotografie a jejich úpravy jsou mnohdy výsledkem zásahu odborníka pro zlepšení reality. Ale i běžní smrtelníci, jak já říkám, tedy uživatelé mobilních telefonů apod. používají různé programy na úpravu i svých osobních fotografií, které používají nejen pro svoji prezentaci. Často chtějí jen mít krásné fotografie pro pochlubení se na sociálních sítích či na památku pro svůj archiv.

Grafika usnadňuje podnikání a je tedy i jeho nedílnou součástí. Mnohdy je grafické zpracování pro navázání vztahu s některými zákazníky v různých odvětvích klíčové a nezřídkakdy rozhodující.

Grafika má dnes velký význam nejen v podnikání

Grafika má dnes velký význam nejen v podnikání

Ať už podnikatelé začínající nebo stávající mají vztah k grafice jakýkoli, jedno je fakt, má v podnikání velmi výraznou pozici a je důležitá. Sama mám zkušenost, že získat schopné a pracovité lidi, které oslovujete s nabídkou spolupráce s tím, že by bylo fajn, aby u své práce přemýšleli a dělali ji s láskou, není snadné. Pokud člověk takové lidi najde, je potřeba se jich držet.

Určitě není od věci dát šanci mladému talentu, proto se mi líbí zjištění, že Střední polygrafická škola v Olomouci nabízí služby pro veřejnost. Je skvělé, že studenti této školy mohou získat nejen teoretické znalosti a povědomí, ale i cennou praxi, zkušenosti, které později využijí při svém podnikání či v zaměstnání.

Podnikatelé, kteří si objednají služby v této škole, podporují další generaci v přípravě na svoji profesi, což mi přijde skvělé. Sama si moc dobře ještě dnes pamatuji, jak skvělé je, když je student střední školy někde na praxi, ať už obor jeho studia je jakýkoliv. Když jsem v roli studentky střední školy byla, chtěla jsem se co nejvíce naučit a byla jsem šťastná, když se mi někdo ve firmě věnoval.

Rozumím i tomu, že některé firmy nemají kapacity poskytovat možnost studentských praxí, ale je to škoda, jak pro studenty, tak i samotné firmy do budoucna. Na věc existuje vždy více pohledů a vše má své klady a zápory.

Dejte šanci studentům grafiky

Dejte šanci studentům grafiky

Grafiku lze studovat například na Střední polygrafické škole v Olomouci

Mnoho z vás ví, že mám moc ráda Olomouc a vždy jsem měla. I ještě mnohem dříve než jsem tam začala bydlet. Je to úžasné město po všech stránkách. Rádi podporujete dobrou věc? Potřebujete grafické materiály? Podpořte mladé talenty. Jak všichni víme, praxe je důležitá.

Tento fakt je pravdou ve všech odvětvích a týká se nás všech, ať už se pohybujeme v jakémkoliv oboru. Zvláště pak, pokud je člověk na začátku své pracovní cesty, v roli studenta střední školy. Nemůžete sehnat grafika? Co takhle kontaktovat Střední polygrafickou školu v Olomouci a nechat si vytvořit, co potřebujete a dát tak šanci lidem, kteří to ocení? Potěšilo mě, že je možné si studenty nechat něco grafického vytvořit.

Proto, když jsem zjistila, že je Světový den grafiky, rozhodla jsem se odkaz na tuto školu zakomponovat do tématu článku, abych tímto podpořila mladé talenty. Kontakt na Střední polygrafickou školu v Olomouci, kde se na spolupráci a zadání zakázky můžete domluvit, naleznete zde.

Zdroj fotografií: pixabay.com

Další lifestylové články naleznete v naší kategorii Blog.