Tomáš Baťa zemřel před 90lety

Obvykle smrtí vše končí, ale někdy tomu tak není. Důkazem těchto slov je sám život. Na světě existuje mnoho lidí, ale ne o všech se mluví ještě dlouho po jejich smrti. Jsou lidé, kteří mají pro společnost obrovský význam a jejich vliv na společnost trvá ještě dlouho po jejich smrti. Jedním z takových je Tomáš Baťa.

Dnes je výročí 90 let od úmrtí právě Tomáše Bati. Tento velikán zemřel již před 90lety. A já jsem se tomuto tématu rozhodla věnovat článek zde v kategorii Blog na informačním webu o módě Fashion Industry CZ.

Tomáš_Baťa_při_práci, zdroj wikipedia.org

Tomáš_Baťa_při_práci, zdroj wikipedia.org

Kdo byl Tomáš Baťa?

Tomáš Baťu asi nelze neznat. Zvláště v Česku. Tomáš Baťa dokázal řídit nejen výrobu obuvi, ale i její prodej. Mnoho jeho manažerských principů je inspirativních dodnes. Byl také starostou města Zlína a jeho působení v této funkci mělo na město výrazně kladný vliv.

Více si o Tomáši Baťovi můžete přečíst ZDE.

Značka Baťa dnes

Výrobky značky Baťa, určené pro ženy, muže i děti, si můžete koupit nejen v Česku, ale i v mnoha dalších zemích na světě. Aktuální kolekce najdete například na webu značky BAŤA.

Ve Zlíně je přístupné Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně, kde je možné vidět obuv značky Baťa a získat další zajímavé informace, jakož i navštívit místa, kde se fenomén Baťa pohyboval a inspirovat se tak i k posunu ve svém podnikání apod.

V jednom z dílů v našem seriálu článků věnovaných českým muzeím zaměřeným na módní průmysl jsme dali prostor také Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně. Přečíst si tento díl můžete ZDE.

Zdroj fotografií naleznete ZDE.