Jaké netradiční dobroty mají rádi vaši psi?

Pokud pravidelně čtete blog na tomto informačním webu o módě, ekonomice a lifestyle, nepřekvapí vás ani téma věnující se dobrotám a psům. Dnešní téma a obsah článku není náhoda. Dnes je 10. 2. tedy 10. února, den kdy by měla moje chlupatá přítelkyně Kendy narozeniny.

Všechno nejlepší přejeme do psího nebe, Kendy. Snad to tam oslavíš s ostatními psi a budeš si moct dát nějaké netradiční dobroty.

Všechno nejlepší přejeme do psího nebe, Kendy. Snad to tam oslavíš s ostatními psi a budeš si moct dát nějaké netradiční dobroty.

Kdo neví, oč jde, byla to naše milovaná fenka plemene Americký pitbulteriér, zemřela před 3 lety na jaře a nejen mě, ale i mým blízkým je nám po ní smutno, chybí nám a vždy bude, ale jsme opravdu hodně vděční za všechny vzpomínky, které se s Kendy pojí a často si v různých situacích dodnes na Kendy rádi vzpomeneme.

Kendy měla velké srdce a pochopení pro zábavu

Kendy měla velké srdce a pochopení pro zábavu

Věřím, že nejen milovníci psů, ale i dalších zvířat, mě i mé blízké okolí pochopí.

Kendy byla skvělý psí přítel

Kendy byla skvělý psí přítel

Psi a jejich oblíbené dobroty

V Česku je mnoho psů, jsme národem, který psy miluje, někdy mám i pocit, že někteří lidé milují psy více než lidi. Pokud jste tým kočka, neboli máte kočičku, kocourka či jiné zvíře, snad se neurazíte, že jsem zmínila v tomto článku právě pouze psy. Je to myšleno tak, že mě zajímá, co má rádo vaše zvíře za laskominy a dobroty. Které z nich vnímáte jako netradiční?

Místo smutku z toho, že Kendy už není s námi, se snažím šířit povědomí o nemoci, která ji postihla, rakovina s lokalizací mezi tlustým a tenkým střevem, a prevenci – je důležité kontrolovat svým zvířecím přátelům exkrementy a případně rychle jednat. Celkově mít zvíře je krásné, ale obnáší to zodpovědnost. Myslím, že je důležité v každé chvíli pro něj udělat maximum, abychom v budoucnu měli dobrý pocit, zvláště proto, že jsme nic nezanedbali.

Kendy měla své zvyky a vyznávala určitý standard

Kendy měla své zvyky a uznávala určitý standard

Kendy byla svá, úžasná, dokonalá, arogantní, panovačná, ale velmi srdečná psí osobnost, která jasně uměla vyjádřit svůj názor. Byla božská! Měla různé své zvyky. A u příležitosti jejích narozenin bych ráda vzpomněla na to, co jí chutnalo. Nebyla příliš velkou zastánkyní klasických psích pamlsků, málokteré jí chutnaly.

Kendy měla ráda kvalitní dobroty

Chutnaly jí sušenky pro psy od Pedigree. Pamatuji si, jak jednou přišla naše rodinná známá a dala jí nějakou pro nás neznámou psí dobrotu a ona to sežrala, ta osoba se jí totiž líbila a Kendy se jí chtěla zavděčit, protože něco podobného jsme jí kdysi dali i my a vyplivla to a tvářila se na nás ve stylu, děláš si srandu, chci něco lepšího.

Kendy byla zvyklá na svůj určitý standard a nehodlala z něj slevit. Moje maminka se jednou, když ji znala jen krátce, rozhodla, že ji otestuje. Koupila šunkový salám a nabídla Kendy, myslela si, že přeháním, když říkám, že má ráda kvalitu. Co myslíte? Samozřejmě Kendy salám nejedla, měla totiž ráda kvalitní šunku. Podobné to bylo s tyčinkami, měla ráda pouze sýrovou příchuť.

A její páneček? Z toho si trošku udělala sluhu a hračku, ale byla schopná a ochotná jej poslouchat, moc dobře věděla, co si může dovolit. Tento zmíněný pán si kdysi vařil oběd, jehož součástí bylo krůtí maso a jak jej v průběhu přípravy okrajoval s tím, že ty okrájené kousky dá Kendy, jak čas běžel, musel jí to opéct a později i dokořenit. Kendy měla ráda jogurty, jak bílý, tak i jahodový a uměla si i otáček kelímek s jogurtem, pokud ovšem nebyl nikdo ochotný v dohledu, aby jí je otáčel, to se tvářila, že to neumí.

Kendy byla až kouzelně svá

Kendy byla až kouzelně svá

A perla na závěr. Měla ráda palačinku s jahodovou marmeládou a šlehačkou, tak jsem jí mini palačinku udělala, opatřila marmeládou i šlehačkou a ona dělala, že teď nechce to jíst.

Psi a lidi jsou skvělý tým

Psi a lidi jsou skvělý tým

Závěrem bych asi dodala tři věci, buďte vděční za to, že jste vy i vaše zvíře a lidské okolí zdraví, dělejte si vzájemně radost a Kendy – přejeme Ti do psího nebe všechno nejlepší k Tvým narozeninám, posíláme pusu, podrbání a nikdy na Tebe nezapomeneme, tak doufáme, že se tam máš fajn a jsou tam na Tebe všichni hodní.

Zdroj úvodní fotografie: archiv Sandry Friebové

Pokračujte ve čtení článků ZDE.