Svátek zamilovaných, aneb svátek sv. Valentýna. Ano, tento den byl včera, ale já jsem se rozhodla mu věnovat článek zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ. Věřím, že pokud svátek lásky 14. února slavíte, tak jste si Valentýn užili se svým partnerem či partnerkou, možná zažili nejúžasnější romantický večer, jako ještě nikdy.

oslava svátku sv. Valentýna

Oslava svátku sv. Valentýna

Když je svátek sv. Valentýna stres a obava ze zklamání

Možná už při pomyšlení na oslavu svátku lásky, svátku sv. Valentýna se začínáte potit nervozitou nebo propadáte skepsi, protože to byl pro vás den, kdy vás váš partner zklamal, protože tento svátek nepovažuje za důležitý, slavit jej nechce a neví, že vy to vnímáte jinak.

Zde je dozajista chyba v komunikaci. Je všeobecně známo, že velké množství vztahů má problémy, které vznikly z nedostatečné či nekonstruktivní komunikace obou partnerů. My ženy si často myslíme, že si muž něco domyslí či pochopí. Nezapomínejme ale na to, že nám do hlavy nevidí. Nespoléhejme se tedy na jeho empatii. Komunikujme věcně, nebojme se toho. Řekněme mu, po čem naše srdce touží.

Možná jste zažili zklamání. Pokud jste zažili zklamání, nesmutněte i to se stává, hlavně když se jeden z partnerů či rovnou oba partneři cítí pod tlakem, aby neselhali a předvedli se právě na svátek lásky, sv. Valentýna. Někteří z nich to nechají tzv. vyhnít a dělají tzv. mrtvého brouka. Tuto cestu volí raději než by měli pocit, že je do něčeho jejich partner tlačí.

svatek zamilovanych

Svátek zamilovaných

Oslava svátku lásky, svátku sv. Valentýna, jako zdroj radosti

Je zcela ideální, pokud spolu dva lidé ve vztahu komunikují věcně a nebojí se podělit s tím druhým o své názory, přání a pocity. Toto platí ve všech fázích vztahu. Upřímná a otevřená komunikace je cesta správným směrem ke spokojenému vztahu.

Svátek lásky

Svátek lásky

Možná už sice se svým partnerem/partnerkou nejste teprve na začátku vztahu a o věcech komunikujete a máte stejné názory, žijete spolu již několik let, možná jste i manželé, ale užili jste si krásnou oslavu svátku lásky, oslavu svátku sv. Valentýna.

Pokud jste neměli možnost oslavit spolu svátek lásky, sv. Valentýna, protože například z pracovních důvodů jste byli od sebe místně velmi vzdálení či ještě delší dobu nemůžete být spolu a chystáte se na oslavu sv. Valentýna a celkově radost z momentální chvíle v soukromí, protože jste se i dlouho neviděli, nesmutněte, vaše chvíle se jistě už blíží.

sv. Valentýn

sv. Valentýn

Mám tip, jak vám zkrátit čekání na společné chvíle, které se vám nyní možná zdají neuvěřitelně moc vzdálené. Navštivte naši kategorii Novinky z módy, kde máme článek na téma červené spodní prádlo pro dámy, ale najdete tam také tipy na dárky pro ženy i tipy na dárky pro muže.

Svátek sv. Valentýna jste slavili jako svobodní a bez partnera?

Pokud jste si den užili s jinými lidmi než se svým partnerem či partnerkou, je to báječné. Člověk by měl mít radost z maličkostí a užívat si každý okamžik svého života. Láska má mnoho podob.

Jste v současné době bez partnera, ale to nevadí, důležitá je i sebeláska a hlavně otevřená mysl a snaha nebýt zapšklá/zapšklý, ať se děje co chce, užívat si života, vážit si jeho kouzla. Neváhejte se obklopovat lidmi, které máte rádi. Protože láska je krásná emoce a má různé podoby.

Pamatujte, život je občas krásný, jindy, v některých chvílích, drsný, ale je úžasný, zvláště ta jeho pestrá rozmanitost, kterou nabízí. Právě kvůli drsným chvílím je třeba si vážit těch krásných. A z těch krásných čerpat pozitivní energii, protože ta se v životě vždy hodí.

Zamilovaný pár

Zamilovaný pár

Nedočkali jste se oslavy lásky na sv. Valentýna a ani se tak nestane? Nezoufejte! Další oslava lásky je už 1. května.

Čas plyne velmi rychle. Nezapomeňte, že 1. května slavíme další svátek lásky a v Česku máme krásný zvyk, kdy jsou ženy líbány svými partnery pod rozkvetlou třešní, aby tzv. neuschly, neboli byly zdravé a krásné a nic jim nechybělo…krásná tradice, co myslíte? Letos se s vámi podělím v souvislosti s prvním květnem na moje líbání pod třešní, které se v minulosti neobešlo bez komplikací.

Někomu možná přijde zvláštní, že nemám problém se poměrně často bavit o minulosti, i přestože žiji součastností a těším se na budoucnost, ale já problém nemám. Tvrdím totiž, že být v souladu se svojí minulostí a užívat si život je základ pro spokojenou a šťastnou budoucnost, po čemž věřím, snad všichni toužíme.

Oslavujete svátek sv. Valentýna?

Zdroj fotografií: pixabay.com

Přečtěte si také další lifestylové články v naší kategorii Blog.

Zjistěte, kdo byl vlastně sv. Valentýn.