Podzim je ideální čas k prodloužení si léta

Kdo mě zná dlouho ví, že jsem fanynka podzimních dovolených a zastávám názor, nebo myšlenku, chcete – li, že podzim je ideální čas k prodloužení si léta. Nesnáším zimu – ve významu nízké teploty. Naopak miluji léto. Vždy jsem byla a jsem fanynka podzimních dovolených a minimálně alespoň jednodenních výletů do termálních lázní. Za skvělá místa považuji také sauny, ideálně infrasauny apod.

Vzhledem k tomu, že se vyhýbám negativní energii, na konec léta pohlédnu ne jako problém, ale jako příležitost. Podzim často zvláště v módním průmyslu přináší spoustu novinek v oblasti trendů apod., konají se různé události. Zvláště začátek podzimu je fajn brát jako období nových příležitostí v různých směrech, ale i období, kdy si lze prodloužit různými způsoby léto.

Za teplem není cesta na podzim daleká

Za teplem není cesta na podzim daleká

Září nemusí být v podzimní náladě

Nemám v úmyslu někomu něco vnucovat a současně si nenechám vnucovat něco já, ale myslím, že je vhodné se na situace dívat jako na příležitosti. A podzim považuji za příležitost prodloužit si léto. Ano, podzim v Česku začíná 23. září, ale co si budeme povídat, většina lidí s datem prvního září považuje léto za ukončené, zvláště v Česku, kde obvykle klesají venkovní teploty.

Já se tak rychle s koncem léta smířit nehodlám, a proto když to jde, prodlužuji si jej různými způsoby jako například cestou k moři do země, kde teplo ještě je, případně alespoň do wellness či termálních lázní. Letos to vypadá na několikadenní pobyt na jihu Evropy, kde sice klasické moje oblíbené teploty nebudou, ale i tak to bude, věřím, fajn a uvidím krásy jedné ze svých oblíbených zemí, ale o tom v nějakém dalším článku zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ.

Jsou lidé, kteří mají rádi změny ročních období, já upřednostňuji ty s vyššími venkovními teplotami, ale jak jsem psala na začátku tohoto článku, nemám v úmyslu někomu něco vnucovat, spíše možná inspirovat či tak. Pak existují také lidé, kteří cestují celý rok do exotiky, kde jsou až na výjimky horka.

I podzimní dny umí být krásné, jen je potřeba tu krásu vidět

I podzimní dny umí být krásné, jen je potřeba tu krásu vidět

Čas na podzimní náladu mnohdy přichází postupně a špatně to není

Jsou ve vašem okolí převážně lidé, kteří jsou už nadšení z přicházejícího astronomického podzimu? A začátek září již vnímají jako konec léta a začátek podzimu a jsou s tím oproti vám v pohodě? Nesmutněte, každý jsme jiný. Podzimní náladu možná dostanete později. Doporučím si tip – když začíná podzim, vytvořím si dosažitelné cíle (slovo plány moc ráda nemám), které mi dělají radost, když jich dosáhnu. Například častější návštěva sauny apod.

V sauně se člověk ohřeje, podpoří zdraví a potěší si duši

V sauně se člověk ohřeje, podpoří zdraví a potěší si duši

Podzimní náladu dostávám a v průběhu podzimu a dělám si radost například nákupem nového kousku do šatníku či botníku, nebo obojí, a následně hledám příležitosti či se sami nabízí, kam mohu dané nové fashion trendy kousky vynést a pak se začnu připravovat a těšit na Vánoce, protože po nich přichází zase teplé období.

Myslím, že důležité je hlavně se vždy na něco těšit, dělat radost sobě i svému okolí a věřit v dobré konce s tím, že jim jdeme naproti a najednou se skutečně začínají dít kladné situace apod. Mám to vyzkoušeno sama na sobě.

A když už se, ať už jste žena či muž, rozhodnete koupit si nějaký outfit, kousek oděvu, obuvi či módního doplňku, kupte si jej v nějaké veselé barvě.

Užijte si podzim v nějaké výrazné barvě či barevné kombinace outfitu

Užijte si podzim v nějaké výrazné barvě či barevné kombinace outfitu

Jaké máte plány na letošní podzim vy?

Zdroj fotografií: pixabay.com

Další lifestylové články si můžete přečíst v kategorii Blog na našem informačním webu o módě Fashion Industry CZ.

Krásný článek na téma podzim naleznete také zde.