Mezinárodní den muzeí 2022 souvisí s dalším dějem na Fashion Industry CZ

Mezinárodní den muzeí letos připadl na datum 18. května 2022, což bylo tuto středu. Já tímto využívám tohoto článku, tradičně zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ, pro možnost využít jej jako prostor pro zmínku o českých muzeích.

Než budu pokračovat v tématu článku věnovaného českým muzeím, ráda bych se Vám, kteří jste překvapení z menší aktivity související jak s mojí osobou i na sociálních sítích, tak s webem Fashion Industry CZ, omluvila nebo spíše připomněla, již jsem se o tom zmiňovala, proč k tomu došlo. Potřebovala jsem volno. Více než jen pár dní.

Jsem sice mladá a energická osoba, která miluje život i práci, ale začala jsem si uvědomovat, že zdraví mám jen jedno a je potřeba udělat všechno, aby mi vydrželo do stáří v co nejlepší kondici. A samo se neděje nic, je třeba tzv. přiložit ruku k dílu, jak se říká.

Odpočinek potřebujeme všichni a je třeba si jej čas od času dopřávat, ideálně pravidelně. Mnohdy na to zapomínáme či prací tak nějak zaplácáváme různá zklamání apod. Dočasně to lze, dlouhodobě nikoliv. Vše se děje z nějakého důvodu, který mnohdy pochopíme až za několik let později. No, dost filosofie. Rozhodla jsem pro další změny a započala jsem je dovolenou.

Nyní jsem zde už zase pro vás. Mám už své limity, ale stále jsem otevřená spolupráci, jak novým, tak i rozšíření těch stávajících, jen už vše nebude vždy teď hned. Jsem taky jen člověk. Dovolená byla fajn, určitě vám ji někdy přiblížím . Zpět k tématu Mezinárodní den muzeí.

Na Fashion Industry CZ se můžete těšit na seriál o českých muzeích zaměřených na módní průmysl

Na Fashion Industry CZ se můžete těšit na seriál o českých muzeích zaměřených na módní průmysl

Mezinárodní den muzeí – aneb muzea dalším výrazným tématem na Fashion Industry CZ

Vy, pravidelní návštěvníci a čtenáři webu Fashion Industry CZ víte, že jsme letos na jaře započali seriál na téma udržitelnost. Ráda bych zde využila prostor v tomto článku v souvislosti s odkazem na Mezinárodní den muzeí, abych vás informovala, že se od začátku června 2022 můžete těšit na seriál věnovaný českým muzeím s expozicemi a výstavami vztahující se k tématu módní průmysl.

O českém módním průmyslu a české módě se v Česku stále málo mluví a píše, snažíme se to změnit. A naše rozhodnutí věnovat prostor různým českým muzeím na našem webu je další krok ke změně a lepší budoucnosti. Historie je důležitá, je důležité si ji připomínat a mít o ní povědomí, může nás k mnoha fajn věcem inspirovat. Navíc blíží se nám letní prázdniny a v Česku je krásně i díky 4 různým ročním obdobím, která zde máme.

Přiznávám se dobrovolně, kdo mě pravidelně sledujete či mě znáte osobně, víte, že nemám ráda chladné počasí, ale léto je skvělé. Výlety po Česku mám ráda celoročně a věřím, že rozhodně nejsem sama, kdo vnímá pestrost naší krásné malé země a považuje ji za obdivuhodnou.

Od 2. července 2022 se můžete těšit, v kategorii Módní události, každý čtvrtek na zmínku o jednom muzeu v Česku, které nabízí mimo jiné expozici a výstavy vztahující se k módnímu průmyslu. Věřím, že vás toto téma zaujme a budete texty šířit a inspirují vás k návštěvě některého z míst i jeho okolí, ať už vyrazíte sami, s rodinou či přáteli nebo s jinými blízkými lidmi.

Možná to máte podobně jako já a s potěšením kombinujete a spojujete práci se zábavou a ještě i případně návštěvou svých přátel či jiných blízkých lidí, když vidíte příležitost. Myslím, že díky tomu má člověk o něco více pestřejší a spokojenější život. Je třeba vidět příležitosti i tam, kde je ostatní nevidí. Proč mít jeden cestovní cíl, když je možné si toho užít více a mít větší radost a dalším lidem ji případně také udělat?!

Přečtěte si více o Mezinárodním dnu muzeií zde.