Dnes se s vámi podělím o své zážitky z podzimní návštěvy Laa an der Thaya. Jak už jsem psala v minulých článcích zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ, jsem zmrzlý typ člověka, milující horko a sluníčko. Když můžu, vyhledávám místa, kde vysoká teplota vzduchu jakou jsou například sauna, vyhřívaný bazén apod., abych se zahřála. Už během podzimních dnů obvykle v duchu děkuji výrobci mého auta, že jej opatřil vyhřívanými sedačkami.

Podzimní návštěva Laa an der Thaya

Podzimní návštěva Laa an der Thaya před lety

Kdysi před lety jsem měla přítele, který chápal moji zimomřivost a byl stejně zvědavý jako já, a chtěl také zjistit, jaké jsou vyhlášené termální lázně Laa an der Thaya v Rakousku, což je sousední země České republiky.

Vzhledem k tomu, že jsme žili na severní Moravě, v místě, které není od Laa and der Thaya příliš výrazně vzdálené, rozhodli jsme se tam jet podívat. Bylo to tehdy na začátku září, což je měsíc s předzvěstí podzimu a blízké zimy. Jeli jsme se tam tedy na jeden ohřát.

Podzimní návštěva Laa an der Thaya

Měli jsme obrovské štěstí, že nám přálo štěstí a byla tam větší teplota vzduchu než v naší domovině a svítilo sluníčko. Můj dojem z návštěvy Laa an der Thaya kromě toho, že jsem si tam relativně dobře zaplavala, byl, že návštěva tohoto místa ve srovnání s jinými termálními lázněmi mě příliš významně nezaujala a jako jednodenní výlet mi plně dostačovala.

Voda byla relativně fajn, ale já mám ráda horkou vodu a nevadí mi, ani když je léčivá a nejen slaná a zapáchá a ničí plavky, jako například ta, která je v termálních lázních v Bešeňové na Slovensku.

Podzimní návštěva Laa an der Thaya

Laa an der Thaya dám možná další šanci v budoucnu

Už několik posledních let vím o tom, že je areál termálních lázní Laa an der Thaya rozšířený, nabízí více služeb, jako například různé typy saun, kterých jsem fanynka. Možná dám Laa an der Thaya šanci a navštívím toto místo i s kamarádkou, která ráda relaxuje ve wellness.

Ať už se rozhodnete navštívit jakékoliv wellness zařízení a termální lázně bez ohledu na místo a zemi, kde se nachází, je to dobře, člověk si tam odpočine a užije si to, ideální ještě je, pokud navštíví nějaké termální lázně a je ubytování přímo v daném areálu a nemusí nikam dojíždět, krásným příkladem jsou v Maďarsku lázně Bükfurdo a hotel Répce gold. Zmiňuji je z vlastní zkušenosti, kdy jsem tam byla se sestřenicí někdy v létě, pokud mě paměť neklame.

Velmi se mi také líbilo v Tropických ostrovech v Německu. Je to kombinace aquaparku a wellness a nachází mezi Berlínem a Drážďanami. Moje zážitky odtamtud jsou kladné a ráda se s vámi podělím o své dojmy, ale je to téma na delší článek, tak se na něj někdy v budoucnu můžete těšit zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ.

Nebyla bych to já, kdybych zážitky z Tropických ostrovů nespojila s módou. V životě a nejen svém vidím, jak se móda s ostatními odvětvími prolíná a má své místo v různých svých podobách, aniž se to mnohdy zdá. Tropické ostrovy jsou místo, kde si můžete udělat krásné fotky a pro ty je fajn mít i nějaké oblečení jako různé plavky navíc. Já jsem se tam zastavila cestou domů z Berlína.

Jaké jsou vaše zážitky a zkušenosti s Laa an der Thaya?

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové