Když se řekne ženskost, vybavím si český film s názvem Ženy v pokušení, kde jednu z hlavních rolí hrála úžasná česká herečka Eliška Balzerová.

Proč se věnuji tématu ženskost?

Jsem žena, jsem na to pyšná a jsem za to šťastná. Když se podívám okolo sebe, mám pocit, že ženy na sebe zapomínají a mnohdy o sebe ani nepečují, jiné péči o sebe naopak velmi přehání až do takového extrému, že z jejich původního já nic nezůstalo a působí velmi nepřirozeně.

Ženskost a český film Ženy v pokušení

Nemám nic proti tomu, když lidé využívají pomoc plastických chirurgů apod. v případě, že jim to pomůže ke spokojenějšímu životu, ale mám pocit, že ženy úpravy svého zevnějšku mnohdy dělají pro své partnery na jejich přání, případně proto, aby jim neutekli za jinou ženou apod. Málokterá žena se chce líbit sama sobě, což považuji za velmi smutné. Ono totiž něco na tom, že člověk (žena či muž, to není podstatné) musí mít rád nejdříve sám sebe, potom dokáže mít rád jinou osobu a mít tak velkou pravděpodobnost spokojeného vztahu.

Málokdy od ženy člověk slyší, že se obléká sama pro sebe. Pokud tento článek čte muž, tak pánové, menší tajemství z ženského světa vám právě nyní prozradím. Ženy se oblékají hezky, aby naštvaly ženy ve svém okolí, aby je obdivovaly a odloudily je od myšlenky odloudit jim přítele, partnera či manžela. Nemusí to tak být úplně vždy, ale často tomu tak je.

Ženskost a český film Ženy v pokušení

Moje setkání s Eliškou Balzerovou v Praze na jedné ulici

Mám moc ráda film Ženy v pokušení, kde hraje jednu z hlavních rolí Eliška Balzerová. Tento film je dle mého názoru oslava života a ženskosti. Myslím, že snad režisér zmíněného filmu nemohl obsadit do její role, postavy Vilmy jinou herečku. Paní Balzerovou mám sice za dámu, ale právě proto ten film zbožňuji, ona tomu se svojí úrovní dává šmrc a hloubku, jakousi přidanou hodnotu.

Před pár lety jsem šla po Praze a najednou vidím paní Balzerovou, pozdravila jsem ji, prohodily jsme pár slov. Byla skvělá a udělaly jsme si selfie.

Pokud jste český film Ženy v pokušení ještě neviděli, podívejte se na něj. Mimo jiné se zasmějete a věřím, že až uslyšíte hlášku, „ukaž, že máš v žilách krev“, povzbudíte se k úsměvu a zamyšlení, které bude pokračovat nad vaším šatníkem, zda není příliš usedlý ve chvíli, kdy uvidíte nákup Elišky Balzerové a její dcery, kterou hraje Lenka Vlasáková.

Ženskost a český film Ženy v pokušení

Já a ženskost

Vždy jsem byla typická holčička v šatech a sukních a přetrvalo to až do mé dospělosti s tím, že dnes už umím docenit i pohodlné sportovní věci. Nejlépe se ale cítím v šatech, které pro sebe považuji za maximálně pohodlné oblečení, a to bez ohledu na roční období. Samozřejmě že například v létě nenosím zimní šaty a v zimě letní šaty. Myslím to tak, že šaty adekvátní pro nošení v daném ročním období jako módní kousek miluji.

Když už jsme u té ženskosti, dovolím si menší osobní přiznání v souvislosti s podprsenkami, rozhodla jsem se k tomu, protože si myslím, že ženy by měly držet spolu a je třeba se vzájemně inspirovat a podporovat, aby každá žena věděla, že určitou věc na světě neřeší sama, ale je nás žen s podobným dilematem apod. více. Čím jsem starší, tím více doceňuji kvalitní a padnoucí podprsenku, nebylo tomu tak ale vždy. Když tak nad tím přemýšlím, téma podprsenky by bylo fajn rozebrat v samotném článku. Ale tak nějak stručně, jsem štíhlá a potřebuji malý obvod podprsenky, který je problém sehnat. Když už jsem sehnala obvod, mnohdy neměli velikost košíčků, která by mi padla. Zcela upřímně nemám pocit, že bych byla nějak vyhublá a s obřím poprsím, no ale nezapadám tak úplně asi snad v ničem do „tabulek“.

I díky své práci jsem začala poznávat různé lidi a obchody a našla jsem místa, kde si podprsenku koupím a padne mi. Pokud chci ale podprsenku v barvě výrazné, není snadné ji sehnat. Větší obtíž nastává, když se ozve můj pocit, který říká ne, protože jej poslouchám.

Dámy, nikdy není pozdě na změnu i maličkou na cestě sama k sobě a zdravému sebevědomí směrem k vašemu okolí. Nikdo nejsme dokonalí a vždy je co zlepšovat. Pánové, podporujte své dámy v jejich cestě za štěstím, ať už rozšíření šatníku či podpora při sportu, když si udržují postavu, vrátí se vám to.

Ženskost a český film Ženy v pokušení

Co evokuje slovo ženskost ve vás? Ve mně zdravě sebevědomou ženu, která je šťastná a umí si užívat života, nebojí se odvážných fashion kousků.

Zdroj fotografií: pixabay.com