Oslava vína, tradice, kultury a ruční práce

Nazvat tento článek jinak než Oslava vína, tradice, kultury a ruční práce asi ani nešlo, protože by lépe nepopsal jeho obsah.

Od kroje přes ruční práci po víno

Nedávno se mi splnil jeden z mých snů, oblékla jsem díky Jarmile Matyášové kroj, konkrétně kroj typický pro oblast Uherského Brodu, více si o tomto mém nádherném zážitku můžete přečíst v článku zde v kategorii Novinky z módy.

Jsem šťastná, že mnohdy u mě jeden podnět přinese další a následně na tento děj navazují různé události. Podobně to bylo i se splním mého snu v podobě oblečení si kroje.

Spnila jsem si sen a oblékla jsem si kroj

Nejen, že jsem si oblékla nádherný kroj a vychutnala jsem si báječný pocit z toho, mít jej na sobě oblečený, ale seznámila jsem se s úžasnou dámou paní Jarmilou, která mě do něj oblékala a díky komunikaci s ní jsem zjistila, že se v Uherském Hradišti konají druhý víkend v září Slovácké slavnosti vína a otevřených památek, což je podle všeho nádherná událost a chystám se ji letos poprvé navštívit. Více informací o této události najdete zde – Slovácké slavnosti vína v Uherském Hradišti (slavnostivinauh.cz) .

Jarmila Matyášová ve svém království

Jarmila Matyášová ve svém království

U paní Jarmily Matyášové jsem si užila nejen skvělou atmosféru jejího království, kde šije kroje, peřinky apod., ale i její srdečnou osobnost, vyprávění o jejím tvoření apod.

Příklad práce šikovné Jarmily Matyášové

Příklad práce šikovné Jarmily Matyášové

Jarka mi darovala nádherné červené jí vlastnoručně vyšité triko. A když mi řekla, že se v Uherském Hradišti koná událost zaměřená na víno a podporu místní kultury, přemýšlela jsem, zda mám v tom termínu volno a pojedu se tam podívat. A zjistila jsem, že volno mám a podívat se tam určitě pojedu.

Ve vyšívaném triku od Jarmily Matyášové na Slováckých slavnostech vína a otevřených památek v Uherském Hradišti

Rozhodla jsem se, že na Slovácké slavnosti vína a otevřených památek do Uherského Hradiště pojedu, užiji si tam atmosféru, věřím, že i poznám zajímavé lidi a nejspíš potkám i nějaké své známé a….obléknu si na sebe mimo jiné nové červené triko, které jsem dostala od Jarky, jež jej vyšila nádherným vzorem. Udělám to proto, že jej ráda a hrdě vynesu na událost na podporu kultury a tradic dané lokality.

Bude mi potěšením vynést toto triko, které jsem od Jarky dostala

Bude mi potěšením vynést toto triko, které jsem od Jarky dostala

Věřím, že na několikrát zmíněné události bude skvělá atmosféra i různé dobroty, nejen víno. Potkáme se tam?

Více informací o paní Matyášové najdete na jejím WEBU.

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové

Líbil se vám tento článek? Za sdílení a označení nás na sociálních sítích budeme rádi.