Pokud přemýšlíte, jak jít štěstí naproti, je pro vás čtení tohoto článku ideální činností. Skutečně nemám patent na rozum a nejspíš z vás den po přečtení tohoto článku nebude milionář ani člověk žijící spokojeně na obláčku. Věřím ale, že přečtení tohoto článku pro vás bude minimálně příjemným relaxem a chvílí, kdy se váš mozek zabývá přemýšlením nad něčím kladným, a to je velký přínos již samo o sobě pro psychické i fyzické zdraví.

V současné době, kdy je takřka celý svět ochromen pandemií koronaviru, si myslím, je každá aktivita mířená kladným směrem žádoucí a vítaná. 20. března je Mezinárodní den štěstí, a proto jsem se rozhodla nad tímto tématem zamyslet a dát podněty k zamyšlení i vám.

Význam pojmu štěstí je pro každého člověka jiný, lze tedy říci, že štěstí je relativní pojem, který je možné vnímat velmi široce. Existují různé typy lidí, extroverti, introverti, optimisti, pesimisti, realisti apod., ale na čem se všichni shodnou je, že štěstí je něco, co má kladný dopad v životě každého člověka. Obrovské množství lidí si myslí, že štěstí je obvykle jen dílem náhody, což v podstatě není pravda.

Velmi zásadní je uvědomit si, že to, co je nyní, nejspíš nebude navždy, a to v různých aspektech a směrech života, proto je důležité zamyslet se nad tím, co bude dál, co chceme. Ano, tím co chceme, si určujeme cíl a k němu vede cesta, jež je vlastně souhrn kroků, aktivit přístupu myšlení apod. Je z velké míry na nás samotných, jaká bude naše budoucnost.

Jak jít štěstí naproti?

Pesimista x realista x optimista

Pesimista je člověk, co má negativní náhled na život, možná takový není od narození, ale jen z toho důvodu, že jej potkala „smůla“, na první pohled mnoho negativních dopadů jeho snahy, nepochopil, co mu nějaká vyšší síla (řekněme) chce říct, cestu, kterou mu ukazuje, její smysl a význam v dlouhodobém horizontu. Tento člověk možná nepochopil zákony příčiny a následku.

Realistu vnímám jako člověka, který ví, že vše má své plusy i mínusy a nepřiklání se na žádnou stranu, ale pracuje s fakty s tím, že není přehnaně negativní.

Optimista je, dle mého skromného názoru, člověk, který si uvědomuje existenci negativního výsledku, např. toho, že to nemusí dopadnout dle jeho představ, i když udělá maximum proto, aby výsledek byl kladný, ale zbytečně se nezaobírá tím, co by kdyby a spíše svoji energii a myšlení soustředí k tomu, že to dobře dopadne, čímž zvýší pravděpodobnost, že to tak bude.

Moje heslo (Sandry Friebové) je „Stojím nohama pěvně na zemi a hlavu mám v oblacích“.

Je dokázáno, že lidem, kteří uvažují většinu času negativně, se nic pozitivního často neděje. Záleží tedy na našem postoji k dané situaci, rozhodnutí, jak budeme dále postupovat, abychom byli spokojení a šťastní.

I když vše v některý životní okamžik není ideální, je zásadní k tomu zaujmout kladný postoj. Stane – li se nějaký problém, je nutné jej řešit od začátku a nejlépe ihned, kdy se objeví, protože necháme – li jej tzv. vyhnít, může to být větší pohroma, než kdybychom jej řešili ihned a s následky, s nimiž se budeme potýkat dlouho dobu, což je ztráta času, jehož nikdo nemáme nazbyt.

Jak jít štěstí naproti?

Nemám v určité záležitosti štěstí, říkáte si a nechápete, proč tomu tak je?

Zamysleli jste se někdy nad tím, že vše má svůj důvod. Například zpětně zjistíte, že firma, kam jste se hlásili na své vysněné pracovní místo, vás nevzala a měsíc na to zkrachovala apod. A pokud jste např. získali jinou práci, možná byl důvod ten, že vás to mělo něco naučit, přivést na cestu, která je vám blízká (v souladu s vašimi skutečnými cíli) a díky tomu jste se např. v mnoha věcech zdokonalili a získali cenné zkušenosti pro své vlastní podnikání.

Pamatujte na to, že současné kroky, vámi vykonané, jejich důsledky, ať už kladné či záporné se objeví v budoucnosti, možná bližší, nebo vzdálenější, ale objeví. Přemýšlejte nad svými činy. Někdo se tomu směje, ale jak se říká, „Karma je zdarma“. Něco na tom je. Znám osobně člověka, který ublížil jinému člověku docela dost podlým způsobem podrazu a od té doby se mu téměř nic nedaří a sám pochopil, že je to trest za to, jak se zachoval. Zákon příčiny a následku.

Osoba, které ublížil, měla nějakou dobu také těžké období, a to proto, že nechápala, že vše má svůj důvod a že byla příliš naivní a potřebovala lekci. Od doby, co to (po čase) pochopila a zaměřila se na práci sama se sebou a svůj život, začalo se jí dařit lépe.

Chtěli byste pro zajištění si štěstí něco udělat?

Tato možnost existuje, jít štěstí naproti. Pro začátek se zamyslet, co vlastně chcete, proč to chcete, jak k tomu dojdete a co jste ochotni pro štěstí udělat?

Mám kamarádku, která je velmi vyspělá na svůj věk, není jí ještě ani 20 let. Jednoho krásného dne mě velmi překvapila, když mi darovala knihu s názvem 365 způsobů, jak si zajistit štěstí od Richarda Webstera. Než jsem knihu otevřela, řekla jsem si, že je to od ní moc hezké, že to jistě bude příjemné čtení, ale neočekávala jsem od knihy to, co nabízí ve svém obsahu, a to mnoho cenných informací pro nás běžné smrtelníky.

Proč říkám pro nás běžné smrtelníky? Obvykle si pod pojmem jít štěstí naproti představíme nějaké složité rituály, spoustu věcí, které zabírají místo a výsledek je nejistý. Nic proti talismanům, ale..

Je neuvěřitelné, kolik detailů může pomoci jít štěstí naproti. Možná vás nyní napadnou pouze kameny či víra v nějaké náboženství, ale mám pro vás pár tipů, které jistě oceníte, i když jste běžní smrtelníci, jak já říkám a není to jen pohlazení muže vykonávající povolání kominíka.

Jak jít štěstí naproti?

Co konkrétního lze udělat, abychom měli štěstí?

Určitě doporučuji přečíst si zmiňovanou knihu 365 způsobů, jak si zajistit štěstí. 5. kapitola této knihy je věnovaná talismanům pro štěstí, mezi které se řadí Anch, beruška neboli slunéčko sedmitečné, cesmína, cvrčci, delfín, hřebík, jmelí, knoflíky, medailon se sv. Kryštofem, modrá barva, motýl, mušle, perla, růže, slon, sova, sedmikráska, včela, žába a další.

Velmi mě zaujalo, že údajně štěstí přinese hřebík, který nalezneme náhodou a štěstí budeme mít tím větší, čím více bude rezavý. Ideální údajně je, když hřebík zatlučeme doma do zadních dveří, ideálně 4 ranami.

A klasika sáhnutí na kominíka. Pověra, že štěstí přinese, sáhneme – li si na muže, který vykonává povolání kominíka je známá. Věděli jste ale, že se datuje od 18. století? Víte o tom, že ve Spojeném království Velké Británie je možné si kominíka najmout z důvodu snahy naklonit si štěstí na svoji stranu?

Jak jít štěstí naproti?

Pomocí oblečení a bot směrem ke štěstí

Oblečení, které má modrou barvu, přináší štěstí. Modrou barvu má nebe a to disponuje schopností mazat zápornou, negativní energii.

Říká se, že pokud si člověk obleče ráno dvě různé ponožky, bude mít štěstí, ovšem za podmínky, že jak to zjistí, ihned se nepřezuje.

Štěstí si přivoláte oblečením nového kousku poslední večer v roce, tedy na Silvestra.

Pokud v jedné botě nosíte minci s datem ražby, jež je totožný s vaším rokem narození, budete mít štěstí.

Podělte se s námi o svůj přístup ke snaze jít štěstí naproti v komentářích nebo na našich sociálních sítích.

Zdroj fotografií: pixabay.com