Výročí vzniku sociální sítě Facebook

Datum 4. 2. se pojí s výročím vzniku sociální sítě Facebook, která je v Česku nejrozšířenější sociální sítí. Podle informací v článku na webu mediaguru je v této naší zemi na Facebooku 4, 9 milionů uživatelů. https://www.mediaguru.cz/clanky/2022/02/lidi-na-sitich-v-cesku-pribylo-vedou-youtube-a-facebook/

Facebook stejně jako i další sociální sítě mohou být užitečné

Facebook stejně jako i další sociální sítě mohou být užitečné

Facebook je dobrým sluhou, ale byl by zlým pánem

Kdo by neznal sociální síť Facebook? Bez ohledu na to, zda jste z Česka, evropské či jiné země nebo jiného z dalšího kontinentu světa a Facebook používáte nebo ne. Tipuji, že s velkou pravděpodobností tam máte také svůj osobní profil, že? Možná dokonce nejen jej, ale i stránku Vaší firmy či také skupinu apod.

Všechno se vyvíjí, stejně tak je tomu i v online světě a vznikají tedy i další sociální sítě, které řada z nás vůbec nezná, ale Facebook je mezi nimi tak nějak stálice. A dnes na ní často vyhledáváme informace podobně jako na Google, což je patrné dle různých zdrojů informací.

Cokoliv co člověkovi zlepšuje život, pomáhá mu a je mu užitečné, je fajn, nesmí se na tom ale stát závislý, a to ať jde o cokoliv, stejné je to i s touto sociální sítí.

Facebook přináší spoustu inspirace, můžeme tam sledovat různé firmy, umělce apod., být v kontaktu s našimi přáteli, známými, ale i obchodními partnery, které známe osobně z reálného života či pracovního života nebo jsme prozatím v kontaktu jen online přes videohovory apod., protože jsme od sebe například vzdáleni i několik hodin letu. Na Facebooku lze i nakupovat a provozovat různé aktivity včetně hraní her.

Facebook je v Česku stálice mezi sociálními sítěmi

Facebook je v Česku stálice mezi sociálními sítěmi

Facebook může naučit zodpovědnosti

Facebook i ostatní sociální sítě mohou naučit zodpovědnosti mladé lidi, když jim to jejich okolí vysvětlí a inspiruje je k tomu a tak nějak je k tomu vede a je důsledné. Když má člověk svobodu, současně s ní dostává i zodpovědnost.

Je vhodné mít na paměti, že z dlouhodobého hlediska každý příspěvek na sociální síti tvoří náš profil a je důležité, aby to dávalo dlouhodobě smysl, a po letech jsme se za něj nemuseli stydět, protože ne vše v průběhu času promazáváme a někde v prostoru internetu to zůstat může. Ano, chce to osobní zodpovědnost, a to v každém věku.

Využíváte Facebook i pro své podnikání, máte tam stránku, osobní profil či skupinu, případně vše zmíněné? Která sociální sít je vám v podnikání nejvíce užitečná, a kterou vyhledáváte v soukromí?

Pokračujte ve čtení dalších článků ZDE.

Zdroj grafiky: pixabay.com