Když angličtina nestačí

Kdy jste se naposledy setkali se situací, kdy jste zjistili, že angličtina vám nestačí? Možná si ani nevzpomenete. Mně se to stalo několikrát a to v Polsku, možná jste překvapení či si řeknete, však ses domluvila česky nebo vás napadne otázka, do jakého konce světa jsem zavítala. Bylo to například i v Lodži.

Nestydět se je základ

Co ale dělat, ať už se vám stane kdykoliv a kdekoliv na světě, když zjistíte, že angličtina vám nestačí k dorozumění, protože druhá strana anglicky neumí nebo hovořit nechce? Základem je nestydět se mluvit v jazyce, v němž daná osoba mluví, ať už při tom použijete například Google překladač, slovník v tištěné podobě či slova, která trochu ovládáte i se špatnou výslovností.

Štěstí přeje připraveným

Než někam vyjedete, do nějaké země, myslím, že je vhodné naučit se několik základních slov v jazyce, který je pro danou zemi typický. Působí to mile a tak, že snažíte, což lidé ocení a chovají se k vám o to lépe.

A navíc, v případě nutnosti se tzv. rukama a nohama domluvíte, což je důležité a pohodlné zvláště pro vás. Ušetří vám to také čas, který zřejmě chcete nebo potřebujete v dané zemi věnovat jiným činnostem.

Angličtina je praktický jazyk

Angličtina je praktický jazyk

Angličtina lidi spojuje, ale není jediným jazykem na světě

Angličtina je úžasná v tom, že alespoň dle mého názoru a zkušenosti spojuje lidi a všem nám usnadňuje život. Není důležité, zda cestujete na dovolenou či pracovní pobyt či služební cestu, ale ať cestujete kamkoliv, obvykle se tam anglicky dohovoříte, bez ohledu na kontinent nebo věk lidí.

Samozřejmě angličtina není jediným takovým jazykem, což vychází z historie a s ní to také souvisí. Například velmi užitečným jazykem při cestování po světě je ruština, španělština, a také například italština a další.

Znalost jakého jazyka se naposledy nedávno hodila vám?

Další zajímavé články najdete zde.

Zdroj fotografií: pixabay.com