Novoroční předsevzetí, která mají smysl

Možná byste čekali, že v tomto článku zde na blogu informačního webu o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ budu věnovat prostor tomu, jaká si dát novoroční předsevzetí či jak je dodržet, protože teď je na to ideální období.

Kdo pravidelně čtete články na Fashion Industry CZ, nejen v této kategorii Blog, tak víte, že se věnuji aktuálním tématům, ale nejdu vyloženě s hlavním proudem. S tím posledním tak trochu souvisí obsah tohoto článku. Už je vám zřejmě jasné, že se tématu novoročních předsevzetí bude týkat, ale nahlédnu na ně trošku z jiného úhlu. Snahou tohoto článku je vám říct to zásadní, buďte v pohodě.

Máme tu nový rok 2023, věřím, že s tím starým 2022, jste se v pohodě a radosti rozloučili podle vašich představ a momentálního rozpoložení. Nový rok je obvykle příležitost dělat věci jinak. Často věříme, že se něco samo změní právě s příchodem nového roku, že je jakoby čerstvý vítr, který do našeho života přivane něco kladného. Vhodnější je vkročit na cestu ke splnění našich snů, to znamená aktivně se o to přičinit a umět i nechat věci plynout.

Zlepšete si život, zvolte si letos novoroční předsevzetí, které chcete vy a dodržíte je

Zlepšete si život, zvolte si letos novoroční předsevzetí, které chcete vy a dodržíte je

Samo se nestane a nezlepší nic, stanovte si novoroční předsevzetí, která mají smysl

O tom, jak dodržet novoroční předsevzetí jsme psali v naší kategorii Blog i v předchozích letech. Tentokrát se podívejme na to, proč si vlastně dáváme novoroční předsevzetí, co je tím důvodem či důvody? Odpovědí může být mnoho, ale jednou z nich je ta, že se to od nás čeká, chceme být kvůli tlaku okolí blízkého či vzdálenějšího lepším člověkem a novoroční předsevzetí vnímáme jako prostředek k tomu.

Pokud ale o něčem nejsme osobně silně přesvědčeni a usilujeme o to, není to dobrý přístup a obvykle celá tato záležitost nemá, bůh ví jak úžasný výsledek. Často to spíše dopadne pohromou, jsme nešťastní a novoroční předsevzetí nedodržíme ani většinu roku, až už vůbec ne celý. Proč? Stanovili jsme nejspíše novoroční předsevzetí, s nimiž nejsme jako osoby v souladu.

Ideální je stanovit si to, co chceme zlepšit, zlepšíme a ostatní nás v tom ideálně podpoří z našeho blízkého okolí či se k nám možná dokonce také přidají. Stanovujme si reálné cíle. V loňském roce mě napadla věta, snažím se být lepší verze svého včerejšího já. Další moje oblíbená věta zní, stojím nohama pevně na zemi a hlavu mám v oblacích.Základní doporučení pro případné si stanovení novoročního předsevzetí mám ještě jedno, pokud si vůbec nějaké chcete zvolit, pořádně si rozmyslete, v čem se sami chcete zlepšit, kvůli sobě. Osobní spokojenost je pro dobrý život důležitá. Spokojení lidé šíří kolem sebe radost a pozitivní energii, ty jsou nakažlivé a to má smysl. Spokojení lidé mají dobrý život a jejich okolí je také spokojené.

Jaká hláška je typická pro vás? Stanovili jste si novoroční předsevzetí, jaké?

Zdroj fotografií: pixabay.com

Pokud ještě žádné novoroční předsevzetí nemáte, zde najdete inspiraci.