Dnes je Světový den recyklace odpadu

Víte, že dnes je Světový den recyklace odpadu? Já jsem se v souvislosti s týmto důležitým dnem rozhodla poodkrýt zákulisí a zmínit nejbližší plány Fashion Industry CZ, které s tímto tématem souvisí.

Světový den recyklace odpadu

Světový den recyklace odpadu

O Světovém dnu recyklace odpadu

Hlavním tématem a cílem této události je snaha o záchranu šesti primárních světových zdrojů: vody, vzduchu, ropy, zemního plynu, uhlí a minerálů. Největším oslavencem však pravidelně bývá sedmý zdroj – recyklace a recyklovatelné materiály.

A právě jim bude opět věnována hlavní pozornost během oslav tohoto mezinárodního dne, protože recyklační průmysl hraje důležitou roli pro budoucnost naší planety.

Organizátorem oslav je tradičně Světová nadace pro recyklaci, která si od této iniciativy slibuje posílení chápání využití odpadu jako zdroje, který je často a nepochopitelně přehlížen. Poprvé se den recyklace odpadu konal v roce 2018. Letošní ročník tak bude již čtvrtým v pořadí. Jde prostě o příležitost, kdy si každý z nás můžeme uvědomit, jak moc důležité třídění a recyklace jsou, a přizpůsobit tomu své návyky.

Zdroj předchozích dvou odstavců a další informace o Světovém dnu recyklace odpadu naleznete zde – https://www.samosebou.cz/2022/03/04/svetovy-den-recyklace-odpadu-je-za-rohem/

Světový den recyklace odpadu má význam i v módním průmyslu

Světový den recyklace odpadu má význam i v módním průmyslu

Nejbližší plány Fashion Industry CZ

Při příležitosti dnešního dne Světového dne recyklace odpadu je mi potěšením poodkrýt zákulisí Fashion Industry CZ a podělit se o radost z dalších plánů, na jejich uskutečnění se již v těchto dnech pracuje.

Množství odpadu a celková situace v módním průmyslu spojená s výrobou, ale i spotřebou není ideální. Dopady módního průmyslu, ať už výroby či také spotřeby a vzniku odpadu jsou neuvěřilné a je na místě se začít zabývat celým tímto procesem a začít tím, co my sami pro zlepšení situace můžeme udělat.

Rozhodla jsem se od tohoto jara více věnovat tématu ekologie, udržitelnost apod., a také českým firmám, menším designérům, concept storům apod. Jsem ale otevřená komunikaci i se zahraničními firmami, značkami a módními návrháři. Kontaktujte mě v případě zájmu o spolupráci, ale i pokud máte tip na někoho, koho bych měla oslovit. Bude mi potěšením, pokud kontakt na mě svým známým také předáte. Kontakt najdete ZDE.

Můžete se těšit nejen na udržitelnou módu, ale i obuv, šperky, tipy, pozvánky na akce apod. Navštěvujte pravidelně Fashion Industry CZ a mějte přehled o dění v módním průmyslu.

Přečtěte si o festivalu udržitelné módy ReFashion, který mediálně podporujeme. Jeho web můžete navštívit ZDE.

Zdroj fotografií v tomto článku: pixabay.com