Užijte si nejen svátek sv. Valentýna

Zítra tady máme 14. únor, což znamená jediné, svátek lásky, svátek sv. Valentýna. Dnešní článek nebude příliš dlouhý, bude to spíše stručné sdělení, protože to tak letos cítím.

Oslavte svátek sv. Valentýna podle svých představ

Pánové, máte pocit, že něco musíte? A tímpádem se vám strašně nechce? Máte pocit, že svátek sv. Valentýna je nutnost, cítíte to tak i z tlaku okolí, jen ne ze strany vaší milované partnerky, přítelkyně či manželky? Komunikujte spolu a dámy totéž platí i pro vás.

Oslavte sv. Valentýna se svojí láskou podle společné dohody.

Oslavte sv. Valentýna se svojí láskou podle společné dohody.

Komunikace je základ

Vždy (zvláště po svých vlastních zkušenostech, kdy jsem zažila různá nedorozumění) říkám, komunikace je základ obecně, zvláště pak ve vztazích. Komunikujte se svojí partnerkou ideálně dříve, než svátek sv. Valentýna nastane. Ptejte se jí, co chce ona a řekněte, co chcete vy, neřiďte se okolím.

Komunikací předejdeme mnoha zbytečným nepříjemnostem a nedorozumění

Komunikací předejdeme mnoha zbytečným nepříjemnostem a nedorozumění

Sice mám ráda hezké věci, jakož i svátky, ale chápu, že ne každý na věci pohlíží stejně jako já, a tudíž rozumím tomu, že někteří lidé nějaké svátky nechtějí slavit a proč se do něčeho nutit a být tzv. v křeči? To je zbytečné. Možná zjistíte, že vy ani vaše partnerka nechcete svátek sv. Valentýna slavit.

To vše platí i pro dámy samozřejmě. Máte vztah se svojí partnerkou či partnerem krátce a chcete ji/jeho překvapit právě na svátek sv. Valentýna? Udělejte to nějakou maličkostí, která tušíte, že jej potěší.

Nemáte partnera či partnerku? Jste zrovna v den sv. Valentýna sama/sám?

Odpověď zní no a co. Já partnera mám, ale na sv. Valentýna spolu letos nebudeme. A víte co? Nehroutím se z toho, protože mám pocit, že mě má rád celý rok, nejen na sv. Valentýna. A to je pro mě důležité.

Mimochodem, dostala jsem od něj krásnou básničku, kterou mi složil. Je nejen na tyto záležitosti velmi talentovaný. Je to tak osobní dárek, že jsem nadšená. Samozřejmě ani já jsem na něj nezapomněla. A dala jsem mu menší dárek, osobní přání, které je nevšední. A co tím chci říct?

Budete na Valetnýna sama/sám? Udělejte si hezký den i tak.

Budete na Valetnýna sama/sám? Udělejte si hezký den i tak.

Udělejte si svátek lásky, sv. Valentýna jako krásný den i sami se sebou. Například vyrazte na nákupy, za kamarádkou, která je na tom možná podobně. Dělejte to, co vás baví, co máte rádi. Navštivte wellness, jděte na procházku apod. Hlavně – nesmutněte.

Mějte rádi nejen sebe, ale i své blízké celý rok, nejen na sv. Valentýna

A pamatujte, zvláště pokud na vás váš partner či partnerka zapomněli na sv. Valentýna. Zamyslete se, jak se se k vám chovají během roku….odpověď je, že moc hezky? Jsme jen lidé, zapomenout může každý. Mějte rádi nejen sebe, ale i své blízké celý rok. Například je navštivte, zavolejte apod. jen tak, během roku, v běžný den.

Dejte najevo svoji lásku svým blízkým nejen během svátku sv. Valentýna.

Dejte najevo svoji lásku svým blízkým nejen během svátku sv. Valentýna.

Přeji vám nejen krásný den sv. Valentýna. Užívejte si život naplno, i když s respektem sami k sobě i svému okolí a s láskou a pokorou ve zdraví a štěstí.

Pokračujte ve čtení článků lifestylového typu ZDE.

Zdroj všech fotografií: pixabay.com