Zítra je Den pití vína

Datum 18. února je dle vinného kalendáře Dnem pití vína. Dle informací z tohoto webu ve vinném kalendáři, který je jaksi neoficiální, převládají národní dny, které se slaví v USA. Jeho součástí jsou ale také některé mezinárodní dny. Ne všechny informace jsou v něm zcela správně a správnost některých informací tam jsou předmětem sporů na webu.

Den pití vína

Den pití vína (National Wine Drinking Day) se slaví 18. února napříč Spojenými státy. Jeho původním posláním je šířit povědomí o víně a jeho pozitivním vlivu na lidské zdraví. Víno je vyzdvihováno jako skvělý společník při stolování ať už k párování s jídly nebo jako téma ke konverzaci.

Vhodná a dobrá volba je kvalitní víno

Ať už jste fanouškem či fanynkou vína, bez ohledu na jeho barvu a odrůdu i další podrobnosti či jste pouze občasným konzumentem, konzumentkou, jistě se shodneme, že je příjemné vychutnat si kvalitní víno.

Osobně patřím mezi lidi, kteří alkohol pijí minimálně. A když už si dám víno, přestože nejsem jeho znalkyní, ráda si dám kvalitní a chuťově čisté víno, proto když mě moje práce přivedla do Vinařství Skoupil, měla jsem radost.

S panem majitelem Vinařství Skoupil během degustace

S panem majitelem Vinařství Skoupil během degustace

Vinařství Skoupil je skvělé místo

Není tajemstvím, že pokud pozná člověk výrobu nějakého výrobku, pokrmu apod., ať už jej má rád či jej poznává nově, často k němu získá hlubší vztah, případně si jej ještě prohloubí. Emoce a atmosféra jsou silnými vlivy. Stejně tak tomu bylo i u mě. Víno ve Vinařství Skoupil mě zaujalo, chutnalo mi a celkově se mi ve vinařství líbilo. Není překvapením, že jsem si koupila dvě lahve s tím, že si je vychutnám později v přítomnosti mých blízkých lidí.

Ale zpět na začátek příběhu. Jsem nejen majitelkou tohoto webu o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ, ale mám i další aktivity v oblasti PR a marketingu. Jednou z těchto aktivit je pomoc právě s PR a marketingem vyhlášenému brněnskému obuvníkovi Michaelovi Horkému, který má přednášku na téma udržitelnost a obuvnictví na jubilejní 60. edici veletrhů Styl a Kabo v Brně.

Když mi pan Horký zavolal s dotazem, zda bych jej doprovodila na networkingový večer společnosti Czech Cool Trade s dodatkem, že tam bude z rukou jednatele této poradenské společnosti, pana Martina Kovalského, přebírat Certifikát Podnikatelské kvality, byla jsem potěšena a můj první dotaz zněl, kde se událost koná. Událost se konala v prostorách Vinařství Skoupil ve Velkých Bílovicích. Po odpovědích pana obuvníka jsem jej na událost ráda doprovodila. Více se o předání výše zmíněného certifikátu dočetete v tomto článku.

Ve Vinařství Skoupil jsem si užila večer v příjemné společnosti milých lidí, v rámci networkingu i přátelského povídání, výborně jsem se najedla a vína jsem také degustovala, přestože jsem další den řídila automobil. Právě proto, že jsem další den řídila, jsem degustovala jen kapičku vín a uživala si i později jen jejich vůni, která byla excelentní, stejně jako jejich barva.

Víno ve Vinařství Skoupil je vynikající

Víno ve Vinařství Skoupil je vynikající

Ubytování ve Vinařství Skoupil je rovněž velmi pohodlné, čisté, svěží a pohodové. Ten klid tam je úžasný, stejně jako výhled z pokoje na vinice. A další plus? Parkoviště u areálu, takže na své auto vidíte i z balkonu. Do Vinařství Skoupil se ráda někdy znovu podívám i se svými známými, minimálně alespoň když pojedu okolo, si tam zakoupím několik lahví dobrého vína.

Kde rádi nakupujete vína vy? Upřednostňujete bílé nebo červené víno?

Zdroj úvodní fotografie: pixabay.com

Zdroj ostatních fotografií: archiv Sandry Friebové