Přemýšlíte, jak si najít vhodné profesní vzdělání pro sebe? Chcete využít současné situace k tomu, abyste se dál rozvíjeli, posouvali a nenechali se zastavit náročným obdobím, které bohužel stále trvá?

V tomto článku se podíváme na několik možností profesního vzdělávání a tip na postup, jak si jej pro sebe vhodně zvolit.

Jak si najít vhodné profesní vzdělávání?

  1. zamyslet se nad typem profesního vzdělávání
  2. hledat inspiraci na internetu
  3. poprosit o doporučení na profesní vzdělávání své známé
  4. vybrat si nějakou možnost profesního vzdělávání v podobě online eventu, webináře apod. na sociální síti Facebook a stát se součástí nějaké takové události

Čím více budete na sociální síti Facebook hledat nějakou informaci nějaký typ obsahu lajkovat, tím častěji a více se vám bude zobrazovat podobný obsah, což má své výhody a ušetří vám to spoustu času při hledání informací.

Jak si najít vhodné profesní vzdělávání?

Typy profesního vzdělávání

Když se řekne profesní vzdělávání, většinou se lidem vybaví rekvalifikační kurzy a dalších mnoho doposud známých offline možností, jako například konference, sympozia, workshopy, školení, koučink apod.

Současná doba přeje online vzdělávání. Velké množství firem i jednotlivců se rozhodlo uspořádat webináře na různá témata, např. jak být lepší obchodník, jak dělat reklamu na sociálních sítích, webových stránkách, jak získávat platící zákazníky ze sociálních sítí apod. a jsou mezi nimi i ti, kteří dříve fungovali jak offline, tak i online.

Jak si najít vhodné profesní vzdělávání?

Online profesní vzdělávání

Dále se budeme zabývat možnostmi profesního vzdělávání online. I mě připadá, že možností je mnoho a pro někoho nemusí být snadné se v této rozsáhlé nabídce zorientovat a vybrat si pro sebe, co nejlépe.

Pokud například na sociální síti Facebook naleznete možnost účastnit se nějakého webináře zdarma a nejste si jistí, co vám to přinese, zda to nebude ztráta času (myslím, že ze všeho lze něco získat a vzít si informaci), navštivte internetové stránky daného jednotlivce, či firmy, zjistěte si, co má za sebou, zajímejte se, s kým spolupracoval. Přečíst si můžete také nějaké reference na něj apod. Pokud si stále nejste jisti, který webinář v určitém oboru si vybrat, dejte na svůj pocit :-).

Velmi pestrá je nabídka v oblasti webinářů, ale myslím, že další skvělou možností, jak být v obraze v oblasti módy jsou zahraniční veletrhy v digitální podobě, ale i oblíbené světově známé týdny módy a přístup na módní přehlídky online.

Já se těším na zítřejší webinář, který se bude vztahovat k možnostem, jak v podnikání lépe pracovat se sociální sítí LinkedIn.

Jak si najít vhodné profesní vzdělávání?

Profesní vzdělávání ukončené titulem

Další variantou, trvající jeden rok, jak se profesně vzdělávat, je snaha, zpravidla vedoucích pracovníků, získat znalosti a titul MBA.

Titul MBA je v Česku udělován jako neakademický profesní titul, který se píše za jménem svého nositele. MBA je výsledkem snahy o získání profesního vzdělání pracovníků na manažerských postech, či těch, kteří o takovou vedoucí pozici usilují.

Někteří lidé netuší, že studium MBA je možné v Česku studovat také v naší rodné řeči, tedy češtině, a to na různých školách a s různým zaměřením.

Já jsem se asi poprvé s titulem MBA setkala kdysi dávno, když v televizi běžel seriál Velmi křehké vztahy, tzv. VKVéčka a byla tam postava Ing. Jana Skály, MBA, tehdy jsem si řekla, že by se mi tento titul MBA jednou také líbil za mým jménem. V budoucnu bych titul a s ním spojené vzdělání ráda získala a to ve studijním programu Marketing a Public Relations.

Škol, které nabízí studium MBA je v Česku několik. Pokud se rozhodnete pro toto, či jiné studium, přeji vám upřímně hodně štěstí a energie.

Jak si najít vhodné profesní vzdělávání?

Jak se aktuálně rozvíjíte profesně vy? Napište nám to na Facebook, či zde do komentářů!

Zdroj fotografií v tomto článku: pixabay.com