Jak si užít nákupy?

Možná jste se dnes při čtení nadpisu článku zde v kategorii Blog na informačním webu o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ zarazili, protože si říkáte, pokud jste milovník či milovnice nákupu, že nákupy si vždy užíváte, zvláště pak nákupy oblečení apod. či nákupy čehokoliv, co vás zajímá a pokud je to ještě za skvělou cenu ve slevě nebo to vůbec seženete atd., tak jste nadšení. Ale opravdu si to užíváte?

Stres z omezeného časového úseku pro nákupy může být plusem

Neprovází vaše nákupy i trocha stresu apod., zvláště pokud jste si to naplánovali na určitý časový vymezený úsek? Stává se to občas asi nám všem. Musím ale říct, že někdy mě to vyburcuje k rychlejšímu se rozhodování apod., protože až téměř na závěr najdu to, co chci, nebo to co se mi opravdu velmi líbí a daný kousek i potřebuji. Mám přehled jak o svém šatníku, tak i botníku a sbírce módních doplňků. (ZDE o tom píši více).

Já osobně nakupuji, když mám chuť a čas. Příklad, jedu na wellness a pokud mám mezi procedurami čas či při hledání místa ve městě, kam půjdu na oběd, procházím se po městě a obvykle narazím na velmi zajímavý obchod s ještě zajímavějším zbožím, ať už jsou to kožené boty či oblečení nebo módní doplňky aj.

Nebaví mě jezdit cíleně někam nakupovat, až na výjimky, spíše nákupy spojuji s dalšími činnostmi a aktivitami, jako jejich příjemné doplnění a zpestření.

Svěřování se se svými cíli nákupů není dobrý nápad

Další věc, nemůžu před cílenými nákupy, neboli tím, že někam jedu říct, že něco konkrétního chci či sháním, musím si říct, bylo by fajn, kdybych narazila na to a na to. A ne že se budu dívat po konkrétních věcech, které chci a potřebuji.

Jednou jsme takhle s maminkou a mojí tetou jely do zahraničí a teta se mě zeptala, jaký cíl nákupů mám a zda hledám něco konkrétního či si chci jen udělat radost. Protože už vím, jak to mám. Kdo mě zná, tak ví, že hodně dám na pocity a energii, tak jsem jí řekla, ať se nezlobí, ale že jí to neřeknu, protože kdybych to udělala, tak to nekoupím.

Milá moje teta nechápala, měla mě tak trochu za blázna. Možná se trošku i urazila a mrzelo ji, že se s ní nepodělím o své plány, lze – li nákupy takto označit. Teta se smála. Jednu věc jsem ji ze svých vytoužených věcí prozradila a co myslíte? Ano, tu jednu danou konkrétní věc jsem se samozřejmě nesehnala.

Nechejte energii oblečení a podobně na sebe působit

Nezbláznila jsem se. Vím, že oblečení apod., jsou věci…ale. Nyní toto píši opět z vlastní zkušenosti. Mnoho lidí si myslí, že když ráda čas od času přijdu nakupovat do second handu, tak tam tzv. musím trávit mládí, abych našla kousky oděvů, které se mi líbí a jež chci. Opak je ovšem pravdou.

Jak jsem otevřená byznysovým příležitostem a spolupráci, tak jsem otevřená i nákupům, věci si mě k sobě přitahují svojí energií. Jak to reálně vypadá? Vstoupím do obchodu, koukám kolem sebe a najednou vidím jednu či více konkrétních věcí. Samozřejmě to neznamená, že vždy si je koupím, protože ne vždy mi daný kousek oděvu padne.

Při nakupování si věc, která se vám líbí, kupte hned

Nejhorší je při nakupování situace, když se mi něco líbí, já si ji z nějakého důvodu nekoupím, pak toho totiž obvykle lituji. Asi napíši článek na téma, podle čeho si vybrat oblečení při nakupování a rozhodnout se, zda jej zakoupím či nikoliv.

Umíte si nakupování oblečení a dalších produktů z módního průmyslu užít?

Pokračujte ve čtení dalších zajímavých a inspirativních článků na téma lifestyle ZDE v naší kategorii Blog.

Zdroj úvodní fotografie: pixabay.com