Můj stánek na bleším trhu mi přinesl zajímavá zjištění. Před několika lety jsem zažila v osobním životě obrovský podraz od jednoho blízkého člověka, trvalo mi dlouho, než jsem pochopila, proč se to stalo. Že šlo o mnohem víc než jen podraz od daného člověka, byl to jakýsi zásah z vesmíru. Nechci, aby to vyznělo až nějak šarlatánsky, ale věřím na různé věci mezi nebem a zemí. Někteří z vás by mě možná pochopili, protože to mají stejně.

Po tom brutálním podrazu jsem se rozhodla začít ve svém životě dělat změny. Mimo jiné jsem za sebou měla i úspěšně absolvovaný kurz v oblasti módního stylingu u Asociace vizážistů a stylistů v Praze, což také přispělo k rozhodnutí radikálně vytřídit svoji šatnu. Následně jsem přemýšlela, kam se všemi těmi věcmi, začal proces umisťování jich apod.

Rozhodla jsem se, že některé věci zkusím prodat na bleším trhu v Přerově. Dobrá kamarádka mojí maminky tam pravidelně nakupuje i prodává, tak mě inspirovala, abych se k ní přidala jako prodejce, jeden den, tak jsem sbalila svoje věci i moji maminku a na bleší trh do Přerova jsem vyrazila.

Bleší trh = nová zkušenost

Bleší trh pro mě byla nová zkušenost jako člověka, který tam chce něco prodávat. V minulosti jsem navštívila bleší trh už v Olomouci, a to snad ještě v době, kdy jsem tam ani ještě nebydlela v prostorách, které jsou již zbourané a je tam místo nich jiná stavba.

Maminčina kamarádka mi vysvětlila, jak to na bleším trhu chodí. Přijíždí se brzy ráno a končí se v době cca kolem oběda, tedy nejpozději ve 13:00. Při vstupu se uhradí poplatek dle ceníku. Vzhledem k tomu, že maminčina kamarádka je skvělá osoba a má nás obě moc ráda, držela nám místo, protože by na nás žádné dobré jinak nezůstalo. Platí zde totiž pravidlo, že kdo dřív příjde, ten dřív mele.

Můj stánek na bleším trhu mi přinesl zajímavá zjištění

Zdroj fotografie: archiv Sandry Friebové

 

Doporučení – když se rozhodnete jít prodávat na bleší trh, nejdříve si zjistěte informace i na co si věci k prodeji umístíte apod. nejen z webových či facebookových stránek daného blešího trhu, ale i od člověka, který má osobní zkušenost s prodejem na bleším trhu a podělí se s vámi o rady, tipy a zážitky.

Je totiž dobré mít s sebou hotovost a drobné mince, abyste měli z čeho vracet nakupujícím.

Můj stánek na bleším trhu

Můj stánek na bleším trhu vypadal tak, že jsem si rozložila krycí plachtu, kterou koupíte v nejrůznějších obchodech cca maximálně za 200 Kč a vedle jsem si postavila štendr s ramínky a na nich vyselo oblečení, které jsem se rozhodla prodat.

Na rozloženou krycí plachtu jsem poskládala kabelky, pásky apod., které jsem chtěla prodat, a také oblečení, které se mi na ramínka nevešlo.

Cenná zjištění z blešího trhu

Účast na bleším trhu jsem si užila, mimo jiné proto, že bylo krásné počasí, svítilo sluníčko, ale i protože ráda komunikuji s lidmi, což se na bleším trhu ukázalo jako významné plus, hlavně při prodeji.

Musím říct, že když už jsem byla na bleším trhu, na chvíli jsem svěřila svůj stánek či prodejní místo, jak chcete, svojí mamince a vyrazila jsem oblédnout nabídku ostatních prodávajících a mimo jiné jsem tam objevila jeden typ vánočních ozdob, které jsem si už několik let přála mít. Jedná se o jakoby bílé plastové skládací vločky.

Zpět k mému stánku, přišli tam zajímaví lidé, někteří si něco koupili pro sebe, jiní pro děti i vnučky. Od některým mi bylo řečeno, že mám příliš barevně výrazné věci, které by neměli komu koupit a nikdo z jejich rodiny by neměl odvahu to někam nosit. Další lidé byli zděšení, jak mám malou velikost, že to snad tak na své malé děti by mohli koupit.

Komu je určen bleší trh

Některé věci se mi podařilo prodat a řekla bych že za mnohem méně, než bych je prodala jinde, ale protože nemám štěstí na prodej přes internet, i to jsem v minulosti zkoušela, byla jsem ráda za to, že mám nějaké drobné a někomu moje věci ještě udělají radost.

Prodejní účast na bleším trhu skutečně není na zbohatnutí a ani to není cílem této akce, protože je to akce vhodná ne jen pro majitele obchodů – ti musí mít s sebou požadované dokumenty, ale i běžné smrtelníky, kteří chtějí za drobný peníz poslat svoje věci dále.

Účastnili jste se někdy blešího trhu, ať už jako zákazník či prodávající?

Zdroj úvodní fotografie: pixabay.com