Jak být v pohodlí v outfitu i při změně počasí

Počasí umí svými rozmary někdy pořádně zaskočit, to víme všichni, ale pokud máme strategii, tak díky ní můžeme zmírnit následky na naše plány. Jak být tedy v pohodlí v outfitu i při změně počasí?

Zjistěte si předpověď počasí s předstihem

Když víte, že za nějaký časový úsek máte v úmyslu vyrazit například na dovolenou, wellness či pracovní cestu, ať už v rámci země, kde žijete či do zahraničí nebo nestandartních podmínek počasí je vhodné si zjistit předpověď počasí s předstihem a připravit se na rozmary počasí.

Nebalit si věci příliš brzy

Ano, trošku to souvisí s předchozím bodem, je třeba najít balanc a rovnováhu nejen při balení věcí. Ale zpět k tomu balení věcí. Osobně to mám tak, že se opravdu nenudím a i přes organizaci může dojít k drobným odchylkám v mém programu, a proto si někdy balím věci i pouze den dopředu, mimo jiné proto, že na to mám klid a už mám vše potřebné před odjezdem hotové.

Rozhodně bych se nebalila například týden dopředu a počítala s tím, že počasí bude takové, jakou předpověď udávala, protože se jedná o proměnlivou veličinu ovlivněnou mnoha různými dalšími faktory.

Než člověk vycestuje do nějakého místa, je vhodné si zjistit o něm nějaké informace a případně si zabalit s sebou i doplňky jako deštník, protože skvěle a stylově doplní outfit

Než člověk vycestuje do nějakého místa, je vhodné, aby si zjistil o něm nějaké informace a případně si zabalil s sebou i doplňky jako deštník, protože skvěle a stylově doplní outfit

Před balením věcí je fajn ověřit si počasí v naší cílové destinaci

Proč jsem tedy vůbec zmiňovala, že včas zkoumám počasí na místě, kam se chystám? Protože si zhruba mohu naplánovat, jaké oblíbené kousky si obléknu. Zjišťuji, jak je tam obvykle například v září, když tam jedu v zářijovém termínu. Zajímá mě i teplota během dne. Lze mít díky tomu nějaký předpoklad pro vlastní pobyt v daném termínu.

V den, kdy si balím věci pro cestu do dané destinace, si ověřuji i počasí na místě v dalších dnech, kam se chystám vyrazit a počítám s proměnlivostí například, že večer, bude chladněji a vezmu si i sako apod. například v černé barvě, aby se snadno doladilo ke zbytku oděvů, doplňků a obuvi, které si balím na danou cestu.

Buďte připraveni na proměnlivé faktory

Existují lidé, kteří když si balí věci na jakoukoliv svoji cestu delší než 2 dny, vezmou si sebou hromadu zbytečných věcí, které nevyužijí, důvodem je případ, co kdyby náhodu. Myslím, že tomuto lze předejít už jen tím, že máme přesný přehled mimo jiné o tom, co dělat nebudeme a máme přehled o počasí.

Jsem taková, že se ráda i rozhoduji pro změnu outfitu. Před odjezdem si sepisuji svoje outfity oblečení a obuv. Například, když vím, že jedu na veletrh, tak stěžejní program je pro mě veletrh a zásadní jsou outfity, které vynesu během veletržního dne/ veletržních dnů.

Další outfity volím s přihlédnutím k chuti změnit detail ve svém outfitu, například k sukni si vezmu s sebou například dva topy a jednu halenku, může se stát, že top si vezmu na den a pak mám ještě na večer další a k tomu si mohu vzít sako, když vím, že bude chladněji a přesto chci vynést nějaký letnější kousek topu.

Když se oblékám na místě na danou příležitost, dávám i na svůj pocit, jak jsem psala v přechozím článku, co dělat, když se ukáže, že není doporučený od organizátora události dress code apod., počítám už i s tímto, zvláště pokud jdu poprvé na daný event. A co se snažím vždy mít ve svém kufru i na jakékoliv dovolené? Alespoň jeden elegantní outfit, který bych mohla vynést do společnost – tip pro vás? Černé šaty a baleríny – pohodlně kamkoliv dojdete a doplňky, které máte s sebou doladíte outfit k dokonalosti pro danou příležitost a například i úroveň restaurace apod..

To nejzásadnější ovšem je mít svůj šatník ve stavu adekvátním k aktuálnímu životnímu stylu svého nositele či nositelky.

Pokračujte ve čtení lifestylových článků ZDE.

Zdroj všech fotografií v tomto článku: pixabay.com