Přiznám se dobrovolně, že jsem vůbec netušila, že existuje Den náhodných skutků laskavosti. Toto jsem zjistila ve chvíli, kdy jsem si tvořila plán příspěvků, článků a jejich témat a obsahů na blog. Když jsem zjistila, že Den náhodných skutků laskavosti existuje, celá jsem se rozzářila a už jsem se začala těšit, jak napíši článek sem na blog informačního webu o módě Fashion Industry CZ právě na toto téma. Den náhodných skutků laskavosti byl 17. 2.

Žena u přechodu pro chodce

Žena u přechodu pro chodce

Náhodné skutky laskavosti při cestování autem

Jestli jsem v životě za něco skutečně šťastná, tak jsou to lidé okolo mě, ať už v osobním či pracovním životě. Mám štěstí na skvělé lidi! Hodně věřím na zákon příčiny a následků a na karmu, a také na to, že vše dobré se vrací.

Mám vyzkoumané a prověřené praxí i časem, že vše dobré se skutečně člověku vrací, ale trvá to déle, než že se vrací to zlé. I když zlé, ono vše záleží na úhlu pohledu. To ono zlé lze také vnímat jako překážku, snahu osudu či nějaké vyšší síly ochránit nás před špatnou cestou, případně nás něco naučit. Je to snaha, abychom pochopili, co máme, posunuli se dál a v životě šli správnou cestou. Správnou pro nás.

Ráda jezdím svým autem. Nezřídka kdy se přesunuji přes nějaké město a to je, jak známo, obvykle ucpáno, respektive je zácpa, kolony, špička apod. Už několikrát se mi stalo, že mě někdo pustil odbočit doleva, i když měl přednost on. A víte co, jaké také lidi pouštím, samozřejmě po rychlém a pečlivém zhodnocení dopravní situace, zda je to vhodné. Vycházím z toho, aby mě někdo jiný neohrozil a já někoho. Vše se vrací.

Mladá žena u přechodu pro chodce

Mladá žena u přechodu pro chodce

Když móda pomáhá náhodným skutkům laskavosti

Jsem pyšná na to, že pokud potřebuji přejít přechod a jezdí auta, pečlivě u něj stojím a jasně dávám najevo právě svým postojem, že chci přejít, že u něj nikdy nestojím dlouho. Dělala jsem si skromný průzkum a ženy, které nejsou pěkně upravené a nemají výrazné modely či dokonce vůbec nepůsobí žensky, u toho přechodu stojí o mnoho déle než já a mě blízké ženy, ale i ty cizí, které o sebe pečují a jako ženy vypadají i svým modelem, nehalí se do neforemného oblečení (nemyslím oversized modely).

Samozřejmě chápu, že ne vždy máme tzv. svůj den. Ale stojí za to o sebe pečovat. Má to své značné výhody a jako zásadní bonus se cítíme skvěle, máme sebevědomí, které nám v mnoha situacích pomůže a naše okolí se k nám chová vlastně tak, jak chceme. Pamatujte ale, pečujte o sebe hlavně kvůli sobě a nebojte se alespoň občas obléct nějaký ten výrazný fashion outfit, ať jste žena či muž.

Vzhledem k výsledku svého osobního malého skromného průzkumu, jsem to já, kdo pouští všechny chodce. Vím, jaké jsou zákony v této souvislosti, ale buďme upřímní, mnohdy stojíme u přechodu a projede minimálně jedno auto, které nás nepustí přejít.

A to mnohdy ani s přihlédnutím k tomu, že jsme ukáznění, nikam se neřítíme, ale přesto rázně demonstrujeme, že chceme přejít bezpečně přes přechod a máme respekt i k přijíždějícímu vozidlu a řidiči jakož i sobě, proto máme tento zodpovědný přístup. Ale ani přesto nám není jako chodci/chodkyni umožněno přejít.  Pamatujme na známé heslo, naše svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného.

Náhodné skutky laskavosti

Náhodné skutky laskavosti

Život nabízí možnost projevit laskavost velmi často

Krása života je podle mě v tom, že je pestrý. Není ani zlý ani dobrý, záleží hlavně na našem vlastním pohledu na život a také postoji k němu a překážkám, které mnohdy jsou v naší cestě za cíli a v každodenním životě. Nic netrvá věčně, ani drsnější chvíle ani ty, jež považujeme za úžasné a chceme, aby nikdy neskončily.

Zvláště pokud jste jak v soukromém, tak pracovním životě obklopeni velkým množstvím lidí, někdy i cizích při různých přesunech ať už do práce či jinam, nabízí se mnoho příležitostí projevit laskavost, například v MHD, že pomůžete cizí babičce apod. Respektujte ale vlastní hranice aktuálních možností, protože když si ublížíte tím, že bude tahat něco někomu těžkého např. do schodů, až si ublížíte, nemusí vám někdo pomoct. Pomáhejte s respektem k okolí i sobě.

Jak jste na tom s laskavostí vy? V jaké situaci jste náhodný skutek laskavosti projevili vy a kdo vůči vám?

Pobavte se či zamyslete při čtení dalších lifestylových článků na našem blogu.

Zdroj fotografií: pixabay.com