V dnešním článku zde na informačním webu Fashion Industry CZ vám přináším tipy, jak pracovat se svojí urputností. Vše má své klady a zápory a stejně tak je tomu, když má člověk určité vlastnosti, někdy mu jsou přínosem, jindy přítěží a ztrpčují mu život. Pracujte se svojí urputností ve svůj prospěch.

Vlastně nic není černé ani zcela bílé, jak se říká. Hodně záleží na úhlu pohledu člověka, který něco hodnotí. Potíž ovšem nastává, když následky našich vlastností nám ztěžují život. Není asi překvapení, že jsem energická (někteří moji blízcí by možná řekli, že někdy až příliš), vzhledem k mým pracovním činnostem (podnikání – majitelka informačního webu o módě Fashion Industry CZ, PR a marketingová, ale i mediální konzultantka, redaktorka), ale…

Když je urputnosti příliš

Když je urputnosti příliš

Když je urputnost na škodu

Jak jsem již zmínila, jistě to znáte také, někdy v životě přichází chvíle, kdy jsou naše určité vlastnosti na škodu, zvláště pokud k nim specificky nepřistoupíme a nepracujeme s nimi. Mnohdy si to ani sami neuvědomujeme a buď se staneme tak trochu obětí našich vlastností nebo nás včas varuje naše okolí, to je ta lepší varianta, protože máme dříve možnost se zamyslet a konat.

Člověk si mnoho věcí uvědomuje během života při pohledu do minulosti, upozorní jej jeho okolí nebo je donucen okolnostmi se zamyslet a změnit svůj přístup, pohled i chování. Stejně tak je tomu s urputností.

Když je člověk mladší, stává se, že nevidí nalevo napravo, chce se o všem sám přesvědčit, nevzdává se a bojuje ze všech sil, věří v dobré konce a snaží se v lidech vidět to lepší a mnohdy to až nemá hranice. Jde si vpřed za svými cíli, často bez ohledu na své okolí.

Člověk i soudí podle sebe a svých dobrých vlastností, bohužel ovšem dochází někdy k tomu, že se brutálně zklame, pokud je citlivý a nemá po ruce, řekněme zkušeného mentora, může mu to značně zkomplikovat život.

Že zklamání, někdo říká, spálení se, k životu patří? Ano, ale mnohým z nich se je možné vyhnout, a pokud je někdo tvrdohlavý a jeho okolí to vidí, určitě je žádoucí, být mu na blízku a při cestě životem místo věty, Já jsem Ti to říkal, jej podpořit a občas obejmout. Pamatujme, nikdo není dokonalý a každý vnímá dané situace jinak.

Člověk je obvykle zvláště jako mladý velmi energický, někdo více, jiný méně. Já jsem byla energická vždy a musím říct, že moje nejbližší okolí to se mnou někdy nemělo příliš lehké. S postupem času jsem zjistila, že nikdo nemáme nekonečnou energii a je třeba s ní pracovat, jakož i se svými dalšími vlastnostmi. Nic není nekonečné.

Prospěch z urputnosti

Prospěch z urputnosti

S urputností je přínosné pracovat ve váš prospěch

Práce s urputností a všeobecně se svými vlastnostmi je základem úspěchu, neboli spokojeného života. Protože jak známo, když jsme spokojení my, je i naše okolí, šíříme totiž jinou energii a ta se úžasně šíří dále.

Obvykle se lidé vyvíjí celý svůj život, a pokud pracují na svém lepším já, s odstupem času vidí výrazný rozdíl před a po, jak lze říci. Čím dříve si člověk uvědomí, že mu něco vadí, překáží či ztěžuje život a začne usilovat o změnu, například na sobě pracovat i se svojí urputností, tím dříve začne být jeho život spokojený a šťastný.

Někdy je totiž velmi únavné, když jste příliš urputní, a to nejen pro vás samotné, ale i vaše okolí, i přestože je možná i až neuvěřitelně tolerantní. Urputnost se nám ale může hodit v určitých situacích, proto je důležité s ní pracovat.

Tipy, jak pracovat se svojí urputností

  • Základ je poznat, že jsme urputní (jsme na to upozornění svým okolím, případně k tomu následně dojdeme i sami, donutí nás životní situace, resp. její následky)
  • Zamyslet se, kdy má smysl urputnost použít a kdy ne
  • Zkusit urputnost použít tam, kde potřebujete dojít k cíli a zdá se v nedohlednu
  • Nebýt urputný/ná při komunikaci a plánech v soukromí (být schopen kompromisu např. při plánování a trávené dovolené)
Práce s urputností

Práce s urputností

Také už pracujete s urputností?

Pokud se na sobě a svém duševním rozvoji snažíte stále pracovat, jistě si rádi přečtete také článek o přístupu k novoročním předsevzetím, abyste se nedostali do zbytečného stresu. Máme leden, kolik ze stanovených předsevzetí ještě dodržujete?

Zdroj fotografií: pixabay.com