Bylo mi obrovským potěšením přijmout pozvání na módní přehlídku od našeho partnera Studio 365 do Nového Jičína a událost osobně navštívit. Studio 365 je partnerem našeho informačního webu o módě Fashion Industry CZ. Za Studiem 365 stojí manželé Mrázovi, Jana a Miroslav, kteří jsou naprosto úžasní lidé, srdcaři, ale také velcí profesionálové. Známe se dlouho a je radost s nimi spolupracovat.

Návštěva módní přehlídky našeho partnera Studio 365 – Nový Jičín

Radost z možnosti navštívit módní přehlídku Studia 365 osobně

Manžele Mrázovi, kteří jsou srdcem Studia 365 znám déle než funguje Fashion Industry CZ a řeknu vám jedno, jsou to skvělí lidé, které mám ráda a velmi si jich i naší dlouhodobé spolupráce vážím. Tito lidé odvádí kvalitní práci, jsou velmi energičtí, inspirativní lidé, jsou srdcaři, komunikativní, upřímní, milí, pracovití.

Když jsem zjistila, že pořádají módní přehlídku relativně nedaleko od místa mého aktuálního bydliště, podívala jsem se do diáře a uviděla jsem tam volný prostor, řekla jsem si, ráda se akce také osobně zúčastním, zvláště proto, že se akce koná v menším městě. Víte, nic proti ničemu, ale o módních přehlídkách v Praze, Brně apod. umí pást a píše mnoho lidí a médií, ale kdo podpoří módu a módní události v městech menších? Málokdo, ale já a Fashion Industry CZ ano a s velkým potěšením.

V Česku je mnoho krásných obchodů, větších i menších, nabízející padnoucí, nositelnou a svěží módu pro ženy i muže, existuje zde také velké množství zajímavých firem, šikovných lidí, ale stále se o nich velmi málo mluví a píše. Když už jsou zajímaví lidé zmiňováni, píše se o firmách, produktech a službách, obvykle je to pouze na lokální úrovni, a to z více důvodů.

Jedním z těch důvodů je, že novináři či vedení nejrůznějších médií nepovažují za úspěch už samotné úspěšné fungování obchodu či menší značky nějakou dobu. Dalším z nich může být, že jejich úspěchy jsou pro ně málo významné a nepovažují za důležité šířit o nich povědomí k dalším lidem z veřejnosti a fanouškům módy. Některá média a jejich zástupci si nejspíš myslí, že by nebyla daná malá firma či designér pokrýt poptávku ve větším množství.

Ano, některé obchody a firmy mají zákaznice a zákazníky pouze z regionu jejich sídlení, ale nemyslím si, že je na tom něco špatně. Vždyť není třeba za produktem vždy jezdit přes půlku republiky, když si jej fyzicky chceme vyzkoušet a seznámit se s tím, kdo stojí za jeho nabídkou. Souhlasíte? Nemyslím si, že větší úspěch je špatně. Považuji za nutné připomenout, že každý má své místo, ať už malá či velká firma i módní tvůrci. Není třeba upřednostňovat jen některé subjekty.

Návštěva módní přehlídky našeho partnera Studio 365 – Nový Jičín

Módní přehlídka v hotelu Praha v Novém Jičíně

O této módní přehlídce, kterou jsem osobně navštívila, si můžete v blízké budoucnosti přečíst zprávu v kategorii Módní události, na našem informačním webu o módě Fashion Industry CZ, kde najdete i několik fotografií z této módní show.

Samozřejmě zde budou zmíněné i firmy, které tam prezentovaly své kolekce oblečení pro období sezóny podzim/zima 2021/2022. Byla to radost pohledět na jejich módní prezentaci, protože nabízí nositelné modely v různých barvách. Přijdou si na své jak milovnice sukní, tak i kalhot.

Návštěva módní přehlídky našeho partnera Studio 365 – Nový Jičín

Co na sebe na módní přehlídku?

To je otázka, na kterou se mě ptají zvláště lidé, kteří nikdy na módní přehlídce jako diváci nebyli. Moje odpověď není strohá. Strohou odpověď můžete nalézt v knihách o etiketě. Já odpovím ze svého pohledu člověka, který je upřímný a v módním průmyslu se pohybuje několik let a měl příležitost navštívit nejrůznější módní události.

Pokud přemýšlíte, co si na sebe obléct na módní přehlídku, nejdříve se podívejte případně na pozvánku, kterou jste dostali od pořadatele, protože tam bude dress code: a nějaké slovo. V tomto případě se jedná o doporučený dress code pro daný módní večer, neboli doporučení pořadatele, co si na sebe máte vy a váš doprovod případně obléci.

Pokud jste přímo pozvánku neobdrželi, je fajn zeptat se pořadatele na podrobnosti, ale ani toto vždy není záruka, zvláště v Česku, že přijdete vhodně oblečení a bude mít příjemný večer ve společnosti. Moje poznámka vychází ze zkušenosti.

Před lety jsem svého přítele vzala na módní večer, který se konal před jedním luxusním hotelem, bylo to v jednom z českých krajských měst. Řídila jsem se doporučením pořadatele akce a byla to taková katastrofa, že se můj přítel cítil až tak nepříjemně, že se jel domů převléci. Ano, byl overdress – neboli příliš elegantně oblečený.

Návštěva módní přehlídky našeho partnera Studio 365 – Nový Jičín

Při výběru oděvu na módní přehlídku se pečlivě zamyslete

Po té zkušenosti, kterou jsem popsala výše, jsem se vždy před návštěvou jakékoliv módní události ještě zamýšlela pečlivě sama na výběrem svého outfitu pro danou událost. Samozřejmě začínám tím, že respektuji, co za pojmy jsou uvedeny na pozvánce, když žádnou konkrétní nemám a jdu někam poprvé, nebojím se pořadatele zeptat na doporučení.

Následně beru v potaz, na jaké místo jdu, zda je historické či například se jedná o nákupní centrum, apod., jaký vztah mám k organizátorovi, jakým způsobem chci a potřebuji zaujmout, jaké mám postavení a v jaké roli tam jdu. Jedna z nejdůležitějších informací je, v kolik hodin módní přehlídka začíná. Protože pokud začíná v 6 večer, určitě se obleče člověk jinak než na událost začínají ve 2 odpoledne. Večerní doba konání módní přehlídky si samozřejmě vyžaduje více elegantní oděv.

Někdy se vám může stát, že kolem sebe uvidíte lidi, jenž mají na sobě málo elegantní oděv či moc, i když je daný střed…usmějte se sami na sebe do zrcadla a připomeňte si, v jaké roli jste tam vy a kdo jste.

Návštěva módní přehlídky našeho partnera Studio 365 – Nový Jičín

Oděv na módní přehlídku Studia 365

Miluji módu a výrazné kombinace, to je další důvod, proč jsem šťastná, že můžu pracovat v módním průmyslu a ne třeba v bankovním sektoru, kde jakási umírněnost je žádoucí. Z pozice majitelky informačního webu o módě Fashion Industry CZ si můžu dovolit extravagantní modely, v nichž je mi příjemně. Samozřejmě že i já mám dny, kdy je mi fajn v teplácích, ale většinou mají i ty veselé barvy nebo alespoň kousky, jimiž jsou doplněny.

Když jsem si vybírala oděv na módní přehlídku Studia 365 v Novém Jičíně, rozhodla jsem se zvolit černý look – chtěla jsem si užít dlouhé tenké elegantní široké černé kalhoty, které jsou velmi ženským kouskem, k tomu boty na vysoké platformě, které jsou ovšem pohodlné a top z flitrů. Celý outfit zdůrazňuje postavu a je velmi ženský. Jsem žena a jsem na to pyšná.

Není třeba mít na sobě vždy jen šaty, protože i kalhotový kostým, overal, ale i kalhoty s topy apod. mohou být podtrhnutím ženskosti. Mnoho žen se nemá rádo, dámy začněte se mít rády a uvidíte, jak se celý váš život najednou zlepší. Pánové dodávejte svým partnerkám a ženám ve svém okolí sebevědomí, pochvalte je jako lidi, ale i pochvalte jim oblečení apod.

Na jakou módní událost se chystáte vy? Podělte se s námi o informaci.

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové