10 let od tragického pádu továrny Rana Plaza

Letos je to již 10 let od tragického pádu oděvní továrny Rana Plaza v Bangladéži. Je to velmi smutné výročí, ale vzhledem k okolnostem, za kterých se katastrofa pádu zmíněné továrny tehdy stala, zaslouží si toto datum nejen připomínání, ale i výraznější zmínku. Rozhodla jsem se mu i já zde v článku na blogu informačního webu o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ věnovat pozornost.

Mám velkou radost z pokračování spolupráce s ostravským udržitelným festivalem ReFashanda, kterého jsme mediálním partnerem, protože si myslím, že udržitelnost vhodně pojatá má své místo a je to důležitý směr a způsob chování k sobě, svému životu i životnímu prostředí. Myslím, že stačí i detaily u každého z nás, že není nutný žádný extrém a hádat se kvůli tomu se svým okolím.

Pád továrny Rana Plaza je významná událost

Hlavně je to velmi smutná událost, ke které došlo zbytečně, bylo pravděpodobně možné ji snadno předejít. Proč považuji pád oděvní továrny Rana Plaza za významnou událost? Ukazuje, jak je důležité o dění nejen v módním průmyslu přemýšlet a reagovat, předcházet problémům, nenechat je dojít k dalším katastrofám. Je důležité vážit si práce lidí obecně, bez ohledu na pracovní pozici a odvětví.

Teď něco veselejšího, zpět k udržitelnému festivalu ReFashanda v Ostravě, zjistěte o něm více ZDE na jeho webu.

Pokračujte ve čtení článků lifestyleového typu v naší kategorii Blog.

Zdroj úvodní fotografie: pixabay.com