Vyrazte na vycházku či výlet do přírody v Česku

Tento dnešní článek na téma Vyrazte na vycházku či výlet do přírody, kde v kategorii Blog na informačním webu o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ, bude možná více přínosný pro cizince, občany jiných států žijících mimo Českou republiku, ale jistě potěší či inspiruje také Čechy, ale i cizince žijící v České republice.

Česká republika má nádhernou přírodu a ta vybízí k výletům či vycházkám do ní

Ano, toto je fakt, který si uvědomuje snad každý Čech a mnoho cizinců, kteří do Česka zavítali či to plánují, anebo alespoň naše krásná místa včetně těch přírodních krás znají z internetu, televize, časopisů, vyprávění svých známých apod.

Jaro i léto jsou období, kdy je spousta příležitostí vyrazit na vycházku či výlet do přírody

Máme tady začátek června, letní prázdniny jsou doslova za rohem, což znamená, že se objeví mnoho příležitostí vyrazit na vycházku či výlet do přírody v Česku, a to bez ohledu na to, zda jste Češka, Čech, cizinec zde žijící kratší či delší dobu nebo někdo, kdo žije mimo Česko.

I my Češi si někdy neuvědomíme či zapomeneme na to, jak krásnou přírodu zde máme, kolik přírodních rezervací, hor, ale i památek, muzeí apod. Často si to znovu uvědomíme, když nás přijede navštívit nějaká návštěva i z jiné strany Česka, než žijeme my, ale i ze zahraničí. Příroda je často za rohem a my jezdíme do delších vzdáleností, a proto taková návštěva je skvělá příležitost vyrazit do přírody v našem okolí bydliště.

Někdy pro velké množství práce nestíháme vyrazit po okolí do přírody, ale je fajn si to uvědomit a vyrazit. Příroda v Česku díky 4 ročním obdobím je krásná celý rok a pokaždé úplně jiná. Vždy někdy stačí jen například cestou k autu z našeho místa bydliště zvednout hlavu a podívat se i do oblak…po každé jsou jiná a krásná, mají své kouzlo.

Založit novou tradici má smysl

Mám ráda tradice, některé z nich dodržuji, jiné jsem si tzv. upgradovala a jiné založila, zakládám a jistě i založím v dalších letech. Mám ráda velikonoční pondělí, protože posledních pár let v něm realizuji novou tradici, vyrážím někam na výlet, do blízkého či vzdálenějšího okolí místa, kde aktuálně v danou dobu bydlím.

Další skvělou příležitostí, jak už jsem vícekrát v tomto článku zmínila, je jaro a léto jako roční období obecně. I když taková podzimní procházka krásně barevnou přírodou například v lese je úžasná, stejně jako procházka zasněženou zimní krajinou v dobrém oděvu a kvalitní obuvi.

V létě člověk jede někam na výlet, může to spojit s dalším cílem někde v přírodě, během pracovní cesty autem zastavit v nějakém lomu udělat si tam pár fotek alespoň na památku, pokud už nemá čas si tam zaplavat apod. Anebo pracovní cestu spojit s výletem na chatu svých blízkých či rodiny nebo jen tak vyrazit na pár dní si do přírody odpočinout a najít si ubytování s kvalitním wellness.

A báječné je také udělat si pár hodin volna a jít jen tak na vycházku. Když jsem ještě měla psa, svoji milovanou Kendynku, chodívala jsem s ní téměř každý den na vycházku a bylo to fajn. Těším se, až jednou zase budu mít psa a budu jej chodit venčit, potkávat další fajn lidi a psi.

Jeden z mých nápadů, kam vyrazit na výlet do přírody o letošních letních prázdninách

Mám v úmyslu si o letošních letních prázdninách i odpočinout a vyrazit na několik výletů po Česku, hlavně v blízkosti mého bydliště. Chci se podívat na pár zámku a k vodním nádržím, které jsou vzdálený do 100 km od mého bydliště. Ráda se s vámi v budoucnu podělím o zážitky, možná až po těch výletech, jako inspiraci.

Kam máte v úmyslu v Česku na vycházku či výlet do přírody vyrazit vy?