Výlet na Pustevny je skvělý nápad nejen v létě

Výlet na Pustevny je skvělý nápad nejen v létě, ale já jsem tam byla právě v létě. Na horách je totiž příjemně a jednou za čas je to fajn změna oproti vedrům, i když jsem jejich fanynka. Máme tady první zářijový den, a to znamená, že letní prázdniny jsou pryč. Na výlet lze ale vyrazit i během podzimu například o víkendech.

Syn známých jako záminka k výletu

Jednou v létě k mým příbuzným přijel syn našich známých na prázdniny a tak přišla řeč na to, zda někam vyrazíme na výlet, chtěli jsme mu dopřát zážitky. A volba padla na výlet na Pustevny. Ne, že bychom sami jako dospělí nebyli schopni jet na výlet na Pustevny, ale syn známých byl skvělá záminka, nebo spíš lépe řečeno dostatečný důvod na to, najít si na takový výlet čas, chuť a energii, vyrazit tam a užít si čas na horách.

Všichni jsme si to užili a ještě nám tehdy skvěle vyšlo počasí, za což jsem i zpětně ráda, protože vím, že počasí na horách se obvykle může velmi rychle měnit.

Na výletě na Pustevny jsem se nechala zvěčnit se sochou Radegasta

Na výletě na Pustevny jsem se nechala zvěčnit se sochou Radegasta

Ráda jsem opět viděla sochu Radegasta a vyfotila se s ní, po letech. Více informací o této soše nalenzete například ZDE. Na Pustevnách jsem asi byla i jako žačka základní školy, mimo jiné i s přáteli mého strýce, ale i jejich dětmi, tehdy to bylo také moc fajn a obědvali jsme v restauraci Maměnka. Ano, je to tak, která podlehla požáru, ale dnes už zase funguje.

Na Pustevnách jsou krásné stavby v typickém stavebním stylu pro toto místo

Na Pustevnách jsou krásné stavby v typickém stavebním stylu pro toto místo

Vyrazte na Pustevny a obdivujte tam dřevěné sochy

Na Pustevny lze vyjet i lanovkou, což určitě doporučuji, protože je to další příjemný zážitek a člověk si užívá ten výhled, krásu přírody kolem sebe.

Příroda je úžasná

Příroda je úžasná

Na Pustevnách jsou nejen zajímavé stavby v typickém stylu pro toto místo, ale i krásné dřevěné sochy, lavice v podobě vyřezávaných soch apod.

Líbí se vám dřevěné sochy?

Líbí se vám dřevěné sochy?

Navštívili jste už někdy Pustevny?

Líbil se vám tento článek? Za jeho sdílení a označení nás na sociálních sítích budeme rádi.

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové

Pokračujte ve čtení článků lifestylového typu ZDE v naší kategorii Blog.