Vezměme na vědomí, že každý z nás má jiný pohled na Vánoce

Pokud si tento můj dnešní článek, zde v kategorii Blog na mém informačním webu o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ s názvem vězměme na vědomí, že každý z nás má jiný pohled na Vánoce, přečtou, asi budou překvapení, protože jsem známá jako milovnice Vánoce. Ale…většina rozumných lidí, včetně mě, se vyvíjí a ovlivňuje je život a jejich prožitky, což vede, více či méně, ke změně názorů, postojů apod.

Vánoce by měly být hlavně krásné a pohodové svátky

Vánoce by měly být hlavně krásné a pohodové svátky

Ne každý je milovník/milovnice Vánoc

Existují různé psychologické testy, úhly pohledu na nějaké téma a záležitost a tak podobně. Já osobně mám teorii, trošku prověřenou praxí. Hodně mě zajímá, jaký mají lidé vztah k Vánocům, protože to o nich a jejich vztazích, přístupu a pohledu na život hodně vypovídá. Více, než se může na první pohled zdát.

Lidé, kteří mají rádi Vánoce a jsou dospělí, obvykle mají dobré rodinné vztahy a mají rádi život. Mají často navíc krásné vzpomínky na dětství a hlavně Vánoce v té době, stejně jako já. Někdy, v různých těžších životních obdobích se ale někteří lidé mohou na Vánoce upínat, jako alespoň něco krásného po dlouhé době a být tím až otravní svému okolí.

Zde bych dodala, mějme pochopení a možná dejme jim i prostor a nehádejme se s nimi, že vánoční výzdoba nemusí být v obydlí, v kanceláři apod. úplně všude. Jsme jen lidé a máme v životě různá období, ovlivňují nás často různé okolnosti apod. než jiné lidi.

Potom jsou lidé, kteří se nepříjemné věci, místo jejich zpracování, snaží potlačit a jsou nepříjemní a před Vánocemi i utíkají apod. Jsou také lidé, kteří jsou relativně se svým životem i vztahy v pohodě, jen nejsou milovníci Vánoc a kýče tak velcí, jako jiní lidé.

Ať je to jakkoliv, každý člověk nemusí být milovníkem Vánoc a může si je užívat i jiným způsobem. Mějme vzájemný respekt, jak sami k sobě, tak i ostatním a najděme vždy nějaký kompromis a Vánoce si mi, naše bližší i vzdálenější okolí, užijeme více.

Neodsuzujme lidi, kteří chtějí trávit Vánoce jinak než je obvyklé

Neodsuzujme lidi, kteří chtějí trávit Vánoce jinak než je obvyklé

Vánoce si lze užít i jinak než tradičním způsobem

Nesuďme lidi, kteří se rozhodnou odjet za teplem na Vánoce a v období okolo nich. Možná jen chtějí změnu, zažít něco jiného apod. Přejme jim to, podpořme je a tešme se na zážitky, o které, až se vrátí, se s námi podělí o radost a zážitky.

A jak si poradit s tím, když každý chce něco jiného? Kompromis. To je cesta a probrat to dříve, než den před Vánocemi, včas a v pohodě.

Užijte si přípravy na Vánoce i samotné Vánoce. A za věrnost v podobě, že budete navštěvovat můj web Fashion Industry CZ a například budete o něm šířit povědomí, děkuji předem. Pokud budete mít jakýkoliv dotaz ohledně spolupráce a módy, neváhejte mě kontaktovat, jsem Vám k dispozici.

Zdroj všech fotografií: pixabay.com

Pokračujte ve čtení článků lifestylového typu ZDE.