Návrat do pravěku, aneb návštěva jeskyně v Česku

Pokud vás aktuálně napadlo, že tento další článek zde v kategorii Blog na informačním webu o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ bude o nějakém eventu v jeskyni a je pozvánkou do nějaké jeskyně v Česku, nemáte pravdu.

České jeskyně jsou krásné. Tento ukázaz jsem vyfotila v Punkevní jeskyni, když jsem naposledy byla.

České jeskyně jsou krásné. Tento ukázaz jsem vyfotila v Punkevní jeskyni, když jsem naposledy byla.

Jeskyně v Česku jsou skvělý tip na výlet bez ohledu na jejich lokalitu

Jak jsem zmínila v několik přechozích článcích zde v kategorii Blog, nejen během letních prázdnin zde najdete články zaměřené na cestování a moje zážitky během něj.

Možná někteří z vás ví, že bydlím nedaleko Hranic na Moravě, kde máme nejen asi nejhlubší propast na světě Hranickou propast nacházející se nedaleko Teplic nad Bečvou, kde jsou i lázně pomáhající lidem s problémy se srdcem se uzdravit, ale i další zajímavosti nejen v samotném městě Hranice na Moravě, ale i jeho okolí, jako například Hrad Helfštýn, aj.

Zbrašovské aragonitové jeskyně

Proč jsem zmínila zrovna Teplice nad Bečvou? Původně proto, abych zmínila, že v nich jsou Zbrašovské aragonitové jeskyně. Ale nyní považuji za důležité zmínit, že se nachází relativně nedaleko od lázní Teplice nad Bečvou.

Můžete se zde projít také kolem řeky Bečvy, v parku a dát si nějakou tu dobrotu jako například ohřívané lázeňské oplatky (zakoupit si můžete už jeden kus, což je úžasné, protože ji můžete vyzkoušet více, a potom si koupit celé balení druhu, který vám chutná nejvíce, stejná možnost je například v lázních v Luhačovicích, atd.). Dovolím si ale upozornění, tyto lázně nejsou tak velké jako Luhačovice například.

Teď jedno přiznání – víte, kdy jsem poprvé navštívila Zbrašovské aragonitové jeskyně? Během studia střední školy, když jsme tam jeli na třídní výlet před koncem roku. Ostuda. Ale tak to bývá, a proto jsem v průběhu let za návštěvy mých přátel a příbuzných, kteří když přijedou, ráda je vezmu po okolí a často se k nám přidají i další přátelé a rodinný příslušníci, protože je to jedna z mála příležitostí vydat se po blízkém okolí a připomenout si jeho krásy.

Mladečské a Javoříčské jeskyně

Tyto jeskyně se nachází nedaleko od sebe a v dojezdové vzdálenosti autem z Olomouce. Byla jsem v Mladečských jeskyních mimo jiné se sestřenicí, když na pár dnů přijela mě navštívit ještě v době, kdy jsem žila v Olomouci.

Mladešské jeskyně jsou také velmi zajímavé a hodné obdivu

Mladešské jeskyně jsou také velmi zajímavé a hodné obdivu

Jeskyní máme v Česku hodně, tento zdroj uvádí, že 2 227, Nelze vynechat turisticky velmi známé Punkevní jeskyně, jimiž protéká řeka Punkva a poblíž je i propast Macocha. Tam jsem byla několikrát na výletě, lze se tam svést jak lanovkou, tak i plout lodí. Krásný výlet to je, ale vyloženě téměř na celý den. Doporučuji.

Už jste někdy byli u propasti Macocha?

Už jste někdy byli u propasti Macocha?

A co považuji za úžasné na výletě do jeskyně, ať už se nachází kdekoliv? V létě to, že se tam krásně ochladíte, a proto je vhodné vzít si s sebou mikinu a samozřejmě ideálně tenisky. Navíc přírodní krásy, které jsem doposud v českých jeskyních viděla, jsou dechberoucí a obdivuhodné.

Kdy jste naposledy byli v jeskyni a kde?

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové

Pokračujte ve čtení článků lifestylového typu ZDE.

Informace o českých jeskyních získáte i ZDE.