V průběhu letošních Velikonoc jsem jako zakladatelka a majitelka vymyslela Zelenou výzvu, Zelenou fashion výzvu. Neslyšeli jste o ní a přemýšlíte, oč šlo?

Zelený čtvrtek a zelená výzva

Vzhledem k tomu, že nedávno minulé Velikonoce jsou svátky jara a k tomuto období se bezpochyby váží barvy jako žlutá, zelená, červená a další, inspirovaly mě k nápadu, který jsem se rozhodla šířit směrem k dalším lidem, a to prostřednictvím sociálních sítí.

V nelehké pandemické situaci, během svatého týdne jsem dostala nápad a rovnou jsem jej prostřednictvím videa na sociálních sítích, zrealizovala. Vyhlásila jsem Zelenou výzvu, kdy jsem navrhla, aby každý člověk, který se do ní chce připojit, oblékl zelený oděv dle svého uvážení či nazul libovolnou zelenou obuv, případně udělal obojí. Zelenou výzvu jsem stanovila na Zelený čtvrtek.

Když už jíme zelená jídla v tento den, proč si neobléct či neobout zelený oděv či obuv, řekla jsem si. Nevím, jak to máte nastavené u vás v rodině či sami se sebou, ale v naší rodině máme tradici, že na Zelený čtvrtek obědváme vařený špenát s bramborem a volským okem. Já osobně mám špenát s bramborem a volským okem velmi ráda celý svůj život. Co se týká volského oka, nemám ráda jeho tradiční, tekutou, podobu, preferuji jej zcela suché.

Přiznávám, že když jsem si uvědomila, že bude Zelený čtvrtek a můj pohled v mé šatně sklouzl k zelenému overalu, a to ve chvíli, kdy jsem přemýšlela nad obsahem na sociální sítě, měla jsem jasno. Vytvořím obsah na sociální sítě a zakomponuji do něj všechny zmíněné prvky.

V hlavní roli zelená barva a Zelená fashion výzva

Význam zelené barvy

Znáte význam zelené barvy? Zelená barva je spojována se svěžestí, jarem, znovuzrozením a nadějí. Věděli jste, že pokud máte rádi zelenou barvu, jste údajně přístupnější pomáhat se podílet na motivaci ostatních lidí?

Jiné zdroje tvrdí, že zelená barva se příliš do byznys prostředí nehodí, protože je spojována s klidem, harmonií, jistotou a ne s výkonem. Lidé, kteří nosí oblečení zelené barvy, považují za zásadní mít naplněné vztahy. Zelená barva působí zklidňujícím dojmem na nervový systém člověka.

Další zdroje uvádí, že zelená barva podporuje v člověku rozvoj kreativity a pomáhá při syndromu vyhoření.

V hlavní roli zelená barva a Zelená fashion výzva

Moje obliba zelené barvy….vlasy, brýlové obruby i motorka

Osobně mám zelenou barvu moc ráda. V minulosti jsem měla i zelený melír ve vlasech. Byla jsem tehdy v pubertě. Moc jsem chtěla zelenou barvu, ale na rozdíl od mnoha jiných lidí mám chápavou maminku, které na mně vždy záleželo a záleží. Díky tomuto jejímu pochopení jsem neriskovala zničení svých vlasů jakýmsi vlastním pokusem o zelenou barvu, protože mi to dovolila, ale chtěla, ať to vypadá tak, že se za mě nebude muset stydět, vzala mě ke kadeřnici.

Mnou požadovaný účes mi zkušená kadeřnice, ke které chodím stále, a to od dětství, vytvořila. Jen pro upřesnění, dnes samozřejmě již zelené vlasy, ani melír, nemám. Jsem vděčná mojí mamince, že měla pochopení a nenechala mě, abych si zničila vlasy případným neodborným zásahem.

Možná si teď řeknete, jedna barva vlasy nezničí. Je tedy velmi zásadní zmínit, že jsem neměla jen zelený melír a jednou, ale během několika let jsem vystřídala různé barvy melírů. Barvy všeobecně mám ráda dodnes. V některém z dalších článků zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ se můžu zmínit o svých barevných účesech.

V době, kdy jsem měla zelený melír ve vlasech, jsem nosila i zelené brýlové obruby hranatého tvaru. Dovolím si tedy dodat, že jak říkám, každý správný krok se počítá v budoucnu do pohody a zdraví.

Pokud máte děti či příbuzné nebo děti od přátel, kteří chtějí měnit svůj vzhled, nezakazujte jim to, nepodporujte v zákazech jejich rodiče, komunikujte s dětmi, případně i jejich rodiči, zda to to dítě skutečně chce a není to rozmar tohoto dne. Pokud dítě skutečně velmi touží po změně, vezměte situaci do svých rukou, doprovoďte je za odborníky na danou oblast. Oni budou šťastní a vy v klidu. A časem, možná i po letech vám budou všichni vděční.

Když mi bylo zhruba 16 roků a poprvé jsem viděla zelenou motorku Kawasaki Ninja, rozsvítily se mi oči a řekla jsem si, tu chci, ta bude jednou moje…o pár let později jsem si svůj sen splnila a pořídila jsem si ji. Už ji nemám, ale přesto si myslím, že je to jedna z nejvíce ikonických, designově poutavých motorek, zvláště v oblasti supersportů. Někde mám fotky např. ze srazu motorek, ale nepodařilo se mi ji najít.

Jaký vztah k zelené barvě máte vy? Sdílejte tento článek na sociálních sítích a přidejte zmínku o vašem vztahu k zelené barvě.

Autor všech fotografií: archiv Sandry Friebové