Užijte si léto naplno díky strategii

Strategie se hodí nejen pro konání v businesse, ale osobním životě. Užijte si letošní léto naplno díky použití strategie. Ve středu 21. června 2023 nám začalo léto a byl oficiálně první letní den. Jak jste jej prožili? Neměli jste prostor jej prožít podle svých představ? Připomeňme si, že zítra začíná první letní víkend v letošním roce 2023.

Inspirace na prožití prvního letního víkendu v letošním roce

Už máte plány na tento víkend? Jak jej budete trávit? Nebo přemýšlíte, co podniknete a hledáte inspiraci či strategii na tvorbu plánů pro maximální vyplnění svého volného času letních dnů?

Začněte si užívat léto a vyrazte také do některého z českých muzeí

Začnu tipy, co podniknout a následně se vrátím ke strategii. Jak pravidelní čtenáři a návštěvníci našeho webu Fashion Industry CZ ví, spustili jsme včera, tedy ve čtvrtek 22. června 2023 druhou řadu seriálu článků věnovanou českým muzeím zaměřených na módní průmysl.

Co z toho plyne? Už díky včerejšímu prvnímu dílu druhé řady seriálu máte tip na výlet a další budou následovat každý čtvrtek. A věřím, že jej (je) využijete, i když chcete podniknout něco se svými blízkými společně ve stejnou dobu, i přestože oni nejsou příliš fanoušky módy, protože mnoho z námi zmíněných muzeí nabízí různé expozice, v nichž není jen móda či tam je pouze móda a v některých z nich je zmíněná jen okrajově.

Expozice Muzea Ostrov lidových krojů je velmi rozsáhlá

Expozice Muzea Ostrov lidových krojů je velmi rozsáhlá

No, a když už budete mít cestu do nějakého muzea, spojte to i s dalším turisticky zajímavým cílem, navštivte své příbuzné či přátele nebo kolegy z práce, případně se jen tak projděte po městě, v němž se muzeum nachází. Užijte si momentální chvíli. Samozřejmě můžete také při koukání okolo sebe objevit nějaký další cíl, ke kterému se při příští návštěvě vrátíte.

Veteranfest ve Slavkově u Brna – to je historie, auta apod. a móda na jednom místě ve stejnou chvíli

Ano, zítra se koná další ročník oblíbené události pro milovníky historických strojů (nejen automobilů a motocyklů, ale i autobusů, traktorů apod.) ve Slavkově u Brna. Jedná se o Veteranfest. A my jsme podruhé mediálním partnerem.

Tato událost v nádherných prostorách zámku dopřeje radost nejen milovníků strojů z historie a vůně benzínu, ale i milovníkům módy a obdivovatelům historie. Během Veteranfestu se totiž uskuteční i módní přehlídka historické módy a také klobouků z firmy Dantes, za níž stojí zkušená žena v této oblasti, paní Radka Chabičovská.

Samozřejmostí budou na události v rámci návštěvnic a návštěvníků krásně dobově oblečení lidé. Sama jsem zvědavá na jejich počet ve srovnání s běžně oblečenými návštěvníky. Musím ale podotknout, že v loňském roce se i běžní návštěvníci ve velké míře pěkně oblékli, ale je zde prostor pro zlepšení. Já sama už mám outfit pro tento rok do detailu promyšlený. Nebojte, nezapomenu se podělit s vámi o radost.

Přijeďte si užít Veteranfest 2023 ve Slavkově u Brna a obdivovat krásu historických strojů

Přijeďte si užít Veteranfest 2023 ve Slavkově u Brna a obdivovat krásu historických strojů

Jak využít volný čas během letních prázdnin naplno, použijte strategii

Od té doby, co jsem dokončila své vysokoškolské vzdělání bakalářského stupně, funguji více strategicky i v osobním životě a zjišťuji, kolik mi to šetří energie a času. No přispěly k tomu i některé záležitosti v mém osobním životě, tedy nejen moje vzdělání.

A není to vždy tak jednoduché sednout si a tu strategii vytvořit, chce to vhodný čas a energii, ale má to smysl s dlouhodobým dopadem, který se projeví větším klidem a osobní spokojeností. Nezapomínám ale i na improvizaci a momentální chuť něco dělat v daný okamžik, když mám volno. V tom vidím svobodu a tu mám velmi ráda.

Jak postupovat při tvorbě strategie

I tvorba strategie chce systém, aby byl výsledek dle našich představ. Už před nějakou dobou jsem si začala sepisovat seznam míst, kam bych se chtěla podívat a hlavně v Česku, nejbližším okolí mého aktuálního místa bydliště, protože co si budeme povídat, to je oblast, kterou určitě vy i často opomíjíte a říkáte si, tam vyrazím až…. a mezitím jezdíte objevovat vzdálenější krásy.

Ta místa, kam se chci ve svém blízkém okolí (dojezdová vzdálenost autem cca 100 km) jsem si sepisovala postupně, protože najednou si člověk na všechna místa nevzpomene. Berte to jako inspiraci, vám možná bude vyhovovat menší či větší vzdálenost.

Až jsem to měla sepsané dle své představy, že je jich dostatek a je reálné je navštívit (změny nevylučuji, uvidíme, jaké budou okolnosti – je ale na nás, zda okolnosti do svých plánů ve větší či menší míře necháme vstoupit a já někdy ano a vědomě, ale opravdu jen do určité míry, i v minulosti jsem byla zásadová, dnes jsem také, ale možná více v prospěchu ke mně a mému zdraví, ale pozor – neplést se sobectvím) jsem se podívala kalendáře.

A začala jsem přemýšlet a kombinovat. Ráda spojuji i práci a zábavu, ale postupem času si říkám, že jen volno je také potřeba, ale to obvykle musím vyrazit někam, kde nejsou obchody s fashion zbožím jako oděvy a obuv apod.

Dnes do svých výletů ale ráda zakomponovávám také gastro zážitky (stačí mi ke štěstí běžná restaurace – zajímají mě zajímavé kombinace jídla jeho naservírovaná na talíř atd.), stačí mi i dobrý dezert a oběd, ale chci si to v klidu vychutnat, bez spěchu. Přiznám se, příliš nehledám hodnocení restauračních zařízení na Googlu, ale dávám na svůj aktuální pocit v daném místě.

V rámci mojí strategie jak si užít léto a mít i nějaké volno ještě před prázdninami, jsem si nedávno užila výlet sama na Státní zámek Vizovice ve Vizovicích

V rámci mojí strategie jak si užít léto a mít i nějaké volno ještě před prázdninami, jsem si nedávno užila výlet sama na Státní zámek Vizovice ve Vizovicích

Mám moc ráda lidi, jsem společenská, ale současně jsem s nadšením sama a na výlet vyrazím i sama. Jedním z příkladů je můj nedávný výlet na Zámek Vizovice jako hlavní cíl s tím, že jsem asi 2x během daného dne podlehla kouzlu místní prodejny čokolády Čokoládové království. O tomto výletu vám někdy napíši samotný článek.

Někdy to vyjde tak, že chcete jet na výlet a nikdo s vámi nechce jet, ideální chvíle vyrazit sama/sám. Je to skvělé a pro vás to může být novinka, není – li to pro vás standardem. Nikdy nevíte, zda vám něco vyhovuje či nikoliv, dokud to nevyzkoušíte, ale chce to trošku odvahy. Odměna se následně v podobě spokojenosti jistě dostaví.

A jaké jsou vaše plány na léto?

Pokračujte ve čtení lifestyle článků ZDE.

Informace k fotografiím: