Jaké oblečení je vhodné pro volný čas při pracovní cestě do Itálie?

Kdo pravidelně čtete moje články zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ, tak víte, že v červnu letošního roku jsem byla pracovně v Itálii. Konkrétně v Riva del Garda na veletrhu Expo Riva Schuh a Gardabags, protože můj web Fashion Industry CZ s tímto veletrhem spolupracuje a i tentokrát byl jeho mediálním partnerem.

Ať už jezdíte pravidelně na služební cesty, nejen do Itálie, nebo se teprve takto chystáte vyrazit možná i poprvé, asi si kladete následující otázku.

Na pracovní cestu si sbalte oblečení jako šaty, v kterých budete relaxovat na pokoji

Na pracovní cestu si sbalte oblečení jako šaty, v kterých budete relaxovat na pokoji

Podle čeho si sbalit vhodné oblečení pro volný čas při pracovní pracovní cestě?

Nemusíte jet či letět zrovna jen do Itálie a jistě minimálně alespoň některý můj tip níže oceníte.

  • Podle počasí                                                           

Samozřejmostí je vědět, v jakém ročním období tam jedete, zjistit si, jaká je předpověď počasí na dny, kdy tam budete. Tip – myslete i na večer, často se ochladí a při delším posezení někde na venkovní zahrádce restaurace je to znát.

Lehký rukáv je na večerní návštěvu letní zahrádky restaurace ideální

Lehký rukáv je na večerní návštěvu letní zahrádky restaurace ideální

  • Podle dopravního prostředku

Pokud jedete ideálně sami a svým autem, je jasné, že si věcí můžete vzít více bez ohledu na počet zavazedel a jejich váhu. V případě že letíte letadlem či jedete vlakem, je důležité se zamyslet, zvláště pokud jste drobná žena jako já, že vše co si sbalíte, si ponesete sama. Ano, místy se najdou gentlemani a já jich naštěstí potkávám na svých cestách hodně, sami od sebe mi pomoc nabízí, případně je požádám já, ale může se stát, že někde si svá zavazadla ponesete sama.

Byla jsem nedávno dost nemile překvapena, že jsem na hlavním vlakovém nádraží v Drážďanech nenašla jezdící schody.

  • Podle svého programu

Tento bod souvisí i s tím předchozím. Pokud například jedete na veletrh do Itálie do Riva del Garda autem a rádi cestujete, nebude asi výjimkou, že si zajedete do vedlejšího města či vesničky večer na výlet, večeři, podívat se jen tak na výhled z nějakého místa apod., potom zvolíte tomuto adekvátní oděv a obuv. Ženy často boty na klínku či podpatky, protože kdyby byly bez auta, volily by jinou obuv, pohodlnější, v níž ujdou delší vzdálenost.

Když si zvolíte na pracovní cestu pohodlnou obuv, zvládnete i krátkou vycházku po náročném dni cestou do hotelu

Když si zvolíte na pracovní cestu pohodlnou obuv, zvládnete i krátkou vycházku po náročném dni cestou do hotelu

Ať už budete mít program v několika málo hodinách volna po pracovních aktivitách jakýkoliv, do vedra si zvolte určitě přírodní materiály oděvů jako jen len apod. Alespoň za mě snesitelná je často i viskóza.

Pokud se nějak nikam nechystáte, určitě si ale vždy vezměte s sebou plavky, nikdy nevíte, v létě si můžete chtít zaplavat nebo relaxovat v hotelovém či jiném blízkém wellness apod.

Nejdete daleko? Nazujte sandálky na klínku, jsou pohodlné a vypadají skvěle.

Nejdete daleko? Nazujte sandálky na klínku, jsou pohodlné a vypadají skvěle.

  • Podle věku a postavení

Nemyslím si, že žena, které už není 20 či 30 let by měla být nějak usedle oděná, ale přeci jen, něco jiného je snesitelné u ženy ve 20 a později, když má určité postavení či je doprovodem svého partnera, který má postavení. Platí to i v případě, že je doprovodem své kamarádky. Zvláště ve vyšším věku u lidí určitého vyššího postavení se očekává vhodný oděv u všech příležitostí, kde se ocitnou.

Myslím, že pohodlným elegantním oblečením člověk nic nezkazí, pokud se samozřejmě nehodlá věnovat vysokohorské turistice, na což až na výjimky a poslední den asi nemá během pracovní cesty čas.

  • Podle praktičnosti

Řeknete si móda a praktičnost? Ale ano. Je známý fakt, že obuv by se měla střídat. Vezměte si více botů. Navíc možná zjistíte, že akce, kam jdete si nevyžaduje tak přísný dress code, na který jste byli připravení a snese k lehce byznys modelu i pohodlné tenisky, které jsou velmi trendy v posledních letech, a to nejen v Česku, ale i zahraničí.

  • Podle fashion trendů

Milujete módu? Dovolím si tip. Itálie je nádherná země, známá svoji oblibou v módě. Pokud jedete na pracovní cestu tam a chcete se i ve volném čase po pracovním dni cítit komfortně. Je určitě fajn po konci pracovních aktivit v daném dnu si dát na hotelovém pokoji sprchu, převléct se do elegantního a pohodlného podle posledních módních trendů vypadajícího oblečení a vyrazit obdivovat blízké okolí a na památku si udělat krásné fotky.

Kouzlo okolí nejen v Itálii na pracovní cestě můžete objevovat oblečení v módních trendech a pohodlí tenisek

Kouzlo okolí nejen v Itálii na pracovní cestě můžete objevovat oblečení v módních trendech a pohodlí tenisek

A co je úžasným trendem zmíněným v předchozím bodě? Tenisky, zvláště pak, pokud mají paměťovou pěnu!!! A ty barevné jsou naprosto božské.

A když ladíte s okolím, je to skvělé

A když ladíte s okolím, je to skvělé

Závěrečné doporučení – kombinace oblečení, obuvi a módních doplňků

Určitě se zamyslete při balení věcí nad kombinacemi. Například nepotřebujete na pár dní trvající pracovní cestu 5 černých sak, stačí vám maximálně 3. Dvě můžete měnit a třetí máte navíc, kdyby vám jedno z nich nějak se třeba poškodilo apod.

Když si pro pracovní den zvolíte nějakou sukni a k ní halenku, na večer si můžete k sukni vzít jiný top a máte jiný outfit. Tak se šetří místem a váhou kufru. Ano, můžete si připlatit za váhu kufru, ale proč, když to jde jinak a volná kila můžete využít pro přepravu dárků pro své blízké zpracovní cesty a suvenýrů na památku pro vás.

Jaká služební cesta v nejbližší době čeká vás?

Další tipy a inspirace najdete v naší kategorii Blog.

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové

Tip na hotel s nádherným výhledem z balkonů i teresy – https://www.fortecharmehotel.it/en