Poprvé v Římě, aneb úvod blížícího se seriálu článků

Dnes se s vámi podělím v tomto článku zde v kategorii Blog na informačním webu o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ o své poprvé v Římě, neboli o zážitky z mojí první návštěvy tohoto města. A před koncem článku vám odhalím překvapení související s tímto městem, se mnou a touto kategorií Blog.

V Riva del Garda se mi velmi líbilo. A ty nádherné šaty, které mám na sobě jsou od úžasné české módní návrhářky Šárky Ordošové

V Riva del Garda se mi velmi líbilo. A ty nádherné šaty, které mám na sobě jsou od úžasné české módní návrhářky Šárky Ordošové

Musím se smát, v loňském roce 2022 jsem byla v červnu v Itálii (Bergamu a Riva del Garda, ve druhém jmenovaném městě na veletrhu Expo Riva Schuh a Gardabags jako mediální partner ) a přemýšlela jsem, kdy jsem v této zemi byla naposledy. A pokud dobře počítám, je to cca 10 let zpět. Tehdy jsem navštívila hlavní město této nádherné země, tedy Řím a při ohlédnutí zpět to považuji za skvělý nápad.

Bergamo je nádherné město

Bergamo je nádherné město

Čas běží. Proč se směji? Protože než jsem se dostala před těmi 10leti do Itálie a mým cílem bylo navštívit Řím, trvalo mi to od návštěvy předchozí také 10 let. Moje první cesta do Itálie směřovala na poloostrov Gargano, kde jsem byla se svojí kamarádkou a jejími prarodiči něco jako na škole v přírodě.

Jsem nadšená, že se mi v loňském roce podařilo osobně přijet na veletrh Expo Riva Schuh a Gardabags v Riva del Garda, jehož je můj web Fashion Industry CZ také mediálním partnerem, měla jsem možnost poznat trošku i Bergamo a na podzim jsem se konečně poprvé v životě podívala do nádherných Benátek. Do tohoto dechberoucího města jsem se chtěla vypravit už během studia střední školy, což mi nějak nevyšlo.

Výlet do italských Benátek je vždy skvělý nápad

Výlet do italských Benátek je vždy skvělý nápad

A letos… a to vám nyní už prozradím, letím v září do Milána, protože Fashion Industry CZ bude poprvé mediálním partnerem jednoho italského veletrhu, více prozradím později.

Proč jsem do Itálii před těmi cca 10lety chtěla zrovna letět na několik dní do Říma?

Důvodů, proč jsem chtěla navštívit právě Řím, jsem měla mnoho. Jedním z nich byl zcela jednoduchý důvod, a to ten, že jsem tam ještě nikdy nebyla a velmi mě zajímala i atmosféra tohoto celosvětově známého města s mnoha historickými památkami, muzei a nákupními možnostmi.

V té době, když jsem někam cestovala, do nějakých zemí a měst, kde jsem nebyla a chtěla jsem se tam podívat, měla jsem vytipovaná místa, která musím vidět. Bylo jich vždy hodně. Snad i více než hodně, řečeno upřímně z dnešního pohledu. Dnes si chci i více vychutnat atmosféru města, než se jen honit za tím, abych viděla co největší množství památek. Ráda se v budoucnu do měst vrátím.

Fontána di Trevi je nádherná

Fontána di Trevi je nádherná

Jedno z mnou vytipovaných míst pro moji návštěvu byla fontána Di Trevi. Tu jsem prostě vidět musela. Byl to můj sen dlouhá léta ji vidět na živo. Jak jsem byla šťastná, když jsem k ní těmi uličkami v Římě tehdy došla. Nádherné místo, úžasná stavba!

Vzhledem k tomu, že mě to do Itálie velmi táhlo vždy a dodnes i jen když o té zemi mluvím, zhostí se mě takový pocit tepla na duši, je jasné, že svůj čas v Římě jsem si naplno užila a získala jsem mnoho zážitků. V předchozích článcích zde v kategorii Blog na informačním webu o módě, ekonomice a lifestyle Fashion Industry CZ jsem vám slíbila, že se můžete se těšit na články s tématikou cestování a mých zážitků a to nejen v období letních prázdnin. Tento slib dodržím. Odhaluji tedy, na začátku tohoto článku, slíbené překvapení. V brzké době se můžete těšit v této kategorii Blog na seriál kratších článků o mém putování po Římě. Ale nebude to příští týden.

Důvod je moje dovolená a přechozí časová zaneprázdněnost. V tuto chvíli, kdy si čtete článek s názvem Poprvé v Římě (je pátek 30. 6. 2023 – den zveřejnění článku v kategorii Blog), jsem já poprvé ve Španělsku na dovolené.

Sledujte mě i Fashion Industry CZ na sociálních sítích a o seriál článků o mém putování v Římě nepřijdete, včas vás na něj upozorním a připomenu vám, že je již dostupný zde na webu v kategorii Blog.

A co vy, už jste byli v Římě, případně kolikrát?

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové