Na wellness sám/sama? Ano!

Máte rádi relax, v různých podobách, například i wellnes bez ohledu na počasí celý rok? Kdo z nás se pravidelně saunuje a chodí do vířivky, ať vlastní či veřejné, tak ví, že obojí je prospěšné pro zdraví a také velmi příjemné. Ale jeli byste na wellness sám či sama? Přemýšleli jste nad ním už někdy? Chtěli byste, ale obáváte se? Proč byste nevyrazili sami? Nic na tom není.

Už se pomaličku v Česku bohužel začíná ochlazovat a tak možná, stejně jako já přemýšlíte nad nějakým relaxem v místě, kde se ohřejete…teď nemyslím vzdálenou zahraniční destinaci u moře.

Tento článek jsem se rozhodla napsat, protože mě v poměrně nedávné minulosti velmi překvapilo, že stále existuje nějaké množství lidí, hlavně žen, které se necítí ve své kůži, když by měli jít jen sami do restaurace. Jak víte, ráda šířím pozitivní energii a snažím se lidem dodávat i odvahu. Také jsem totiž jen člověk, který má někdy obavy, ale většinou absolutně zbytečné, a proto rozumím méně odvážným lidem.

Kdo mě zná, ať už jen z pracovního života, tak ví, že jsem poměrně energická osoba, která si jde za svým cílem s energií lva a vytrvalostí buldozeru, i když jak stárnu (stárneme všichni), tak se snažím svojí energií už neplýtvat do zbytečných záležitostí a také neztrácet čas s lidmi, s nimiž mi není dobře, anebo cokoliv s nimi řešit, je ztráta času.

Není důvod mít obavy jet na wellness pobyt sám/sama

Není důvod mít obavy jet na wellness pobyt sám/sama

Dříve jsem viděla možnosti i tam, kde ostatní to už dávno vzdali a zbytečně jsem se vysilovala. Dnes si rozmyslím, kam investuji svoji energii a čas, protože chci aby mi zbyly hlavně pro lidi, které mám ráda a oni mě.

Chtěli byste jet na wellness sami a bojíte se předsudků? Zbytečně!

Zatím vás ještě nikdy nenapadlo, že byste jeli sami? A nyní si říkáte s lehčími obavami z předsudků, že by to ale bylo moc fajn? Nebo nastala situace, že to vypadá, že buď pojedete sami, nebo budete muset hledat náhradníka či náhradnici za váš původní plánovaný doprovod? Ale nechce se vám jej či ji hledat?

Máte obavu z předsudků jiných lidí? Co řeknou, jsem nějaká opuštěná chudinka, která musí jet sama, protože nemá s kým nebo nějaká zlá ženská, s kterou nikdo jet nechce? Máte strach, že jako samotná žena budete za lovnou zvěř všech podivínů? Pamatujte, negativní energií si nic dobrého nepřivoláte, tak začněte uvažovat pozitivně. Mimo jiné o tom, jaké procedury wellness navštívíte.

Jste muž a máte obavu, že budete za chlapa na lovu žen? Nebo osamoceného chudáka? Ať jste žena či muž, nebojte většině lidí je jedno, že jedete na wellness sami. A jaké jsou výhody být na wellness sám či sama?

Seznámení se s novými lidmi

Teď to zmiňuji z vlastní zkušenosti, lidi mám ráda, jsem hodně energická, společenská a komunikativní, ale současně miluji být i sama a odpočívat. Tím, že pracuji hlavou a ještě jako OSVČ, tak musím říct, že ráda odpočívám i tak, že jezdím na wellnes čas od času sama. Vyčistím si hlavu. A proč tento obsah mám pod nadpisem Seznámení se s novými lidmi, když píši o samotě?

Je to totiž o tom, že když jste někde sám/sama nikdo vás nenutí se seznamovat, jeden den v sauně můžete mlčet a druhý si tam povídat, budou – li lidé s vámi tam (pokud tam nějací budou) chtít.

Procvičení si cizího jazyka

Ano, ráda jezdím na wellness do zahraničí. Ale i v zemi, kde žijete, často jsou cizinci a pokud vy i oni budete chtít, můžete si povídat v různých jazycích, které umíte a procvičit si je. Možná že pokud jste z Česka, tak ti cizinci budou rádi za rozšíření obzorů v českém jazyce.

Každopádně je moc fajn komunikovat s cizími lidmi, alespoň mě to velmi baví, protože si člověk procvičí jazyky, pozná zajímavé lidi a obecně si rozšíří obzory. Ale ráda si během svého relaxačního pobytu zalezu sama do hotelového pokoje, nedělám nic a ležím v posteli, ale chvíli přemýšlím co a jak a také nad svým byznysem…ale minimálně, jsem tam kvůli relaxu.

Na wellness pobytu si člověk odpočine

Říkám to ze zkušenosti. Mám ráda lidi, jsem společenská osoba, ale mám ráda i samotu, ne osamění, ale samotu, to jsou totiž dvě různé věci. Samota na čas je volba a pro mě skvělá volba.

Na wellness pobytu si člověk skvěle odpočine

Na wellness pobytu si člověk skvěle odpočine

Na wellness v poslední době jezdím nejraději sama mimo jiné z důvodu výše. A co mám nejraději, když mám volno a jsem sama, ten fakt, že je na mě co budu dělat, necvaká mi kalendář s věcmi, co musím – chci udělat, protože jsem si to stanovila a můžu klidně z minuty na minutu měnit svůj názor.

Jednou na wellness pobytu jsem se rozhodla, že se půjdu jen projít do centra města a cestou zapadnu do nějaké příjemné restaurace a dám si vynikající oběd, což se mi podařilo, ale cestou jsem zjistila, že se tam nachází mnoho zajímavých obchodů, další den jsem se rozhodla posunout můj plánovaný odjezd domů a vyrazila jsem na menší nákupy.

Díky tomuto rozhodnutí mám velmi stylové kožené boty v krásné barvě. Některé impulzivní nápady jsou skvělé a přináší báječné výsledky. A další důvod proč ráda jezdím sama na wellnes a chodím se i procházet po okolí místa, kde jsem ubytovaná? Člověk nasaje atmosféru města, vidí zajímavou architekturu, zboží apod.

Být sám je skvělé, ale ne všem to možná vyhovuje. Myslím, že hodně záleží na tom, zda člověk má v pořádku a v souladu vztah sám se sebou. Už jste někdy byli na wellness sami nebo se teprve chystáte to vyzkoušet a pojali jste to jako výzvu?

Pokračujte ve čtení dalších zajímavých článků ZDE.