Vhodné oblečení do hotelu v Egyptě

V článku zde na blogu informačního webu o módě Fashion Industry CZ se zmiňuji, že jsem letos byla poprvé v životě na dovolené v Egyptě. Konkrétně v centru letoviska Hurghada a líbilo se mi tam. Jsem ráda, že jsem tuto zemi navštívila a určitě se tam někdy zase ráda s chutí vrátím, ale mojí srdcovkou se tato destinace nestala.

Egypt stojí za pozornost a chci se této mojí dovolené tam věnovat i v několika dalších článcích. V tomto dnešním článku se zaměřením na vhodné oblečení pro pobyt v hotelu v Egyptě. Bohužel opět jsem se přesvědčila, že stále není standardem adekvátní oděv příležitosti místu a jeho úrovni ani v Egyptě a to u různých hostů z nejrůznějších koutů světa bez ohledu na jejich pohlaví a sociální postavení.

Široké a volné kalhoty jsou příjemným oděvem i na večer

Široké a volné kalhoty jsou příjemným oděvem i na večer

Kultura oblékání byla v tureckých hotelech lepší než v tom, kde jsem byla v egyptské Hurghadě

Ano, opět zmíním své oblíbené Turecko. Tam v hotelech, kde jsem byla na dovolené a klidně můžu říct, že to nebyly nějaké hrůzy té nejnižší kategorie ani ten největší luxus dané země, byla skutečně kultura ubytovaných hostů, jak žen, tak mužů na mnohem vyšší úrovni než v egyptském hotelu v Hurghadě, kde jsem byla letos poprvé na dovolené.

Z toho faktu v Hurghadě mi bylo smutno, zvláště proto, že hotel, kde jsem byla ubytovaná, měl krásnou architekturu a personál byl snaživý, i co se týkalo úklidu a jeho úrovně a četnosti.

Zpět do Turecka, tam neexistovalo, že by si někdo dovolil zvláště na večeři se nevhodně oblékat. V případě mužů to platila obzvláště. Dojem z celé dovolené to samozřejmě velmi výrazně pozvedalo i pomohlo k lepšímu dojmu z prostředí.

Pravda je, že zvláště ve 4hvězdičkových hotelech se lidé v Turecku oblékají adekvátně, ne, nikdo nečeká oblek apod. od mužů a přísné dodržování byznys dress code pravidel v oblečení pro ženy, ale například v tílku by v hotelech, kde jsem byla v Turecku, tak,  aby celý outfit budil dojmu ala pláž, nešel asi jediný muž. K vhodnému oblečení do hotelu se vyjadřuji níže.

V egyptské Hurghadě v hotelu se lze cítit skvěle i v nízkých sandálkách a volných kalhotách

V egyptské Hurghadě v hotelu se lze cítit skvěle i v nízkých sandálkách a volných kalhotách

Egypt není Česko                              

Jsem Češka, ale vím, že mám kořeny díky své rodině a předkům v jiných zemích, většina z nich je na jihu Evropy, což odpovídá mému energickému naturelu a přístupu k módě. O tom jindy, i když vše souvisí se vším.

Egypt je země jiné kultury než Česko a je fajn tu kulturu alespoň trochu poznat inspirovat, například díky dovolené, z toho dobrého tam se inspirovat a toho horšího se vyvarovat, tak jak je to i s jinými kulturami.

Jsem žena a jela jsem do luxusního hotelu, volila jsem tedy adekvátní outfity ke svému sociálnímu postavení, přeci jen nejsem již nějaká studentka a považuji to za naprostou samozřejmost. Respekt a současně vlastní názor je přiměřený přístup při volbě outfitů do země, jako je Egypt a platí to i v případě prostor hotelu. I když tam si člověk může dovolit o něco více než na procházení se po ulicích města.

Fashion outfit v jemných barvách je trendy

Fashion outfit v jemných barvách je trendy

Vhodný outfit do hotelu v Egyptě

Před vstupem do hotelové restaurace byla nástěnka a tam v podstatě doporučeno, co není vhodné pro dámy a pány za oděv na večeři a snídani a oběd.

Jste – li žena, nikdo nečeká, že pokud jste běžná Evropanka, že si budete zakrývat obličej a vlasy při konzumaci jídla a pití v hotelové restauraci ani při pobytu v hotelových prostorách. Ale…je vhodné si s sebou na dovolenou v Egyptě sbalit jiné fashion kousky, než které byste si balila třeba do Itálie.

Jak jsem psala výše, troška respektu je vždy na místě a současně je fajn zachovat si svoji svobodu. Brala jsem to tak, že do Egypta jedu v podstatě na návštěvu a chci se cítit příjemně, což se mi podařilo a užila jsem si ten čas tam naplno. Navíc jsem zjistila, že vhodný oděv, slušnost, respekt a prezentace svého energického já mi tam otevírá dveře, což mě potěšilo.

Dlouhé šaty jsou pohodlné a vhodné nejen do hotelu v Hurghadě

Dlouhé šaty jsou pohodlné a vhodné nejen do hotelu v Hurghadě

Dámy, určitě bych vám doporučila, na program hotelových večerů si můžete vzít výrazné a extravagantní modely, ale klidně i dlouhé kalhoty a výrazný top i s výstřihem. Možná bych úplně nevolila mini kraťásky a k tomu podpatky a tílko s výstřihem do pasu – to opravdu ne. Šaty střední délky jsou také ideální.

Osobně se cítím pohodlně a fajn v dlouhých kalhotách, kterým se říká aladinky apod. Mám jich několik, ve výrazných barvách a s potěšením je zařazuji do svých outfitů nejen na dovolených, zvláště proto, že jsou ze skvělých materiálů, které ve vedrech plně doceňuji. Tím, že jsou s pestrými motivy, některé z nich, lze je nosit často a pokaždé díky jiným tílkům apod. outfit vypadá jinak. Někdy má sportovnějších duch, jindy společenštější. Dalším bonusem kalhot ala aladinek je, že je možné je nosit i jako overal.

Základní doporučení ke vhodnému oděvu do hotelu vyšší kategorie v Egyptě i jinde – na snídani se snese více ležérní oděv, na oběd – často se koná u bazénu apod. je určitě vhodné přes plavky přehodit nějaký přehoz na plavky a na večeři je vhodné vynést elegantní outfity a rozhodně ne gumové žabky, ty patří k bazénu a na pláž.

Na večer se určitě hodí také drobná kabelka a pro pány pánská cross body a například mokasíny, lněné sako a kalhoty jsou fajn rovněž. Kraťasy když už jsou vhodné na den.

Doporučení ke vhodnému oděvu do hotelu v Egyptě na závěr – nebojte se přibalit si balerínky – samozřejmě pohodlné a lehké sako či svetřík. Osobně jsem totiž byla ve fajn hotelu, ale v hotelovém lobby bylo velmi chladno a bez teplejšího svršku se tam nějaký drink ani vypít nedal, a to se tam konala i hudební vystoupení.

Také je pro vás adekvátní oděv, tam, kam jedete samozřejmost?

Zdroj všech fotografií: archiv Sandry Friebové

Další články nejen o mojí dovolené v Egyptě najdete v naší kategorii Blog.