Mezinárodní den štěstí jako příležitost

Datum 20. března, bylo včera, byl to Mezinárodní den štěstí. Proč zrovna štěstí a příležitost? Pojem štěstí a příležitost jsou obecně chápány v kladném významu slova, tak nějak se k nimi váže pozitivní energie a té stejně jako dobrých zpráv není nikdy dost.

Ohlédnutí za Mezinárodním dnem štěstí je příležitost

Říkáte si, k čemu je Mezinárodní den štěstí příležitost? Minimálně je dnešní den ideální ke zhodnocení předchozí dne.

A obecně Mezinárodní den štěstí si můžete poznačit do kalendáře či diáře a každý rok v tento den zkusit své štěstí a využít jej k aktivní snaze jít vstříc svým snům a doufat, že tento den vám k nim pomůže.

Den věnovaný tématu štěstí je určitě skvělá příležitost k zastavení se a zhodnocení v čem jste doposud měli štěstí, jak v obecné, tak i konkrétnější rovině, projevit vděčnost a pokračovat dále v cestě ke svým snům a cílům.

Přivolejme si štěstí svým myšlením a konáním

Přivolejme si štěstí svým myšlením a konáním

Štěstí si lze přivolat

Jsou lidé, kteří se obecně rádi vymlouvají, na smůlu a jiným například ono štěstí dokonce i závidí, když je u nich spatřují, protože sami si myslí, že se věci dějí jen tak, ale až na výjimky vše se vším souvisí, možná do našeho aktuálního života zasahuje i náš minulý život.

Pověry apod. – něco na nich je pravdy a reálného základu, vždyť si připomeňme lidová moudra, musíš jít štěstí naproti, štěstí přeje připraveným apod.

Dříve jsem byla člověkem energickým často až na hranici urputnosti a musím z dnešního pohledu a se získanými zkušenostmi říct, že jsem se tím vyčerpávala a často ztrácela čas a onu zmíněnou energii. Byla jsem mladší, kdybych taková nebyla, asi bych nezískala různé zkušenosti. Ono vždy všechno má své klady a současně i zápory.

Dnes mám filosofii trošku jinou, stanovit si cíle, vstoupit na cestu k jejich splnění, udělat co je vše možné, průběžně zkoušet různé možnosti, které jsou v souladu s mým přesvědčením a zásadami (nehodlám nic dělat za každou cenu – to jsem asi nedělala ani v minulosti), konat a v průběhu času tzv. udělat upgrade svého konání i jakousi revizi, nevzdávat jít k cíli, ale současně se učím nechat situace plynout.

Kdysi jsem od kamarádky dostala knihu Štěstí, kde jsou i tipy, jak si štěstí přivolat, některé z nich jsem si uvědomila, že znám a sama jsem je dělala nějak intuitivně, aniž bych věděla, že je to cesta k přivolání štěstí. Je škoda, že jako lidé v moderní době v sobě často potlačujeme své pocity, tušení, intuici apod., nedala nám příroda tyto vlastnosti jen tak náhodou.

Co je smutné, že mnoho lidí se tomuto vysmívá, neváží si toho a tím pádem to nevyužívá jako svůj přínos a už vůbec tyto schopnosti nerozvíjí, což je škoda, protože jsou to skvělé pomůcky pro přežití, a když se k nim přidá i zkušenost, mohou velmi zjednodušit náš lidský život.

Tipy, jak si přivolat štěstí

Tak to nejdůležitější je myslet pozitivně a jít opravdu štěstí naproti. V různých kulturách jsou známy různé amulety apod., které by to štěstí měli přivolat, anebo alespoň daného jedince, který je nosí či dům, ve kterém se nachází, ochrátnit před neštěstím.

Jednou z možností, jak si přivolat štěstí, je nosit modrou barvu oblečení například.

Jak si přivoláváte štěstí pro sebe a své blízké vy?

Zaujal vás článek? Sdílejte jej na sociálních sítíh a označte nás, budeme rádi.

Pokračovat ve čtení dalších zajímavých článků můžete ZDE.

Zdroj všech fotografií: pixabay.com