Luhačovice jsou nádherné lázeňské město

Možná to máte podobně, jako jsem to dlouho měla já s Luhačovicemi. Mnohokrát jsem o nich slyšela, možná jsem i přemýšlela, že bych tam jela na výlet, ale nějak jsem se k tomu nedostala. Ovšem ve chvíli, kdy tam skončila jako lázeňský host moje maminka, nastala skvělá příležitost tam vyrazit a tak jsem jí s nadšením využila.

V Luhačovicích je krásně

V Luhačovicích je krásně

V Luhačovicích se rozhodně nudit nebudete ani jako návštěvník a už vůbec ne jako lázeňský host

Luhačovice jsou na lázeňské město poměrně velké a nabízí možnosti různé zábavy, ale posezení v nejrůznějších kavárnách a restauracích. Dokonce tam mají výrobnu a prodej čokolády a čokoládových pralinek….jsou mňam. Lepší vyjádření, více sofistikované nemám a nevystihlo by ani lépe moje pocity.

Samozřejmě nelze zapomenout na možnost pití léčivé vody z pramenů, tak jako v každých lázních. Co si tak vzpomínám, mě chutnal jen jeden pramen a název jsem úspěšně bohužel zapomněla.

Procházky jsou fajn

Procházky jsou fajn

Jak jsem zmiňovala velikost Luhačovic, váže se k tomu obrovský přínos, možnost krásných a pohodových pěších procházek, nejen po lázeňské kolonádě, ale například i na místní, relativně nedalekou přehradu, kterou jsem navštívila, když jsme s maminkou navštívili v Luhačovicích jednu naši známou, když tam byla jako lázeňský host, ale bez ní. Část jí to nedovolil. Vyšlo to tehdy tak, že už měla buď jiný program, nebo nějakou proceduru, myslím. Tak jsme se tam vydaly samy.

Luhačovice mají nádhernou lázeňskou kolonádu

Luhačovice jsou krásné a mají různá velmi fotogenická místa, jako například konvičku, u té se stojí fronty na možnost se s ní vyfotit, protože je opravdu nádherná a velmi osobitá dekorace.

I já mám fotky s konvičkou

I já mám fotky s konvičkou

V Luhačovicích jsou nádherné lázeňské domy, velmi udržované a přímo volají po tom, aby se člověk u nich vyfotil. Toto město si vyloženě užijete, pokud jste tam ještě nikdy nebyli a nevíte to, zvláště když je nádherné počasí. Lázeňská atmosféra je tam báječná.

Místní gastronomie potěší vaše chuťové buňky

Jednou jsem do Luhačovic zavítala na pár dnů i pracovně, díky čemuž jsem tam objevila dvě úžasné kavárny, do té jedné bych šla klidně i na oběd a v té druhé mají luxusně vynikající palačinky, ale bohužel velmi malé stolečky na malém prostoru. Zmiňuji to ne proto, abych říkala i něco negativního a nepěla jen chválu, ale zmiňuji tzv. obě strany mince, jak se říká.

Hlavně na to upozorňuji, protože člověk ví, co může čekat a připraví se na to například tak, že si se svojí společností objedná například palačinky a pak až další dobroty jako domácí limonády apod., protože jinak by zabral více mini stolů kolem sebe, a pokud už tam sedí jiní, cizí lidé, nastal by problém.

A na co nelze zapomenout v souvislosti s Luhačovicemi a lázněmi celkově? Přece na ochutnání lázeňských oplatků. Mám pro vás skvělou zprávu, jsou zde minimálně dvě firmy, co vím, a vyrábí zde lázeňské oplatky, a také je zde i prodávají. A další skvělá zpráva? Prodávají je ohřáté po jednom kuse! Je to úžasné, protože můžete vyzkoušet různé příchutě a nestane se vám, že byste museli vyhodit zbytek klasického velkého balení, kde je několik kusů, kdyby vás vámi vybraná příchuť balení neoslovila a nechutnala vám.

Oplatky musíte ochutnat

Oplatky musíte ochutnat

Díky svému setrvání v tomto městě několik dnů z pracovních důvodů, musím říct, že je možné si zde pochutnat i na slaných dobrotách, jako je pizza apod. Mají zde restaurace, kde dobře vaří. Asi jsem nenašla vyloženě žádnou hrůzu.

V Luhačovicích jsou i různé obchody s oblečením

V Luhačovicích jsou i různé obchody s oblečením

A na závěr na téma Luhačovice, nemůžu nedodat, že se zde i docela příjemně nakupuje móda, neboli hlavně oblečení, ale i módní doplňky, jako kabelky, náhrdelníky apod.

Už jste někdy navštívili Luhačovice?

Zdroj fotografií: archiv Sandry Friebové

Pokračujte ve čtení lifestylových článků ZDE.

Více informací o Luhačovicích naleznete ZDE.